2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

IDŐVÁNDOR Digitális színház

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79258"><img class="image image-_original" src="/files/images/id%C5%91vandor%20(1).jpg" border="0" width="485" height="180" /></a></span>Szeretne találkozni igazi hősökkel? Olyan személyiségekkel, akik tetteikkel alapvetően változtatták meg az emberiség jövőjét? Akkor látogasson el a Pólusban megrendezésre került Idővándor Digitális Színházba, ahol egy emlékezetes Időutazáson vehet részt. Megtapasztalhatja a reformkor, az ipari forradalom, vagy a Holdra szállás történelmi pillanatait! <p> 

id%c5%91vandor%20(1)Szeretne találkozni igazi hősökkel? Olyan személyiségekkel, akik tetteikkel alapvetően változtatták meg az emberiség jövőjét? Akkor látogasson el a Pólusban megrendezésre került Idővándor Digitális Színházba, ahol egy emlékezetes Időutazáson vehet részt. Megtapasztalhatja a reformkor, az ipari forradalom, vagy a Holdra szállás történelmi pillanatait!

 

id%c5%91vandor%20(1)Szeretne találkozni igazi hősökkel? Olyan személyiségekkel, akik tetteikkel alapvetően változtatták meg az emberiség jövőjét? Akkor látogasson el a Pólusban megrendezésre került Idővándor Digitális Színházba, ahol egy emlékezetes Időutazáson vehet részt. Megtapasztalhatja a reformkor, az ipari forradalom, vagy a Holdra szállás történelmi pillanatait!

 

2014. március végétől Szabó Győző színművész közreműködésével, Szurdi Miklós rendezésében elevenedik meg a történelem, valós és virtuális színészi játék, digitális installációk színvonalas elegye, valamint a népszerű Murder és Minicity Kiállítások alkotóinak szakértelme garantálja a felejthetetlen kalandot.

 

A Pólus Centerben 2014. április 30-ig reggeltől-estig, ingyenesen látogatható az 50 perces Digitális Színházi program. Az IDŐVÁNDOR lehet rendhagyó történelem óra, vagy akár családi időutazás is. Tizenhárom színész, köztük Szabó Győző közreműködésével indul történelmi kalandjára az IDŐVÁNDOR. A lendületes, magával ragadó montázs egy magyar, egy európai és egy világtörténelmi esemény korhű helyszíneit ötvözi a modern technológia legizgalmasabb megoldásaival, így engedve betekintést a történelem kulisszái mögé.

 

A három színtéren megelevenedik a NASA irányítóközpont, vagy éppen James Watt személye, de a reformkor jellegzetes történéseit is testközelből élhetik át a látogatók a panorámavetítésnek, az egyedülálló hang- és fénytechnikának, valamint a korhű installációknak köszönhetően. Minden helyszín más-más eseményt dolgoz fel, az adott témában jártas történész bevonásával készült, egyedi koncepció alapján.

 

A három színtér:

A reformkor

Egy korabeli kávézóba érkezünk, ahol megismerkedhetünk a reformkorral, egy teljesen új perspektívából. Nem csak a történelemkönyv lapjai elevenednek meg, hanem a kor hétköznapjai, botrányai, pletykái, szokásai, kiemelkedő alakjai és érdekességei is. Mindez egy fiatalos tempójú, könnyed és humoros köntösbe bújtatva.

 

Ember a Holdon

Egy NASA irányítóközpontba érkezünk 1969-ben, ahol nem csak a Holdra szállás pillanatát élhetjük át, hanem az űrkutatás történetét és eredményeit is megismerhetjük. Az egyedi atmoszférájú irányítóközpontban az űrkutatás történetével és legfontosabb állomásaival is megismerkedhetünk egy feszes tempójú és izgalmas 15 percben.

 

Médiaforradalom / ipari forradalom

Az ipari forradalmat megelőző izgalmas korba érkezünk, az ipari forradalom lavináját elindító gőzgép feltalálását követve nyomon. James Watt életén keresztül megismerkedhetünk a modernizáció és a technikai fejlődés folyamatával, valamint annak hatásaival a társadalomra és a gazdaságra.

 

A díszleteken megjelenő 200 négyzetméternyi grafika és projekción futó, egy hónapig készült animáció mindig az adott korszakot jeleníti meg, így a nézők testközelből élhetik át a történelem jellegzetes és érdekes eseményeit.

 

Az egyszerre 50 főt befogadó termekben a történelemkönyvek lapjai kelnek életre a mai modern technikai vívmányok segítségével, így egyszerre láthatjuk a színpadon a tehetséges színészeket és az előzetesen felvett karaktereket.

Az IDŐVÁNDOR Digitális Színháznak első körben a XV. kerületi Pólus Center ad otthont.

 

Szurdi Miklós rendező így nyilatkozott a különleges produkcióról:

„A bemutatott történelmi eseményeket nem a hagyományos felfogásban visszük színpadra, hanem egy modernebb, szórakoztatóbb formában. A 15 perces jelenetekbe minden olyan érdekességet belesűrítettünk, ami kimaradt a történelemkönyvekből. A digitális színház mint műfaj számomra is furcsa volt elsőre, így új kihívásként tekintettem rá."

 

Az IDŐVÁNDOR Digitális Színház akár egy történelem órát is kreatívan kiegészíthet, szemléletesen bemutatva az adott időszak eseményeit a tanulók számára, így iskolai csoportokat is szívesen fogadnak – előzetes regisztráció után – a közel 50 perces időutazásra, ami izgalmas családi programnak is tökéletes.

 

IDŐVÁNDOR Digitális színház

Pólus Center

1152 Budapest, Szentmihályi út 131.

Nyitva tartás: 2014. április 30-ig minden nap 10.00-19.00 óráig.

A belépés ingyenes!

 

https://www.facebook.com/events/1413807772211891/

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.