2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Huszonhárom mozi nyert a művész mozik digitális fejlesztésére kiírt pályázaton

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97793"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image22_28.jpg" border="0" width="198" height="136" /></a></span>Az emberi erőforrások minisztere megbízásából dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár döntött az art mozik digitális fejlesztésére kiírt pályázat nyerteseiről. A pályázat keretösszege 100 millió forint, melyből huszonhárom mozi  huszonnyolc mozitermének fejlesztése valósulhat meg.<strong>

Az emberi erőforrások minisztere megbízásából dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár döntött az art mozik digitális fejlesztésére kiírt pályázat nyerteseiről. A pályázat keretösszege 100 millió forint, melyből huszonhárom mozi  huszonnyolc mozitermének fejlesztése valósulhat meg.

Az emberi erőforrások minisztere megbízásából dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár döntött az art mozik digitális fejlesztésére kiírt pályázat nyerteseiről. A pályázat keretösszege 100 millió forint, melyből huszonhárom mozi  huszonnyolc mozitermének fejlesztése valósulhat meg.

Az idei pályázaton a Tapolca Városi Mozi Cinema Paradiso art terme, a Szeged Belvárosi Mozi Csőke József, illetve Balázs Béla terme, a bölcskei Rákóczi Filmszínház, a székesfehérvári Barátság Mozi, a kecskeméti Hírös Agora Otthon Mozi, a nyíregyházi Krúdy Gyula Art Mozi, a szarvasi Turul Mozi, a füzesgyarmati Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény, a salgótarjáni Apolló Mozi, a celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár, a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház, a budapesti Kino Cafe Mozi nagy- és kisterme, a ceglédi Uránia Mozi Huszárik Zoltán terme, a szentendrei P'Art Mozi, a visegrádi Duna Mozi, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, a pécsi Apolló Art Mozi, a jászberényi Lehel Film-Színház Nagyterme és Sára Sándor terme, a Martfű Városi Mozi, a szolnoki Tisza Mozi „E" terme, a miskolci Művészetek Háza Uránia, illetve Béke terme, Sárospatak Művelődés Háza és Könyvtára, valamint a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ nyert támogatást.

Az art mozik digitalizációjára azért van szükség, mert 2013 januárjától a hagyományos filmtekercsek helyett a filmforgalmazók már csak digitális hordozókon terjesztik a filmeket. A hálózat fejlesztésére 2011 óta évente 100 millió forint áll rendelkezésre, melyre a települési önkormányzati tulajdonú, fenntartású, vagy települési önkormányzati támogatóval rendelkező művész mozik pályázhattak.

 

A támogatási célok idén bővültek az előző évekhez képest: a projektor beszerzésen kívül támogatást lehet igényelni hangrendszerre, mozihang processzorra, a DCI vetítőnek megfelelő teljesítményű fényforrás és szűrők beszerzésére, cseréjére, üzemszerű lámpahűtés és rendszerszintű leállítású szünetmentes tápegységre, vetítővászon beszerzésre, illetve a vetítőrendszer főbb elemeire vonatkozó 12 hónapos garancia kiterjesztésre.

 

Az egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás nyerteseinek a fejleszteni kívánt mozitermet a fejlesztés igazolt befejezésétől számított két éven keresztül art teremként kell működtetniük.

 

A nyertes pályázók részletes listája letölthető innen:

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=401#!DocumentBrowse

vagy a cikk végén lévő linkről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.