A 27. héten a TV2 saját készítésű műsorai ünnepelhettek számos sikert, három estén is jól sikerült a filmválasztás, a vasárnapi VB döntő idején pedig a TV2 harmadik helyre szorította legnagyobb konkurensét, az RTL Klubot.

 

A 27. héten a TV2 saját készítésű műsorai ünnepelhettek számos sikert, három estén is jól sikerült a filmválasztás, a vasárnapi VB döntő idején pedig a TV2 harmadik helyre szorította legnagyobb konkurensét, az RTL Klubot.

A saját készítésű szórakoztató és aktuális műsorok sikerét hozta az elmúlt hét a TV2-n, a legkellemesebb meglepetést a Barátok Közt sávjába érkező Hőhullám című szórakoztató összeállítás aratta, hiszen a héten debütáló műsor azonnal a 18-49-es toplista negyedik helyén (456 ezer néző, 25,2% SHR) kezdett, és mindössze két hellyel maradt le az RTL azonos sávban futó szappanoperájától. Előző hetekben elért teljesítményét idézve ismét jól szerepelt a TV2 18:30-as híradója: a Tények a szerdai egál után péntektől vasárnapig magabiztosan nyerte az estéket, a 18-49-es korosztályban pedig megelőzte a konkurens Híradót. A kereskedelmi tévék megszokott hétvégi összecsapásában ütközött ismét a Magellán (23,3% SHR) és a Fókusz Plusz (21,4% SHR), valamint a Napló (29,8% SHR) és a Cobra11 (20,4% SHR); mindkét ütközetből a TV2 távozott győztesen. Külön sikernek számít, hogy Vujity Tvrtko műsora a 2010-es VB döntő előtti pillanatokban tudta begyűjteni az éppen tévézők majd' egyharmadát.

A 27. héten kiválóan helyezte el filmes mézesmadzagjait a TV2: az RTL adásszünete alatt futó Stallone-klasszikus, a Túl a csúcson teljes lakosságban több mint egymillió nézőt érdekelt, a filmet a 18-49-ben szállított eredménye (446 ezer néző, 24,7% SHR) pedig a heti toplista ötödik helyére emelte. Csütörtökön az RTL-üdvöskének számító A hetedik érzék c. sorozatot sikerült befogni az Egy bolond százat csinál c. magyar vígjátékkal (25% SHR), a film valamennyi heti harmincas listán szerepel, teljes lakosságban 28., 18-49-ben az előkelőbb 14. helyen. Az igazi bravúr vasárnap érkezett, amikor is valódi fegyvertényt ünnepelhetett a mozikban éppen negyedik epizódjánál tartó zöld Ogre a TV2-n. A Shrek c. animációs rajzfilm ugyanis a dél-afrikai Futball VB döntője idején orozott el közel 850 ezer nézőt a teljes tévénéző lakosságból, és több mint 430 ezret a kereskedelmi célcsoportból (22% SHR) – míg azonos sávban futó RTL-es konkurense (80 nap alatt a Föld körül) mindössze 13,7%-ra volt képes.

A TV2 az RTL adásszünetének napján, kedden, és a jól felépített struktúrának köszönhetően vasárnap (18,4%- 15,1%) is főműsoridős győzelmet aratott 18-49-ben a konkurens kereskedelmi csatorna felett.

Végül nézzük az elmúlt heti trendeket: 18-49-ben teljes napon egyedül a TV2 volt képes javítani előző négyheti átlagán, mind az RTL Klub, mind a – négy VB közvetítést is adó – m1 veszített számaiból.

Főműsoridőben a TV2 minimális (0,1% pontos) vesztesége mellett a múlt héten ismét az RTL Klub számaiból faragott jócskán a Futball VB: előző négyheti átlagához képest a konkurens kereskedelmi tévé 4,4%-kal kevesebbel volt kénytelen beérni, kereskedelmi célcsoportban pedig – ha hajszállal is, de – a köztévé megelőzte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük