A Codra Kft. és a HUNINET Egyesület stratégiai megállapodást kötött azzal a céllal, hogy a Magyar Felsőoktatás intézményei, valamint az azokkal jogviszonyban álló diákok, tanárok és más munkavállalók digitális műveltségét optimalizálják.

 

 

A Codra Kft. és a HUNINET Egyesület stratégiai megállapodást kötött azzal a céllal, hogy a Magyar Felsőoktatás intézményei, valamint az azokkal jogviszonyban álló diákok, tanárok és más munkavállalók digitális műveltségét optimalizálják.

 

 Az érintettek mostantól a Codra jóvoltából a versenyszférában használt szoftverekkel – többek között a Photoshop alternatívájával, a Corel Photo-Paint programmal és a szoftvercsalád többi tagjával – dolgozhatnak térítésmentesen. A kedvezményes felsőktatási csomagban az Adobe, a Corel, a CyberLink, a PCTools, a Philips, valamint a Wacom termékei szerepelnek.

A Codra a HUNINET Egyesületen keresztül térítésmentesen biztosítja a szoftverek használati jogát, melyeket a felhasználók az intézmény elhagyása vagy tanulmányaik befejezése után kedvezményes áron meg is vásárolhatnak.

A támogatás az alábbi szoftverekre vonatkozik:

  • v Corel CLL professzionális grafikai programcsomag licencei diák felhasználói joggal, mely tartalmazza a CorelDRAW Graphics Suite, a Corel PaintShopPro és a Corel Painter szoftvereket is

A Codra a kedvezményes használati jogot igénybe vevők számára – az ingyenes felhasználói jogok mellett – az általa forgalmazott termékek egy részének mindenkori fogyasztói árából – Wacom digitalizáló táblák és monitorok – minimum 8%, maximum 40% kedvezményt is ad. A kedvezmény csoportos megrendelés esetén akár a duplájára is nőhet.

A digitális eszközök és felhasználási területeik hézagos ismerete sajnos jellemző hazánkra, a meglehetősen magas, már-már irreálisnak tűnő, több százezer, vagy akár milliós nagyságrendű szoftverárak – különösen a mai, terhelt gazdasági körülmények között – pedig  tovább hátráltathatják a felzárkózást.

Sajnos Magyarországon a forráshiány és egyéb hátráltató tényezők miatt a felsőoktatásból is kerülnek ki digitális analfabéták – emeli ki Hantos László, a Codra Kft. ügyvezető igazgatója. – Fontosnak tartom, hogy, ha szerény eszközökkel is, de megpróbáljuk ezt a tendenciát csökkenteni, vagy, ad absurdum, megfordítani. Reméljük, hogy a Codra által elindított kezdeményezéshez más cégek, disztribútorok is csatlakoznak majd.

A Codra Kft. az akció keretében értékesített termékekhez szakmai támogatást ad, és azt is vállalja, hogy segít a magyar felsőoktatási intézményeknek a versenyszféra elvárásainak megfelelő képzések indításában, illetve konzultációs lehetőségek biztosításában, mely lehetőségekkel a tanárok éppúgy élhetnek, mint az intézményekben tanulók.

A kiemelt vásárlási kedvezmények – többek között – a következő termékekre vonatkoznak:

  • v Wacom Bamboo Fun Pen & Touch M digitalizáló tábla érintő és tablet felülettel + Adobe Photoshop Elements + Corel Painter Essentials
  • v Wacom Bamboo Fun Pen & Touch S digitalizáló tábla érintő és tablet felülettel + Adobe Photoshop Elements
  • v Wacom Bamboo Pen & Touch – digitalizáló tábla, érintő és tablet felülettel
  • v Wacom Bamboo Pen – digitalizáló tábla tablet felülettel + ArtRage rajzoló szoftver
  • v PcTools Spyware Doctor with AntiVirus 2011 (3 felhasználói jog) (40% kedvezmény)
  • v Philips monitorok – a Philips monitorok Bruttó kiskereskedelmi árából (8% kedvezmény)
  • v Xara szoftverek – grafikus szoftverek (8% kedvezmény)
  • v ACD Systems szoftverek – képkezelő szoftverek (20% kedvezmény)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük