A Greenpeace tavaly kezdte el a Ne csomagolj! mozgalmat, mely a karácsonyi csomagolópapír haszontalan és pazarló mivoltára hívta fel a figyelmet.

 

A Greenpeace tavaly kezdte el a Ne csomagolj! mozgalmat, mely a karácsonyi csomagolópapír haszontalan és pazarló mivoltára hívta fel a figyelmet.

Évente 100 000 tonna karácsonyi csomagolópapír fogy Európában, mely közel 600 000 fa kivágását jelenti. Ez pontosan 1,2 milliárd m² papír. Ezzel akár két és félszer be lehetne borítani Budapestet és mindezt csupán azért, hogy ajándékaink pár percig gyönyörű csomagolópapírban pompázzanak – majd a papírok egyetlen mozdulattal kerülnek a szemetesbe.

„Legyen ezentúl más a karácsony! Álljunk máshogy a dolgokhoz."  – áll a mozgalom középpontjában.

A kezdeményezés tavaly indult és 10 nap alatt több százezer emberhez jutott el a Többek között olyan ismert emberek álltak mellé, mint Till Attila, Szabó Győző, Nagy Ervin, Zséda, Zoób Katti, Pataki Ági. 

Idén a „ Ne csomagolj" – melynek jelképe a zöld szalag lett- tovább folytatódik.

Kösd át ajándékodat te is egy szimbolikus zöld szalaggal, vagy akár viselheted is a csuklódra kötve. Ezzel fejezheted ki, hogy te nem csomagolsz papírba karácsonykor, így  járulva hozzá a fák, a természet megmentéséhez.

Kövessétek a Ne csomagolj kezdeményezést a facebook-on és a twitteren, hogy naponta értesüljetek róla, hányan csatlakoznak a mozgalomhoz és ki milyen alternatív ötlettel rukkol elő.

Ajándékozzuk meg mi is a természetet!Hiszen léteznek olyan megoldások, melyekkel nem kell újabb fák százezreit kivágni. A meglepetés ettôl még lehet meglepetés. Csak rajtunk áll, hogyan csomagoljuk.

facebook: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/Stop-Wrapping/115364084956?ref=search&sid=769883468.2065370844..1

twitter: http://twitter.com/stopwrapping

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük