A japán autóipari beszállító az NNG-t bízta meg új multimédia- és navigációs egysége egyedi navigációs szoftverének kifejlesztésével. Az iGO Navigációs megoldás speciálisan kialakított felhasználói felülettel rendelkezik.

A japán autóipari beszállító az NNG-t bízta meg új multimédia- és navigációs egysége egyedi navigációs szoftverének kifejlesztésével. Az iGO Navigációs megoldás speciálisan kialakított felhasználói felülettel rendelkezik.

Bejelentette együttműködését a világ egyik vezető, autóelektronikai eszközöket gyártó cége, a Fujitsu Ten Limited, valamint az NNG, az iGO Navigációs szoftverek fejlesztője. A két vállalat közösen alakítja ki azt a gyárilag beépíthető audio-, video- és navigációs egységet, amely bizonyos autómárkák központi elemébe építve 2012 első felétől lesz elérhető az európai, észak-amerikai és ausztrál piacon.

A készülékben található iGO Navigációs szoftver olyan, a Fujitsu Ten feltételei alapján testre szabott megoldás, amelynek része egy egyedi munkafolyamat és célállomás kereső, valamint egy kimondottan erre az eszközre kialakított HMI (Human Machine Interface – ember-gép interfész). A navigáció észrevétlenül működik együtt az eszköz többi funkciójával, egyszerű használata révén pedig – az autóipari követelményeknek megfelelően – minimális vezetői beavatkozást igényel. Ezt támogatja a hangvezérlés és az úti cél hangalapú megadása is. A lehető legtöbb információ biztosítása érdekében a rendszer – a megosztott képernyő segítségével – a különböző funkciók párhuzamos megjelenítésére is képes. A rendszeres tartalom- és térképfrissítések jelentős mértékben megnövelik a navigációs egység életciklusát, így az megegyezik majd a gépjármű élethosszával.

„A Fujitsu Tennel való együttműködésünk újabb bizonyítéka cégünk autóipari sikereinek" – mondta Balogh Péter, az NNG Kft. megbízott vezérigazgatója. „Az új egység kifejlesztése mindkét vállalat számára figyelemreméltó eredmény, és bízunk benne, hogy felülmúlja majd a nemzetközi autógyártók elvárásait."

"A Fujitsu Ten és az NNG közös célja, hogy felhasználóbarát megoldások kifejlesztésével tovább erősítse a kapcsolatot az emberek és a járművek között" – mondta Yuzo Damaru, a Fujitsu Ten beszerzési részlegének vezetője.

 A FUJITSU TEN LIMITED otthoni és autós audiokészülékeket, autós navigációs és elektronikai berendezéseket (légzsák- és motorvezérlő egységeket (ECU – engine control unit), stb.) gyártó globális vállalat, amely a japán és a tengerentúli autógyártók egyik vezető beszállítója. A cég több mint fél százados tapasztalattal rendelkezik az audiorendszerek területén, termékei egyszerű használhatóságuk révén fokozzák a felhasználói élményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük