2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

III. BUDAVÁRI HÚSVÉTI SOKADALOM Hagyomány – Művészet – Gasztronómia 2014. április 19-21. – Budavári Palota

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79447"><img class="image image-preview" src="/files/images/BHS_2014_web.jpg" border="0" width="476" height="662" /></a></span>Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A három napos ünnepségen lesz <strong>kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár </strong>mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

A gyerekeket a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásleső nyuszik és további izgalmas programok várják.

A felnőttek szája ízére Ünnepi Borterasszal, hagyományos húsvéti eledeleket készítő látványkonyhákkal, Sonkaházzal, székelyföldi ínyencségekkel, valamint a testi épséget is szem előtt tartva egészséges étkek utcájával készülnek a szervezők. A színes forgatagot teljessé téve a Savoyai terasz nagyszínpadán a világzene, népzene, néptánc, és a gyerekkoncertek széles választékában a család minden tagja megtalálja kedvencét. A nagyszínpadon többek között a világzene olyan sztárjai lépnek fel, mint a Ghymes együttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Balkan Fanatik vagy Szalóki Ági, de különleges hungarikumnak ígérkezik a Vízbevető Húsvét Hétfői néptánc találkozó programja, vagy a Bokros zenekar lemezbemutató koncertje is. A gyerekek számára kedvenc muzsikusaik, Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes húzzák a talp alá valót. Az autentikus népszokások bemutatása mellett Húsvét liturgiáját követve lesz Istentisztelet és hajnali áhítat. A tavalyi népszerűségen felbuzdulva, idén is hallgathatunk ünnepi, komoly zenei koncerteket. Többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit régizene koncertjének lehetünk fül és szemtanúi. Az eseményeket tarkítja a Budapesti Történeti Múzeum zenés tárlatvezetése, mely a vár nevezetességeit interaktív módon mutatja be az ünneplő közönségnek.

A rendezvény idei vendégvárosa Sepsiszentgyörgy. A díszvendégek Háromszék élő, húsvéti táncos, zenés és kézműves hagyományainak bemutatásával érkeznek a rendezvényre.

 

Elővételi jegyár 20 % kedvezménnyel (április 18. 15 óráig): 
Felnőtt napijegy: 2240 Ft, Gyerek napijegy: 800 Ft (3 éves kortól 14 éves korig),
Diák és nyugdíjas napijegy 1200 Ft (diákigazolvánnyal), Családi napijegy: 4000 Ft (2 felnőtt + max. 4 gyerek)

Az elővételi jegyeket a PORT.hu/jegy oldalon, a Libri boltokban, valamint az összes ismert jegyirodában meg lehet vásárolni!

Elővétel itt: http://www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=14014&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44

A helyszínen: Felnőtt napijegy: 2800 Ft, Gyerek napijegy: 1000 Ft (3 éves kortól 14 éves korig), Diák és nyugdíjas napijegy 1500 Ft (diákigazolvánnyal), Családi napijegy: 5000 Ft  (2 felnőtt + max. 4 gyerek)

NOE tagoknak 50% kedvezményt biztosítanak a családi jegy árából (a NOE kártyán feltüntetett gyermek létszámra érvényes, ez az akció csak a helyszínen, az elővételi jegyekre nem érvényes!)

A rendezvényre szóló belépővel a rendezvény területén lévő összes interaktív játszóprogram, kézműves alkotóház, fakörhinta, állatsimogató, mesekert térítésmentesen vehető igénybe! 

NOE tagoknak 50% kedvezményt biztosítanak a családi jegy árából (a NOE kártyán feltüntetett gyermek létszámra érvényes)!

 

A látogatók a rendezvényre szóló belépővel a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításit is megtekinthetik. A Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításai a rendezvény alatt kedvezményes kombinált jeggyel látogathatók.

Jegyek elővételi kedvezménnyel már kaphatók az ismert jegyirodákban.

 

www.budavarihusvet.hu;  www.facebook.com/SzázadokÖröksége ; www.szazadokoroksege.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.