2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Informatika a társadalomért

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/44495"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_193.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="29" /></a></span>  <p>Informatika a Társadalomért címmel rendezik meg 2010. november 11-12-én Balatonfüreden azt a konferenciát, amely a közigazgatásban dolgozó informatikai döntéshozókat, az IKT szektor vállalkozásait és az információs társadalom építésén dolgozó civilszervezeteket hívja eszmecserére. </p><p>

image2 193.thumbnail 

Informatika a Társadalomért címmel rendezik meg 2010. november 11-12-én Balatonfüreden azt a konferenciát, amely a közigazgatásban dolgozó informatikai döntéshozókat, az IKT szektor vállalkozásait és az információs társadalom építésén dolgozó civilszervezeteket hívja eszmecserére.

image2 193.thumbnail 

Informatika a Társadalomért címmel rendezik meg 2010. november 11-12-én Balatonfüreden azt a konferenciát, amely a közigazgatásban dolgozó informatikai döntéshozókat, az IKT szektor vállalkozásait és az információs társadalom építésén dolgozó civilszervezeteket hívja eszmecserére.

 

A konferencia lehetőséget ad arra, hogy a közigazgatás megújulásán dolgozó szakemberek megismerhessék egymás elképzeléseit, és így valóban eredményes informatikai fejlesztéseket valósítsanak meg a szektorban. Az esemény fő szervezői az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. A konferencia főelőadója Dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter.

A közigazgatás megújulása, az eddigieknél hatékonyabb és az állampolgárok érdekeit valóban szem előtt tartó működése elképzelhetetlen az informatikai megoldások alkalmazása nélkül. A közigazgatásban dolgozó informatikai döntéshozóknak naprakész tudással kell rendelkezniük a munkájukat segítő információtechnológiai megoldásokról, az ezeket szállító vállalkozásoknak pedig a közigazgatás speciális igényeiről, elvárásairól. A konferenciát szervező Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) ehhez az eszmecseréhez kíván platformot biztosítani. Az első ízben megrendezendő konferencia lehetőséget ad arra, hogy a közigazgatás döntéshozói és az IKT szektor képviselői megvitathassanak olyan kérdéseket, amelyek megfelelő alapot adnak a közigazgatás megújításához, az informatikai fejlesztések hatékonyabb megvalósításához. A konferencia megrendezésének gondolata kormányzati oldalon is támogatásra talált, és számos kormányzati képviselő vesz részt előadóként a közigazgatási informatika egy-egy területét áttekintő kérdésben.

Az esemény főelőadója és fővédnöke Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter lesz. Az előadók között lesz többek között Hende Csaba, honvédelmi miniszter és témavezetőként Dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.

A közigazgatás korszerűsítéséről és benne az információtechnológia szerepéről Dr. Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára tart előadást. A telekommunikáció és a hírközlés fejlődési útjairól többek között Szalai Annamária, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke, Vasváriné Dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár és Schmidt Pál, a Magyar Posta elnöke értekeznek.

A résztvevők egy kerekasztal beszélgetésen helyzetjelentést kaphatnak a kormány készülő infokommunikációs politikájáról is.

Az Informatika a Társadalomért konferencia szekció-előadásain a résztvevők az állam- és közigazgatás minden területét átölelő informatikai kérdésekről hallgathatnak meg esettanulmányokat, legjobb gyakorlatokat. A szekciókban megvitatott témák között lesz többek között az informatika szerepe a gazdaságfejlesztésben, az egészségügyben, az oktatásban és kultúrában, vagy a vidékfejlesztésben. A települési önkormányzatok vezetői és informatikai feladatokért felelős munkatársai informatikai és szervezési kérdéseket vitathatnak meg egymással és IT cégek képviselőivel, és külön szekció-előadás szól például az informatika szerepéről Budapest irányításában.

A szervezők a november 11-12-én Balatonfüreden megrendezendő két napos rendezvényen több mint háromszáz résztvevőre számítanak.

A konferencia honlapja: www.infoter.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.