Első alkalommal mérkőzik meg a II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás sorozat teljes mezőnye a WWF-The Explorer Zöld Regattán, amellyel a rendezők a környezettudatos gondolkodásra szeretnék felhívni a figyelmet. A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete és a The Explorer ismeretterjesztő magazin által támogatott futamnak Balatonföldvár ad otthont, ahol mindhárom Yardstick osztályban komoly versenyre számíthatunk, hiszen a ponttáblázat a bajnokság vége felé egyre szorosabbá válik.

Első alkalommal mérkőzik meg a II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás sorozat teljes mezőnye a WWF-The Explorer Zöld Regattán, amellyel a rendezők a környezettudatos gondolkodásra szeretnék felhívni a figyelmet. A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete és a The Explorer ismeretterjesztő magazin által támogatott futamnak Balatonföldvár ad otthont, ahol mindhárom Yardstick osztályban komoly versenyre számíthatunk, hiszen a ponttáblázat a bajnokság vége felé egyre szorosabbá válik.

Egyedülálló kezdeményezéssel rukkoltak elő a II. UNIQA Balaton Regatta szervezői, hiszen a túravitorlás sorozat idei utolsó előtti állomásán a teljes mezőny az I. WWF-The Explorer Zöld Regatta díjáért versenyez majd. Bár a futam sportértéke is nagyon erős lesz, ezen a versenyen minden rajthoz álló csak nyerhet, hiszen a cél a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése.

„Az I. WWF-The Explorer Zöld Regatta célja, hogy a résztvevők a sport segítségével együttes erővel hívják fel a figyelmet a környezettudatos gondolkodás fontosságára úgy a gazdasági és társadalmi szektorban, mint a magánéletben és a sportban, és egy valóban környezetbarát verseny keretében mérjék össze erejüket, ahol külön figyelmet szentelünk az általunk termelt hulladék újrahasznosítására is" – mondta dr Palkó Zsolt, a verseny főszervezője.

A verseny szombaton 11 órakor rajtol a Balatoni Hajózási Zrt (BH Zrt) balatonföldvári kikötője elől, majd az irányt a Sajkodi-öböl felé veszi a mezőny, ahol a kihelyezett bóját megkerülve az akali kikötő felé fordul, és innen tér vissza a balatonföldvári kikötőbe.

A verseny érdekessége lesz, hogy a II UNIQA Balaton Regatta szabályai szerinti nyolcfutamos sorozatban csak a legjobb öt eredményt értékelik, így már a siófoki futam után megkezdték a versenyzők a mínuszolást.

Yardstick I osztályban ennek köszönhetően Kepi átvette a vezetést Kacor előtt, de közöttük mindössze két pont a különbség. Sőt egy komolyabb hajrával még az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi harmadik helyezett Madárka is beleszólhat a bajnoki címért folyó versenybe, hiszen mindössze nyolc ponttal van lemaradva az első helytől.

Szintén szoros az állás Yardstick II-ben, ahol Kisvacak öt ponttal vezet Sarah With Love előtt. De a harmadik és a hatodik helyezett hajók között is mindössze nyolc pont a különbség.

A legkomolyabb helyzet azonban továbbra is Yardstick III-ban alakult ki. Itt Four Sails és Dudu holtversenyben állnak az élen, akik mögött mindössze két ponttal van lemaradva, a harmadik helyen szintén holtversenyben osztozó Bátor és Soczi.

A II. UNIQA Balaton Regatta mezőnye ezúttal is vendégül lát egy szakmai versenyt, az I. Ingatlan Regattát, ahol az ingatlan szakma képviselői vehetnek részt egy jó hangulatú, kötetlen rendezvényen mérhetik össze vitorlázó tudásukat, amelyen a sport és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése mellett kellemes környezetben köthetik szorosabbra a szakmai kapcsolatokat.

Média információ

A média munkatársait augusztus 30-án, szombaton reggel nyolc órától várjuk a BH Zrt. balatonföldvári kikötőjében felállított (UNIQA) nevezési sátorban, ahol minden információt megkaphatnak a versennyel kapcsolatban. A média képviselői a versenyt két média/VIP hajóról tekinthetik meg. A két hajó kb. 10:30-kor fut ki a balatonföldvári kikötőből.

II. UNIQA Balaton Regatta hatodik forduló, Balatonföldvár, program

2008. augusztus 30. szombat

7:30 helyszíni nevezés

9:30 kormányos értekezlet

11:00 a verseny rajtja

12:30-13:00 várhatóan az első hajó befutási ideje (a széltől függően)

17:00 befutási szintidő (a verseny vége)

18:00 díjkiosztó

19:00 vacsora

II. UNIQA Balaton Regatta Bajnokság élmezőnyének állása öt forduló (hat futam) után

 

YARDSTICK I.

1. Kepi                         112

2. Kacor                      110

3. Madárka                  104

4. Carrera                    95

5. Veron                       86

6. Bolero                      81

 

YARDSTICK II.

1. Kisvacak                  180

2. Sarah With Love      175

3. Flipper                     165

4. CUL8R                    162

5. Márta                       157

6. Rozália                     157

 

YARDSTICK III.

1. Four Sails                 173

2. Dudu                        173

3. Bátor                        171

4. Soczi                        171

5. Szi-Vi                       167

6. Party Naszád            125

*A bajnokság nyolc futamából (hét forduló) csak az öt legjobb eredmény számít a pontversenybe

II. UNIQA Balaton Regatta 2008 versenynaptár

2008. május 24.                        II. UNIQA Regatta, Badacsony

2008. június 7.                         Fonyód-Keszthely (2 futam)

2008. július 12.                        Szigliget

2008. július 26.                        Balatonlelle

2008. augusztus 16.                        Siófok

2008. augusztus 30.                        I. WWF-The Explorer Zöld Regatta, Balatonföldvár

2008. szeptember 27.                        II. UNIQA Race End, Balatonszemes

Szakmai Regatták 2008 versenynaptár

2008. június 7.                         I. ITH Regatta

2008. július 12.                        I. Samsung F480 Média Regatta

2008. július 26.                        II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta

2008. augusztus 16.                        I. UNIQA Autós Regatta

2008. augusztus 30.                        I. Ingatlan Regatta,

*A Szakmai Regatták versenyét a II. UNIQA Balaton Regatta futamaival együtt rendezik, de a nevezőket külön értékelik.

A II. UNIQA Balaton Regatta együttműködő partnerei:

UNIQA Biztosító Zrt, Balatoni Hajózási Zrt, Pilsner Urquell, Jeep-Chrysler-Dodge, Dallmayr, Anda Present, Zwack Kosher, Seiko, Sodexo, Hungária Pezsgőpincészet, Gordiusz Alfa, Westport, Echo Residence, Presenta

http://www.balatonregatta.hu/

 http://www.zoldregatta.hu/

 http://www.ingatlanregatta.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük