2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Így közvetítsd élőben az ünnepeket

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97305"><img class="image image-preview" src="/files/images/a_karacsonyfa.preview.jpg" border="0" width="489" height="305" /></a></span>A folytonos online jelenlétünk nagyban megváltoztatta a hírfogyasztási szokásainkat is. Már nem elégszünk meg azzal, hogy csak utólag értesülünk az eseményekről, elvárjuk, hogy valós időben követhessük a történéseket. A live streaming által nyújtott lehetőségek már bárki számára elérhetőek, így akár a magánéletünk fontos pillanatait is megoszthatjuk a nagyvilággal. Cikkünkben most azok számára gyűjtöttünk össze néhány hasznos tippet, akik már az ünnepi összejöveteleket is szívesen streamelnék családtagjaik és ismerőseik számára.

A folytonos online jelenlétünk nagyban megváltoztatta a hírfogyasztási szokásainkat is. Már nem elégszünk meg azzal, hogy csak utólag értesülünk az eseményekről, elvárjuk, hogy valós időben követhessük a történéseket. A live streaming által nyújtott lehetőségek már bárki számára elérhetőek, így akár a magánéletünk fontos pillanatait is megoszthatjuk a nagyvilággal. Cikkünkben most azok számára gyűjtöttünk össze néhány hasznos tippet, akik már az ünnepi összejöveteleket is szívesen streamelnék családtagjaik és ismerőseik számára.

A folytonos online jelenlétünk nagyban megváltoztatta a hírfogyasztási szokásainkat is. Már nem elégszünk meg azzal, hogy csak utólag értesülünk az eseményekről, elvárjuk, hogy valós időben követhessük a történéseket. A live streaming által nyújtott lehetőségek már bárki számára elérhetőek, így akár a magánéletünk fontos pillanatait is megoszthatjuk a nagyvilággal. Cikkünkben most azok számára gyűjtöttünk össze néhány hasznos tippet, akik már az ünnepi összejöveteleket is szívesen streamelnék családtagjaik és ismerőseik számára.

 

Ha kénytelen vagy távol tölteni szeretteidtől a karácsonyt, vagy épp több szilveszteri buliba is meghívtak, de egyikről sem akarsz lemaradni, hozd össze a családot és a barátokat az ünnepekre, ha másképp nem, hát az online térben! Az élő stream segítségével a karácsonyi menü mennyei ízén kívül minden élményt átadhatsz és megoszthatsz, ehhez pedig minden szükséges eszköz ott lapul a zsebedben. A nemrégiben bemutatott Samsung S6 edge+ készülékkel már bárhonnan, bármikor élőben közvetítheted az eseményeket. Ebben az eszközben ugyanis már alap funkció a kamera applikáción belül a Live Broadcast, amellyel mindössze egyetlen gombnyomással egyenesen a YouTube-on oszthatjuk meg az élő tartalmakat. Azt is eldöntheted, hogy publikussá teszed-e a felvételeket vagy csak saját ismerőseiddel osztod meg egy privát link segítségével.

 

Ne hagyd hát, hogy a családtagjaid és a barátaid csupán a fotókról, utólag értesüljenek az ünnepek eseményeiről! Tippjeink segítenek, hogyan válhatsz az ünnepek sztárjává és oszthatod meg azonnal, élőben az élményeidet a szeretteiddel:

 

1. Tervezz előre és maradj összeszedett!

A sikeres élő közvetítés alapja a pontos és alapos tervezés. Kezd azzal, hogy készítesz egy forgatókönyvet az este menetrendjéről! Írd össze, hogy milyen felszerelésekre és eszközökre lesz szükséged a felvétel során, így élesben már biztosan nem feledkezel meg semmiről!

 

2. A világítás mindenek felett

Az ünnepi hangulat fontos elemei a karácsonyi fények, ezért különösen figyelj a megfelelő megvilágításra, hogy a lehető legjobb minőségű felvétel készüljön. A Galaxy S6 edge+ nagy fényerejű, F 1,9 rekeszértékű lencséjének, valamint az 5 megapixeles előlapi és 16 megapixeles, digitális videókép stabilizátorral is felszerelt hátlapi kameráinak köszönhetően a felvételeink még gyenge fényviszonyok között is jó minőségűek lesznek.

 

3. A hang szintén kulcsfontosságú

Ügyelj a felvétel hangjának minőségére is: próbáld minimalizálni a háttérzajokat, ha pedig épp a szilveszteri buliból közvetítesz, csatlakoztass egy külső mikrofont az eszközödre!

 

4. Kezdd el korábban a közvetítést!

Hogy a családtagok és a barátok időben becsatlakozhassanak, kezd el a streaminget a meghirdetettnél 15 perccel korábban! Így a karácsonyi készülődést is megörökítheted és a nézőid is időben kapnak majd értesítést arról, hogy a stream elkezdődött. 

 

5. Tedd elérhetővé!

A családi fotóalbumok ideje lejárt. Miután sikeresen elkészítetted a streamedet minél hamarabb tedd elérhetővé az általad elkészített tartalmat a Video on Demand szolgáltatás segítségével, hogy a közvetítésed később is bármikor letölthető és visszanézhető legyen, ha valaki lemaradt volna az elő adásról

 

Ha az ünnepeken kívül is kedvet kaptál a streameléshez, van pár további tippünk, amelyeket alkalmazva közvetítéseid széles körben is népszerűek lehetnek:

 

6. Légy interaktív!

Az élő internetes közvetítés előnye, hogy lehetőséget biztosít a nézőkkel való párbeszédre is és a közösségépítésre. A csatornád leírásában tedd elérhetővé és élőben is említsd meg az elérhetőségeidet, amelyeken keresztül a követőid fel tudják veled venni a kapcsolatot!

 

7. Népszerűsítsd az élő stream-edet!

Fontos, hogy nézőidet legalább 48 órával az élő streaming előtt értesítsd a különböző közösségi média felületeken. Akár a YouTube csatornád „Események" menüpontja alatt is tudsz készíteni egy bejegyzést, ami az élő közvetítés kezdetekor automatikusan értesíti a YouTube feliratkozóidat a közvetítés kezdetéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.