2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Intelligens hirdetések – a hirdetési piac új szolgáltatása

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52455"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/microsite_main_title_hu.thumbnail.png" border="0" width="100" height="27" /></a></span>Az Etarget hirdetési hálózat új szolgáltatást vezetett be - a <a href="http://www.retarget.hu/">Retarget</a> intelligens hirdetési formátumot. A rendszer több mint 1800 magyar weboldalon követi a felhasználókat, akik a hirdető weboldalán előzőleg látogatást tettek. Emlékezteti a látogatót a hirdető termékére vagy szolgáltatására, egészen addig, amíg úgy nem dönt, hogy vásárol, vagy további információt kér adott termékről vagy szolgáltatásról.

microsite main title hu.thumbnailAz Etarget hirdetési hálózat új szolgáltatást vezetett be – a Retarget intelligens hirdetési formátumot. A rendszer több mint 1800 magyar weboldalon követi a felhasználókat, akik a hirdető weboldalán előzőleg látogatást tettek. Emlékezteti a látogatót a hirdető termékére vagy szolgáltatására, egészen addig, amíg úgy nem dönt, hogy vásárol, vagy további információt kér adott termékről vagy szolgáltatásról.

microsite main title hu.thumbnailAz Etarget hirdetési hálózat új szolgáltatást vezetett be – a Retarget intelligens hirdetési formátumot. A rendszer több mint 1800 magyar weboldalon követi a felhasználókat, akik a hirdető weboldalán előzőleg látogatást tettek. Emlékezteti a látogatót a hirdető termékére vagy szolgáltatására, egészen addig, amíg úgy nem dönt, hogy vásárol, vagy további információt kér adott termékről vagy szolgáltatásról.

"A vállalatok hatalmas erőforrásokat fordítanak arra, hogy növeljék a weboldaluk látogatottságát. De kutatási eredmények szerint a látogatók 98%-a semmit nem vásárol az első látogatás alkalmával. Emiatt valójában arra van szükség, hogy motiváljuk őket az ajánlataink mélyebb megismerésére." – mondta el Kálmán Tamás, az intelligens hirdetéseket szolgáltató Etarget country maganer-e.

"A  Retarget intelligens hirdetés, ami a hirdetők termékeire és szolgáltatásaira emlékezteti a látogatókat. Ilyen módon követi őket több mint 1 800 weboldalon, amíg úgy nem döntenek, hogy vásárolnak, vagy további információt kérnek az adott ajánlattal kapcsolatban." – tette hozzá Alexandra Serdahelyova, az Etarget termékmenedzsere.

Az árazás hasonlít a szokásos tartalmi PPC hirdetések áraihoz, de új csomagárak is elérhetőek. A Micro és Mini csomagok havi díja, melyeket a kevésbé tapasztalt hirdetők számára fejlesztettek, 3000 és 6500 Ft (+ÁFA) között mozog. A csomagok a kampány létrehozásának és a szükséges kreditek árát is tartalmazza.

A remarketing a marketing egy specifikus formája, amely azokat az embereket célozza meg, akiket korábban már megszólítottunk marketing-kommunikációnkkal. Mivel feltételezhetjük, hogy ez a célközönség már tud valamit a márkánkról vagy vállalatunkról, az üzenetet is eszerint kell megfogalmaznunk. A másik különbség persze a célzás kérdése.

A remarketing legjobb példája egy termékkatalógus kiküldése az ügyfél kérésére. A katalógus igénylésére egy széleskörű marketingkampány motiválja a bővebb célcsoportot. Ha a potenciális ügyfél a kampányra pozitívan reagál, a marketinges egy másik, gyakran sokkal drágább kommunikációs formát választ.

Az interneten mindez sokkal egyszerűbb. A potenciális ügyfelet még annak kifejezett akciója (mint például egy telefonhívás, vagy email) nélkül is be lehet azonosítani. A megoldás a retargeting.

Ez a marketing-technika lehetővé teszi olyan emberek megcélzását hirdetésekkel, akik korábban már ellátogattak a weboldalunkra. A legtöbb esetben ezek azok az emberek, akiket a leginkább érdekel a termékünk vagy szolgáltatásunk. De, kutatási eredmények szerint, még így sem feltétlenül állnak készen a vásárlásra első látogatáskor. Ebben az esetben kap szerepet az újracélzás, vagyis a retargeting. Ezzel követhetjük az említett látogatókat, ahogy közlekednek az interneten. A hirdető termékeire és szolgáltatásaira emlékezteti őket egészen addig, amíg vásárolni vagy további információt kapni nem szeretnének.

A retargetingnek köszönhetően felhívhatod magadra a potenciális vásárlók figyelmét azt követően is, miután azok elhagyták a weboldaladat. Egy ilyen kampány növeli a márka-ismertséget és az esetek többségében a megrendelések számát is. Más célja is lehet egy ilyen kampánynak, például regisztráció vagy hirlevél-feliratkozás.

Egy retargeting kampány lebonyolítására alkalmasak a tartalmi hálózatban futó PPC hirdetések, mint amilyen az Etarget vagy az AdWords tartalmi hálózata. Mindkét esetben használhatod a retargeting eszközét önállóan vagy a folyamatban lévő kampányod részeként.

A retargeting alapelve nagyon egyszerű. Be kell illesztened egy speciális retargeting kódot közvetlenül a weboldaladba. Amikor látogató érkezik az oldalra, a rendszer megjegyzi az illetőt. Miután elhagyta a weboldalt, a hirdetésed elkezd számára megjelenni az Etarget hirdetési felületein (vagy más rendszerekben). Az Etarget esetében a médiafelület több mint 1800 magyar weboldalból áll.

A hirdetésnek ez a módja – a tapasztalatok szerint – több száz százalékkal növeli a konverziók számát (pl. megrendelés, regisztráció). Mindeközben a visszafordulási arányt jelentősen csökkenti.

A másik előny az ára. Általában nem drágább, mint a hagyományos PPC hirdetések. Ez az egyik oka annak, hogy a hatékonyság jelentősen magasabb, mint bármely más hirdetés esetében.

Az Etarget meglévő ügyfelei, valamint tapasztalt hirdetők a PPC fizetési modellt is használhatják, fejlettebb opciókkal: meglévő számlájukat használva hozhatják létre a retargeting kampányt (www.etarget.hu).

További információért a Retarget rendszerről kattintson ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.