Megígérem édesanyám, híres ember leszek. Az egész ország ismerni fog, mondogatta Hárfás Hajnalka már óvodás korában. A kislány a szó nemes értelmében csodagyerek volt. Tízévesen tizenkét hangszeren játszott, ideértve a bandura, forgólant, nyenyere, kithara, rebab és más ritka régi hangszereket is. Játékával mindenkit elbűvölt.

 

Megígérem édesanyám, híres ember leszek. Az egész ország ismerni fog, mondogatta Hárfás Hajnalka már óvodás korában. A kislány a szó nemes értelmében csodagyerek volt. Tízévesen tizenkét hangszeren játszott, ideértve a bandura, forgólant, nyenyere, kithara, rebab és más ritka régi hangszereket is. Játékával mindenkit elbűvölt.

 

   Tizenkét éves születésnapján a Zeneakadémia kistermében előadott egy Bach-művet fuvolán, egy Beethoven-zongoraversenyt, majd Sibelius hegedűversenyét. Ráadásul néhány Chopin balladát hárfán. Óriási sikerrel, mind a huszonhárom hallgató vastapssal jutalmazta az egyedülálló produkciót. 

 

   A zenei gimnáziumban a lehetőségek beszűkültek, mert csak zongora és hegedű tagozat lévén a többi hangszerről le kellett Hajninak mondania. De kárpótolták őt a lemezfelvételek. Nemcsak Brahms, Liszt és Bartók műveit játszotta, de filmzenéket, pop-együttesek gyöngyszemeit, régi idők slágereit is. Sajnos a lemezek nemigen fogytak, leszámítva néhány rokon, barátnő, osztálytárs  vásárlásait.

 

   A szakemberek előtt azonban nem maradt rejtve az ifjú művésznő tehetsége. Az érettségivel egyidejűleg Liszt-díjas érdemes művész lett. A banketten szolfézs tanárával dr. Bot Fülöppel négykezeseket játszott, elbűvölve osztálytársait és a tanári kart.

 

   Hajni huszonkét évesen végzett be a Zeneművészeti Egyetemet zongora,  hegedű és karmester szakon. Egy kiránduláson megismerkedett Franz Kesselpaukeval, a bécsi Staatsoper üstdobosával. Az ismerkedésből szerelem, majd házasság lett. Budapesten telepedtek le. Franz egy magán zeneiskolában tanította vibrafonra az újgazdagok csemetéit. Hajni abbahagyta a zenélést, elhelyezkedett egy gyorsbüfében felíróként, kiválóan dolgozott, mindenki szerette. Ikerlányai megszületése után hat évig otthon maradt, majd visszament a gyorsbüfébe, minőségi ellenőrré avanzsálva.     

 

   Egyszer csak eszébe jutott a mamának tett ígérete. Barátnőjének biztatására jelentkezett egy túlélő showba. Szabadságot vett ki. Elutaztak a rezervátumba, ahol Hajni meglepően ügyesnek és erősnek bizonyult. Megette a csavarokat, kézen állva sétált a kötélhídon át a krokodiloktól hemzsegő folyó felett, leborotválta szép barna haját, öt napig étlen-szomjan ült egy fa tetején. Franz és az ikerlányok szívdobogva nézték a képernyőn és drukkoltak neki. Meg is lett az eredmény, a harmadik helyezet lett. Ötmillió forintos  utalványt nyert, amelyet kerti úszómedence, szauna, szolárium és fürdőszoba berendezés vásárlására fordíthatott.

 

   És az élete megváltozott. Felismerték az utcán, tapsoltak, éljenezték, ha meglátták, autogramot kértek tőle, mosolyogva engedték előre a szupermarket pénztáránál. Néhány képeslapban is megjelent, amint éppen túlél, vagy otthon főz, játszik az ikrekkel. És az ismertség csak fokozódott, amikor az egyik lap megírta,hogy egyszerre két férfival is csalja a férjét. Ebből persze egy szó sem volt igaz, viszont így a bulvárlapok címoldalára került. Országosan ismert nő lett belőle. Beváltotta óvodáskori ígéretét.


Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük