2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Incognito a 3M-től — Személyre szabott luxus a fogszabályozásban

4 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43418"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/INC_arc_sajtohoz.thumbnail.jpg" border="0" width="74" height="100" /></a></span> <p>Az amerikai 3M évtizedes hagyományokkal rendelkezik az egészség és orvostechnika területén. Innovatív anyagai világszerte könnyebbé, hatékonyabbá teszik az egészségügy munkáját. A cégnek a fogászat és a fogszabályozás területén is jelentős portfoliója van, melyek közül minden szempontból kiemelkedik, gyakorlatilag külön kategóriát képvisel az Incognito rendszer.</p><p>

 

Az amerikai 3M évtizedes hagyományokkal rendelkezik az egészség és orvostechnika területén. Innovatív anyagai világszerte könnyebbé, hatékonyabbá teszik az egészségügy munkáját. A cégnek a fogászat és a fogszabályozás területén is jelentős portfoliója van, melyek közül minden szempontból kiemelkedik, gyakorlatilag külön kategóriát képvisel az Incognito rendszer.

 

Az amerikai 3M évtizedes hagyományokkal rendelkezik az egészség és orvostechnika területén. Innovatív anyagai világszerte könnyebbé, hatékonyabbá teszik az egészségügy munkáját. A cégnek a fogászat és a fogszabályozás területén is jelentős portfoliója van, melyek közül minden szempontból kiemelkedik, gyakorlatilag külön kategóriát képvisel az Incognito rendszer.

Az eredetileg német fejlesztésű Incognito számos meghatározó tulajdonságában vezető szerepet tölt be a jelenlegi fogszabályozó megoldások között. Ezek:

  • – Diszkréció – az Incognito gyakorlatilag láthatatlan.
  • – Gyorsaság – az Incognito-val a teljes kezelés időtartama sokkal rövidebb.
  • – Komfortérzet – az Incognito fogszabályozó alig emelkedik ki a fogak belső síkjából, így kevésbé irritálja a nyelvet.
  • – Biztonság minden tekintetben – alacsony bracket elvesztési arány, kiváló és pontos tervezhetőség, ráadásul az arany alapanyag miatt nincs allergiás reakció.

Az Incognito elsődleges, legszembeszökőbb tulajdonsága, hogy a mindennapi élethelyzetekben gyakorlatilag láthatatlan, mivel a fogak belső, nyelv felőli oldalán rögzül. Senki, semmilyen hétköznapi élethelyzetben nem látja, hogy a páciens fogszabályozót visel.

Másodsorban teljesen egyéni és személyre szabott; más fogszabályozókkal ellentétben nem dolgozik előre gyártott, sablon elemekből. Az egyes fogakon rögzülő brackettek (tappancsok) a legmodernebb, háromdimenziós eszközökkel, speciálisan az egyes páciensek fogaihoz készülnek, 18 karátos, nagy tisztaságú aranyból, kizárólag Németországban. A tervezésben egy 3 dimenziós CAD rendszer segíti az orvos munkáját, a gyártás pedig szintén számítógéppel vezérelt eszközökön folyik, ami lehetővé teszi, hogy az elkészült fogszabályozó a legapróbb, századmilliméteres részletekig kövesse a páciens fogainak felszínét. Ennek köszönhetően a fogszabályozó készülék alig emelkedik ki a fogsor belső felszínéből. Emiatt egy egészen rövid, néhány napos megszokási periódus után sem a beszédben, sem az evésben nem zavar.

Olyan, mintha ott sem lenne, miközben hatékonysága magasan kiemelkedik a jelenleg hozzáférhető eszközök mezőnyéből és segítségével bármilyen rendellenesség korrigálható. Az Incognito-t viselők már az első hónapban látható eredményekről számolnak be. Az Incognito ráadásul nagyon biztonságos és soha semmilyen bosszúságot nem okoz. Biztonságos, mert 18 karátos aranyból készült, így esetében bármilyen allergiás reakció, irritáció teljesen kizárt. A más eljárásoknál gyakran előforduló eset, a bracket elvesztése – a papucs leválik a fogról, és az orvosnál ki kell cseréltetni, vagy visszaragasztatni – itt nem fordulhat elő, tekintettel az egyes brackettek tökéletesen illeszkedő felületére és a felhasznált ragasztási technikára.

Az Incognito biztonságos abban a tekintetben is, hogy jelenleg az egyik legjobban tervezhető eszköz a fogszabályozás palettáján. Nem csak a várható eredményt lehet pontosan, előre megmondani, – sőt számítógépen megmutatni, köszönhetően a 3D-s modellezésnek -, hanem a teljes beavatkozás idejét és költségét is.

Összességében tehát az Incognito nemcsak egy a lehetséges, választható fogszabályozási megoldások közül, hanem jelenleg minden tekintetben a fogszabályozás csúcsa, legyen szó esztétikáról, hatékonyságról vagy kényelemről. Természetesen ezt a minőséget, kivitelezést és egyedi megoldást – ahogy egy varratott, nemes anyagú öltöny, vagy egy kézzel, méretre készített cipő estén is – meg kell fizetni. Az Incognito-val végzett kezelések jellemző ára mintegy 1,5 millió forint, de ezt részletekben, vagy banki finanszírozással is ki lehet egyenlíteni.

Az Incognito fogszabályozó rendszerről bővebb információ a http://www.szikrazomosoly.hu/ oldalon található.

Szabó Erika színésznő (Barátok közt, Üvegtigris 3, színházi szerepek, stb.) aki egy rövid ideje maga is Incognito-t visel, felvállalta a termék hazai képviseletét. A művésznő a sajtótájékoztatón megerősítette, az Incognito ideális megoldás számára, hiszen a képernyő, a mozivászon vagy a színpad nem „viselné el" a fogak külső ívén viselt fogszabályozót, vagy egy elhúzódó beszédhibát, miközben a teljesen szabályos fogsor számára nélkülözhetetlen munkaeszköz. Hozzátette, a termék honlapján folyamatosan tájékoztatja majd az érdeklődőket személyes tapasztalatairól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük