A mai magyar társadalom egyik jól ismert jelenségét, a kivándorlást vizsgálja a budapesti Katona József Színház november végi bemutatója, az Illaberek.

A mai magyar társadalom egyik jól ismert jelenségét, a kivándorlást vizsgálja a budapesti Katona József Színház november végi bemutatója, az Illaberek.

Az Illaberek nyílt próbája után akkora nézői aktivitás volt tapasztalható, hogy az alkotók úgy határoztak, hogy a nézők aktív közreműködésére is számítanak: olyan valódi történeteket várnak, amelyek az előadás témájához kapcsolódnak, és a készülő előadás egy-egy váratlan, egyedi, meghökkentő pillanatát jelenthetik.


Az előadásban sokak által ismert karakterekkel találkozhatunk
: olyan élethelyzetben levő emberekkel, akiknek problémái különböznek, a választott megoldásuk azonban ugyanaz: otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban.

 

A legjobb történetek nemcsak az előadásban köszönhetnek vissza, hanem alapjául szolgálnak majd annak a beszélgetéssorozatnak is, amely a november 29-i bemutatót követi. Decembertől az Illaberek több előadása után különleges közönségtalálkozót szervez a színház, ahol a nézők és a meghívott vendégek beszélgethetnek, vitatkozhatnak az előadásban felvetett kérdésekről.

 

A történeteket a mennivagymaradni@gmail.com címre várják november 20-án 12 óráig.

 

A történetek beküldői hozzájárulnak ahhoz, hogy a teljes történetet, vagy annak részleteit az alkotók a darabba beépítsék, az előadásban felhasználják. Természetesen a személyiségi jogokat védve, név nélkül használják majd az írásokat.

 

Szereplők: Szacsvay László, Takátsy Péter, Rajkai Zoltán, Elek Ferenc, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Pálos Hanna, Pelsőczy Réka, Rezes Judit, Kiss Eszter, Czakó Klári és Tasnádi Bence.
Rendező: Máté Gábor

 

2013. november 29. – Bemutató

Illaberek

Katona József Színház

 

http://katonajozsefszinhaz.hu

 

Lantai József