2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

II. János Pál pápára emlékezik holnap a világ

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/454"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Stanislaw%20DziwiszesIIjanospal.thumbnail.jpg" border="0" alt="II János Pál pápa és Stanislaw Dziwiszes a titkára" title="II János Pál pápa és Stanislaw Dziwiszes a titkára" width="100" height="81" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>II János Pál pápa és Stanislaw Dziwiszes a titkára</strong></span></span><br />Reggel hét órakor kezdõdik az a szentmise, amelyet egykori személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói metropolita érsek mutat be a Vatikáni Grottákban II. János Pál sírjánál. A szertartást a Vatikáni Televíziós Központ élõadásban közvetíti.</p><p>

ii jános pál pápa és stanislaw dziwiszes a titkáraII János Pál pápa és Stanislaw Dziwiszes a titkára
Reggel hét órakor kezdõdik az a szentmise, amelyet egykori személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói metropolita érsek mutat be a Vatikáni Grottákban II. János Pál sírjánál. A szertartást a Vatikáni Televíziós Központ élõadásban közvetíti.

ii jános pál pápa és stanislaw dziwiszes a titkáraII János Pál pápa és Stanislaw Dziwiszes a titkára
Reggel hét órakor kezdõdik az a szentmise, amelyet egykori személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói metropolita érsek mutat be a Vatikáni Grottákban II. János Pál sírjánál. A szertartást a Vatikáni Televíziós Központ élõadásban közvetíti.

Mint már jeleztük, délben kezdõdik a lateráni Szent János székesegyházban a boldoggá avatási eljárás egyházmegyei szakaszának nyilvános, záróülése, amelyet Camillo Ruini bíboros, a Pápa római helynöke vezet. Az eseményre hívek ezreit várják a világ minden részérõl, hogy imádkozzanak, és hálát adjanak II. János Pál pápa életszentsége hivatalos elismerésének elsõ szakaszáért. Jogi aktusról van szó, amelyet a napközi imaóra elmondása elõz meg.

ii. jános pál pápaII. János Pál pápaA világszerte nagy érdeklõdést kiváltó esemény fontosságát jelzi a média rendkívüli figyelme is, amellyel II. János Pál boldoggá avatási eljárását követi a kezdetektõl fogva. Itt emlékeztetünk rá, hogy az eljárás 2005. június 28-án kezdõdött meg, mindössze három hónappal a Pápa halála után. Ezt XVI. Benedek pápa elõzetes, május 13-i felmentése tette lehetõvé, amellyel engedélyt adott, hogy eltekintsenek az 5 éves várakozási idõszaktól, amelynek a halál és az eljárás megkezdése között egyébként el kell telnie.

Ugyancsak nagy várakozás elõzi meg Marie-Simone Pierre francia szerzetesnõ jelenlétét, aki az Aix-en-Provence e Arles-i egyházmegyébõl származik és a vele történt feltételezett csodás gyógyulás áll az ún. ?super miro" – a Pápa halála után bekövetkezett állítólagos csoda – eljárás középpontjában. Pénteken délelõtt sajtókonferenciát tartottak Aix-en-Provence-ban, miután a helyi fõpásztor, Claude Feidt érsek közleményt tett közzé az elõrehaladott Parkinson-kórban szenvedõ szerzetesnõ állítólagos gyógyulásáról, amely feltehetõen nõvértársai imáinak hatására következett be. A francia érsek szintén jelen lesz hétfõn a Lateráni székesegyházban.

Délután fél 6-kor XVI. Benedek pápa mutat be engesztelõ szentmisét szeretett elõde lelki üdvéért a Szent Péter téren, majd este 50 római és 50 Olaszország egyéb részeibõl érkezõ fiatal tart imavirrasztást a Szent Péter bazilika grottájában Isten Szolgája, II. János Pál sírjánál Angelo Comastri érsek, a Pápa vatikánvárosi helynöke vezetésével. A fiatalok az Örvendetes rózsafüzért imádkozzák el a fõpásztorral.

(Vatikáni Rádió)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.