2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Informatikai Biztonság Napja 2010 — Gazdagodó tematika, illusztris vendégek két napon át

11 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/43259"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_264.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="43" /></a></span> <p>2010. szeptember 28-29-én immáron hatodszorra jelentkezik a két naposra bővült „Informatikai Biztonság Napja" (ITBN), amely a hazai informatikai biztonságban érintett szereplőket fogja össze. </p><p> 

  image1 264.thumbnail

2010. szeptember 28-29-én immáron hatodszorra jelentkezik a két naposra bővült „Informatikai Biztonság Napja" (ITBN), amely a hazai informatikai biztonságban érintett szereplőket fogja össze.

 

  image1 264.thumbnail

2010. szeptember 28-29-én immáron hatodszorra jelentkezik a két naposra bővült „Informatikai Biztonság Napja" (ITBN), amely a hazai informatikai biztonságban érintett szereplőket fogja össze.

 

csordás szilárd ciscoCsordás Szilárd CiscoAz ITBN 2010 helyszínéül a már tavalyi évben is jól bevált Cinema City Aréna szolgál, a szervezők közel 1200 IT szakember érkezését várják. Az eseményen a világ vezető biztonságtechnikai szakemberei és cégei mellett vendégek lesznek olyan neves személyek, mint a világhírű magyar innovátor, Rubik Ernő vagy Craig Balding, a Cloud Security Alliance alapítója továbbá az ITBN vendége lesz a magyar adatvédelmi biztos Dr. Jóri András és az európai adatvédelmi biztos Peter Hustinx is. Az ITBN – a támogatók jóvoltából – továbbra is ingyenesen látogatható, ám regisztrációhoz kötött.

dávid andrás juniperDávid András JuniperAz informatikai és információ biztonságának témája mára az egyik legfontosabb üzleti és fejlesztési szemponttá lépett elő. A gazdasági bizonytalanság felerősítette az igényt a megbízható adatszolgáltatásra és a hiteles vállalati működés alapját képező információ védelemre. Az ITBN évekkel ezelőtt olyan szakmai összefogást hirdetett, amely egy ernyő alatt egyesíti a biztonság ügyéért tenni akaró szolgáltatókat és megrendelőket, gyártókat és disztribútorokat, érdekvédelmi szervezeteket, felügyeleti hatóságokat, a kormányzat és az államigazgatás szereplőit. Éppen a gazdasági- és a személyes adatok fenyegetettsége vezette arra az érintett szereplőket és a szervezőket, hogy az idei ITBN (a nemzetközi és hazai biztonsági gyártói trendnek megfelelően) az adat- és információvédelem informatikai eszközeire, lehetőségeire fókuszáljon.

itbn 2010 sajtotajekoztato%20(1)1.thumbnailAz idén debütáló hacking szekcióban a hallgatóság megismerheti a biztonság "sötét" oldalát, találkozhat azokkal a veszélyekkel, technológiai megoldásokkal, amelyek az értékes cégvagyont vagy személyes adatokat fenyegetik. Itt szó lesz a mostanság divatos közösségi oldalak biztonságáról a szolgáltatói és az üzemeltetői szemszögből is, hogy mit érnek a behatolás tesztek, hogy milyen esetekben nyomoznak a szakértők az informatikai bűnözők után. Az ITBN többi szekciója tematikus összeállításban két napon keresztül párban párhuzamosan zajlik majd ahol a védekezés valós lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a zömében közép- és nagyvállalati körből érkezett szakemberek. Szó lesz a hálózatok, elsősorban a drótnélküli hálózatok védelméről valamint a virtuális környezetek és a felhőrendszerek biztonságáról és téma lesz vállalati rendszerek biztonságos távoli elérése is. A biztonsági szabványok és előírások hazai terjedése sok kihívást jelent a szervezetek munkatársainak. Ezért részükre egy megfelelőséggel és compliance-el foglalkozó szekciót is terveztek a szervezők, ahol a kártyaadatokat kezelő szervezetekre vonatkozó PCI-ról is esik szó, a naplóadatok elemzése és egy másik érdekes téma: a mérhető, valósidejű, szoftverrel támogatott minőségbiztosítás mellett. Az adatszivárgások megakadályozásával foglalkozó szekciókban felmerülnek a vállalati körökben is egyre divatosabb okostelefonok és más hordozható adattárolók valódi védelmének lehetséges megoldásai valamint a biztonságos adattárolás kérdései. Külön szekció szól majd az azonosítás, titkosítás témájáról, ahol egyedülálló magyar fejlesztések, tanácsadók is bemutatkoznak és a vállalatok munkatársainak informatikai jogosultságait kezelő újdonságok is terítékre kerülnek az online banki biztonság mellett. Szintén foglalkozik az ITBN a web 2 új biztonsági kihívásaival és az azokra adott válaszokkal valamint az adatbázisok és az egyedi alkalmazások védelmével. Egy teljes külön szekcióban pedig csak az adatvédelmi, adatszivárgási kérdésekre adott különböző gyártói válaszokat lehet majd meghallgatni első kézből a nemzetközi gyártóktól. Minden szekciót egy interaktív, a szállítókat és megrendelőket megszólaltató kerekasztal beszélgetés is követ, ahol lehetőség nyílik az konkrét kérdések, problémák tisztázására is.

