2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Innováció a környezetért

6 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42136"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Leier%20Eco-Line.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Leier Cégcsoport a kor igényeit felismerve, és a környezetvédelem fontosságát szem előtt tartva, 2010 tavaszán elektromos járművek forgalmazásával foglalkozó, új üzletággal bővítette termékpalettáját. </p><p> 

 

leier%20eco line.thumbnailA Leier Cégcsoport a kor igényeit felismerve, és a környezetvédelem fontosságát szem előtt tartva, 2010 tavaszán elektromos járművek forgalmazásával foglalkozó, új üzletággal bővítette termékpalettáját.

 

 

leier%20eco line.thumbnailA Leier Cégcsoport a kor igényeit felismerve, és a környezetvédelem fontosságát szem előtt tartva, 2010 tavaszán elektromos járművek forgalmazásával foglalkozó, új üzletággal bővítette termékpalettáját.

 

leier%20eco line%202.thumbnailLépést tartva a járműiparra jellemző gyors innovációval, Michael Leier felismerte az elektromos járművekben rejlő lehetőségeket, és azok magyarországi forgalmazása mellett döntött. Az üzletág nagy jövő előtt áll az egyre szigorodó, különböző környezetvédelmi előírások miatt, – az elektromos járművek sikere világszerte megalapozott és garantált. A ma már saját arculattal és bemutatóteremmel rendelkező cég a győri Leier City Center Irodaház földszintjén (Hunyadi u.) található, ahol szinte a teljes termékpaletta megtekinthető és kipróbálható.

leier%20eco line%203.thumbnailA Leier Eco-Line Kft. az ausztriai EH-Line termékeinek kizárólagos magyarországi importőre. Elektromos férfi és női városi kerékpárt, hegyi kerékpárt, kétféle teljesítményű motorkerékpárt, összecsukható rollert, elektromos vezeték nélküli fűnyírót, golfautót, mozgáskorlátozott járművet, és hamarosan elektromos személy- és kisteherautót is forgalmazzuk. Termékeink mindegyike jól felszerelt, könnyen kezelhető, komfortos, stílusos, gazdaságosan használható, és mindemellett környezetkímélő.

A Cég a lehető legrövidebb időn belül egy viszonteladói hálózat kiépítését tervezi. Elsőként a Leier cégcsoport autókereskedői hálózatában kerülnek kiállításra és értékesítésre a termékek, de ezzel egy időben feltérképezik a potenciális értékesítési pontokat a régióban, ill. országszerte is. Főként autó-, motorkerékpár-, és kerékpár-kereskedésekkel tervezik az együttműködést. A Cég vezetése eddig még kiaknázatlan lehetőségeket lát a turizmus és vendéglátás területén is, ezért kölcsönző-pontok kialakítását kezdeményezik szállodákban és városközpontokban. Fő célpontok a nagyvárosok, ahol a tömegközlekedés okozta nehézségekre, a forgalmi torlódásokra és légszennyezésre egyaránt megoldást nyújthatnak a zajmentes elektromos járművek.

Az elektromos járművek fenntartási költségeiről elmondható, hogy üzemeltetésük rendkívül olcsó, az elektromos kerékpárok és robogók használatával megspórolható a folyamatosan dráguló üzemanyag, a kötelező felelősségbiztosítás, a parkolási díj, de még az olyan szervizköltségek is, mint pl. az olajcsere. Az elektromos autóknál nem kell számolni sem a regisztrációs adóval, sem a cégautó adóval, de a kötelező felelősségbiztosítás és a teljesítményadó terén is a legalacsonyabb kategóriába sorolhatók ezen járművek. Végül, de nem utolsósorban, egy-egy töltéshez szükséges elektromos áram költsége töredéke a hagyományos üzemanyagárakhoz viszonyítva.

Egy elektromos roller kb. 15 km, egy kerékpár 45 km, míg egy robogó akár 80-90 km megtételére is képes, egyetlen töltéssel. Az akkumulátorok töltéséhez a háztartásokban használt 230 V feszültség szükséges, – egy lítiumos akkumulátor teljes feltöltése 5-7 órát vesz igénybe. Az elektromos járművek elterjedésével várható, hogy a gyártók egységes szabványok szerinti akkumulátorokat fejlesztenek ki, ezzel lehetővé téve az akkumulátor-cserepontok kialakítását. Ausztriában például a feleslegessé vált telefonfülkék feltöltő-pontokká való átalakítását tervezik, ez azonban még azonos csatlakozókat és gyorsabb töltési időt követel a fejlesztőktől.

Az értékesítési hálózat kiépítésével egyben a szervizhálózat is megvalósul. A Leier Eco-Line által forgalmazott termékek akkumulátoraira és az elektromotorokra 2 éves garanciát vállal a Cég, – ennek feltétele az éves átvizsgálás. Az esetleges meghibásodások és a garanciához kötött éves átvizsgálás is megköveteli a szervizpontok kiépítését. Így egyben folyamatos visszajelzés is érkezik a termékek minőségéről és az ügyfelek elégedettségéről, valamint ez lehet a jövőbeni fejlesztések egyik mozgatórugója is. Rendszeres szervizelést ezen felül nem igényelnek a járművek, sőt, az akkumulátorok élettartama 1.000-1.500 feltöltést is lehetővé tesz. A garanciaidő meghosszabbítására külön konstrukciót tervez a Cég.

Az elhasznált akkumulátorok a gépjárművek károsanyag-kibocsátásával szemben kisebb veszélyt jelentenek a környezet számára, a modern akkumulátor-technológiáknak és az akkumulátorok hosszabb élettartamának köszönhetően. Az akkumulátor-újrahasznosítás a környezetvédelem szempontjából fontos. A Cég szándéka szerint olyan újrahasznosítási programokhoz fog csatlakozni, amellyel biztosítják a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő leselejtezést és az akkumulátorok újrahasznosítását. A cél, hogy minél több ember tudja a folyamatosan fejlődő és környezetbarát energiarendszereket járműként használni. Az elektromos járművek azonban akkor lesznek igazán a környezetvédelem egyik élenjárói, és akkor valósul meg a zéró emisszió, amikor az áramot olyan megújuló energiaforrásból nyerhetjük, mint a szél, a nap vagy a víz. Ebben a szektorban ez lehet a következő lépes.

Az állami támogatásokat tekintve a nyugat-európai országok jó példával szolgálhatnak Magyarország számára. Az elektromos járművek térnyerése felgyorsulhat olyan állami vagy helyi önkormányzati támogatások hatására, amelyek által a vásárlók kedvezményesebb áron, vonzóbb feltételekkel juthatnak az ilyen környezetbarát járművekhez. Ezen kívül a fenntartási költségek tekintetében is várható támogatás, mint például, hogy ingyen parkolhassanak az elektromos hajtású autók, ezzel is ösztönözve a vásárlói erőt.

Magyarországon elsőként, Győr belvárosában, a nyári hónapoktól kezdve elektromos robogókon és elektromos kerékpárokon teljesítenek szolgálatot a városi rendőrök. Ez év június végén Borkai Zsolt, Győr polgármestere elektromos járműveket adományozott a város nevében a rend őreinek, erősítendő a belváros közbiztonságát. Ez a motorizáció nagyban növeli a rendőrök munkájának hatékonyságát, hiszen a járművekkel megnő az adott idő alatt bejárható területek nagysága, és ami ugyanilyen fontos, mindez teljesen környezetbarát módon valósul meg. A Leier Cégcsoport jelentős kedvezménnyel támogatta ezt az innovációs, példaértékű kezdeményezést.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.