itbn 2010 sajtotajekoztato%20(2)1.thumbnailIdén az ITBN szervezői szakmai zsűrit kértek fel érdekes tartalmú, független előadás pályázatok elbírálására. A nyertes előadásokból négyet hallgathat meg a közönség olyan válogatott, izgalmas témákban, mint hogy hogyan őrizhetjük meg valódi anonimitásunkat a neten, milyen belső visszaélések elleni megoldásokat alkalmaz egy hazai bank, hogy a kéretlen levelek napi sokmilliós tömegével miképpen szállhatnak szembe a matematikai algoritmusok vagy, hogy az elterjedt web-es támadásokat a szervezetek milyen erre a problémára kihegyezett tűzfalak segítségével akadályozhatják meg.

itbn díjITBN DíjAz 50 előadás mellett a nagy kiállítótérben 40 szállító mutatja be biztonsági fejlesztéseit, miközben különtermekben a két nap során folyamatosan élő, interaktív biztonsági megoldások bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők. A konferencián idén rekord számú 80 brand képviselteti magát, amely jól mutatja a biztonsági terület fejlettségét és hazai kínálatának sokszínűségét.

keleti arthurKeleti ArthurA második nap is kiemelt fontosságú nemzetközi kerekasztallal indul majd, mert az ITBN meghívására a konferenciára érkezik Peter Hustinx európai adatvédelmi biztos valamint Jóri András magyar adatvédelmi biztos, akikkel az adatok védelmének nemzetközi és hazai gyakorlatáról, az adatvédelmi törvény és a biztonsági incidensek nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos erőfeszítések jövőjéről zajlik majd beszélgetés. A kerekasztalhoz csatlakozik Craig Balding is, a Cloud Security Alliance alapítója, akitől a felhőrendszerek és az így nyújtott szolgáltatások biztonságáról és a információvédelem új útjairól kaphatunk válaszokat.

nemes csaba wshNemes Csaba WSHA 2010-es konferencia számos újdonsággal szolgál, közéjük tartozik az ITBN Biztonsági Díj 2010 meghirdetése, amelyet a széles érdeklődési és szakmai kört lefedő, válogatott tagokból álló szakmai zsűri bevonásával, három kategóriában hirdetnek meg. Az idei Informatikai Biztonság Napja egyik fő témája, hívószava a magyar tehetségek és innovációk felkarolása lesz, ezért az esemény egyik díszvendége és az ITBN innovációs díj átadója a világhírű magyar innovátor, Rubik Ernő lesz.

keleti arthur itbn 3.thumbnailAz ITBN kiemelt támogatói közül a Juniper Networks legfontosabb fejlesztési területe jelenleg az alapinfrastruktúra építőköve: a switch. Az EX kapcsoló termékcsalád nem egész 2 éve jelent meg, és máris közel 2%-t birtokolja a világpiacnak. Ez egyedülálló teljesítmény egy élesen versengő, érett piaci szegmens esetében. Emellett azonban nem hanyagolja el a cég a "hagyományos" termékcsaládjait sem. Az augusztusban gyártásba került teljesen új fejlesztésű integrált SRX 220 tűzfal-router termék egyik első példányát a cég az ITBN-en tervezi élőben bemutatni a nagyközönségnek. A vállalat szerint ez az eszköz lesz a magyar KKV szektor egyik "kedvence", köszönhetően a versenyképes árnak és a rendkívül sokoldalú szolgáltatás készletnek. A Juniper Networks – mint a magyar informatikai biztonsági piac egyik kulcsfontosságú képviselője – az ITBN kiemelt támogatója már harmadik éve. A plenáris előadásban a Juniper a "New Network" koncepciójáról tart előadást, amelynek két kulcs eleme a Junos Space és a Junos Pulse. Aki ezekről. A technológiákról bővebbet a vállalat bemutató előadásán, illetve a Juniper kiállítótérben tudhatnak meg az érdeklődők.

Ács György, a Cisco regionális biztonsági szakértője a Cisco Éves Biztonsági Jelentésére hivatkozva arra mutat rá, hogy a vállalatoknak hálózataik és létfontosságú céges információik új veszélyforrásokkal szembeni védelme érdekében változtatniuk kell biztonsági szemléletükön. Az átfogó változások, így a közösségi hálózatok növekvő népszerűsége, valamint a hálózatba kapcsolt mobil készülékek és a virtualizáció tömeges elterjedése következtében az adatbiztonság területén folyamatos átalakulás tapasztalható. A vállalati szakembereknek ennek megfelelően egyre rövidebb idő áll rendelkezésükre a hatékony biztonsági eljárások bevezetésére, amelyekkel biztosítható a cég jó hírnevének védelme és versenyelőnyének fenntartása.

A KFKI az elmúlt évek szokásaihoz híven idén is kiemelt támogatója a 2010-es ITBN konferenciának. A cég szakértőjeként Dani István (műszaki igazgató – IT biztonság) az elkövetkező évek egyik legnagyobb biztonsági kockázatait magába rejtő üzleti telefonokról beszél majd előadásában. Az olyan okostelefonok mint a BlackBerry vagy az iPhone hamarosan megosztják, vagy átveszik a vezető helyet az üzleti kommunikációra használt eszközök ranglistáján. Az elmúlt évek alatt drámaian megnőtt azon készülékek száma, amelyek képesek kapcsolódni a világhálóhoz, vagy a cég belső alkalmazásaihoz. Az IDC kutatásai szerint az üzleti célú mobilfelhasználók száma 2011-re eléri az egymilliárdot, ezzel hatalmas lehetőséget és támadási felületet adva a hackereknek, hogy eltulajdonítsák vagy megrongálják az üzleti adatokat. Az előadáson megtudhatjuk, milyen veszélyeket rejt magában az okostelefonok napi szintű használata, mennyire ügyelnek a gyártók a beépített biztonsági funkciókra, hogyan növelhető a biztonság a használhatóság veszélyeztetése nélkül. A KFKI biztonsági részlegének vizsgálati és kutatási eredményeit elsőként az ITBN-en hallhatják az érdeklődők.

A 2010-es Informatikai Biztonság Napja konferencián a Symantec három előadással lesz jelen. A konferencián, Kevin Isaac, az Emerging region elnökhelyettese tart előadást arról, hogy az eszközök már egyáltalán nem fontosak az információáradat által vezérelt világban, valamint a vállalat bemutatja összetett végpontvédelmi megoldásait, mind stratégiai, gazdasági, mind technikai szemszögből is.

Az ITBN első napjának plenáris szekciójában Christian Heinrichs (Senior Manager,Technical Services, Central Europe – McAfee) a McAfee második negyedéves híreiről és pénzügyi eredményeiről számol be, illetve szóba kerül előadásában a kockázat-alapú biztonságmenedzsment is.

WSH Kft. harmadik alkalommal jelenik meg az ITBN rendezvényen, mint a fő támogatók egyike. Minden évben a cég megjelenésének középpontjában egy új technológia (logelemzés, adatszivárgás elleni védelem) ismertetése, népszerűsítése volt a cél. Az idei évben azonban a cég szakít a hagyományokkal és nem a legújabb technológiát, hanem egy olyan megoldást helyez a középpontba, amelyet már évek óta ismerünk, alkalmazunk, de piaci ismeretek szerint Magyarországon mostanra vált igazán aktuálissá a hálózati hozzáférés-szabályozási megoldás (NAC) kérdése. A ma elérhető megoldások jobban megfelelnek az ügyfél igényeknek és a kezdetekben tapasztalható problémák és hiányosságok is megszűnni látszanak. Az idei évben növekedett a NAC rendszerek bevezetésének száma és szaporodtak a bevezetést fontolgatók is, akik bevezetés előtti tisztázó, „pontosító" kérdéseikkel keresik fel a vállalatot. Szinte minden esetben tisztázni kell, hogy a NAC megoldás az informatikai környezet  mely részén képes megvalósítani a hozzáférés szabályozását, korlátozását. Gyártónkét a technológiai megvalósítás igen sokrétű. Az ügyfélelvárások alapos megismerése után a cég segítséget nyújt a legjobban illeszkedő megoldás és a megfelelő gyártó kiválasztásában.  

Az érdeklődők támogatása érdekében a WSH folyamatos –  akár az ügyfél telephelyén megtartott- demonstrációval segíti a technológia megismerését, a bevezetés előtti kérdések tisztázását. Az ITBN konferencián kiállított standon rendszermérnökök állnak folyamatosan a NAC – és logelemzés, adatszivárgás elleni védelem – iránt mélyebben érdeklődők rendelkezésére és akár időpontot is egyeztethetnek a cég valamelyik bemutatójára.

A WSH 2010-ben hivatalos Symantec oktató központ lett. A felállított standon az oktatási üzletág képviselői felvilágosítást adnak az értelődőknek az elérhető tanfolyamokról és különböző játékokkal készülnek, melyek keretében értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a látogatók

Az ITBN 2010 konferenciára elsősorban olyan szakértők, vállalati döntéshozók és informatikai biztonsági szakemberek látogatását várják a szervezők, akik érdekeltek a gazdálkodó szervezetek, intézmények biztonságának megőrzésében, és akik kíváncsiak az informatikai biztonsági piac új, innovatív szolgáltatásaira és termékeire. Az előadások látogatásával CPE (ISACA, (ISC^2 ) pontok gyűjthetők. A konferenciáról bővebb információ: http://www.itbn.hu/ oldalon található. A részletes elektronikus programfüzet, az előadókkal és előadásaik témáival az alábbi linken érhető el: http://www.itbn.hu/Program/

Az esemény helyszíne: Cinema City Aréna  (Aréna Mozi, 1087 Budapest, Kerepesi út 9.)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.