Rendszeresen azon tanakodsz miután már beértél a munkahelyedre, hogy kihúztad-e a vasalót? Éjszaka kimennél a konyhába egy pohár tejért, de folyton beütöd magad a sötétben? Szombat reggel felébredve azt kívánod, bárcsak bekapcsolna magától a kerti locsolórendszer? A Schneider Electric, KNX technológiájával mindez egyszerűen megvalósítható, ráadásul akár 35%-os energiahatékonyságot is elérhetsz! 

Rendszeresen azon tanakodsz miután már beértél a munkahelyedre, hogy kihúztad-e a vasalót? Éjszaka kimennél a konyhába egy pohár tejért, de folyton beütöd magad a sötétben? Szombat reggel felébredve azt kívánod, bárcsak bekapcsolna magától a kerti locsolórendszer? A Schneider Electric, KNX technológiájával mindez egyszerűen megvalósítható, ráadásul akár 35%-os energiahatékonyságot is elérhetsz! 

Egy intelligens épületautomatizálási rendszer és a KNX technológia lehetővé teszi számodra, hogy az árnyékolástechnika, a hőszabályozás, a világítás és a csatlakoztatott elektromos eszközök – mint a háztartási gépek vagy központi riasztórendszerek – működését különböző használati forgatókönyvekben kapcsold össze. Ezeknek a rendszereknek az összekötése komplex szerelési munkát igényel: egyrészt érzékelőkre van szükség, amelyek összegyűjtik és elküldik a központnak az információkat (például a hőmérsékletet, a fényerősséget, a mozgást vagy a szélerősséget), másrészt a szükséges változásokat (a fűtés szabályozását, a lámpák bekapcsolását stb.) végrehajtó működtető egységek is szükségesek. A KNX adatbuszos technológiája révén minden eszköz egyenként programozható, ezért az okosépületekhez készült megoldások működése pontosan a Te igényeidre szabható. Élvezd, amint megszólal kedvenc zenéd a napindító kávéfőzés közben, vagy hogy akár a mobilod segítségével, az irodádból is leengedheted a redőnyöket a lakásban! A sokoldalú és egyedileg kombinálható vezérlési lehetőségek révén a KNX rendszer nemcsak a lakás kényelmét fokozza, hanem nagyobb biztonságot és költséghatékonyságot is garantál. Lássuk, hogyan!

 

A Schneider Electric ARGUS mozgásérzékelő családja képes pontosan észlelni, hogy mely szobákban tartózkodsz, így csak ezekben a helyiségekben kapcsol be a világítás, vagy az általad előre megadott napszakokban. A teljes észlelési tér átmérője minden verzió esetében 14 méter (2,5 méter magasságban).

 

A süllyesztett szerelésű ARGUS 180/2,20 m fontos jellemzője, hogy 2,20 m magasságban szerelhető fel, és bárhol használható, ahol a világítás igény szerinti vezérlése szükséges, például a folyosókon vagy a lépcsőházban is. A 180 fokos észlelési tartomány vízszintesen és függőlegesen lefelé is érzékeli a jeleket, melynek előnye, hogy a világítás automatikusan bekapcsol, ha valaki belép a helyiségbe. Az ARGUS 180/2,20 m modellek „mászás elleni védelmének", valamint az oldalirányban 8-8 méteres, előrefelé pedig 12 méteres észlelési terének köszönhetően senki nem marad észrevétlen, így távol tarthatod otthonodtól a besurranó „hívatlan vendégeket" is. Az eszköz használata során a biztonság mellett az energiatakarékosság is fontos szempont, ezért a világítás mozgásérzékelős vezérlése automatikusan ki is kapcsolja a lámpákat.

Az ARGUS Presence Basic mozgásérzékelő két csatornájának köszönhetően két, egymástól független folyamatot, jellemzően a világítás és a fűtés be- és kikapcsolását vezérelheted egyszerre. Az ARGUS Presence már öt csatornát biztosít: a fűtés és a világítás mellett a szellőzést és az árnyékolást is külön-külön irányíthatod, így befolyásolhatod az ablakokon keresztül, a napsugarak által bejutó hő mennyiségét. Az egyes csatornák szenzoraihoz eltérő érzékenységet állíthatsz be, így például többféle világítási állapot állítható be a változást kiváltó esemény intenzitásától függően. A világításvezérléssel felszerelt ARGUS Presence lehetővé teszi több mért érték megadását és a kívánt fényerő meghatározását a munkaterületen, így még pontosabban vezérelheted a világítást. A csúcsmodell infravörös jelekkel hajtja végre a be-és kikapcsolást, a fényerő csökkentését, a redőnyök irányítását, a témák aktiválását és egyéb beállításokat. A kisméretű, vonzó formatervezésű modellek hófehér és alumínium színekben érhetők el.

 

A fent említett összes funkciót és eszközt a különféle színű kerettel és fedlappal ellátható KNX 7" érintőpanelről kezelheted, amely a teljes otthonod áttekintését megjeleníti. A felhasználói felület külső keretét négy különböző anyagból (műanyag, alumínium, acél, üveg), nyolc különböző színben választhatod ki, így könnyedén a lakásod hangulatára formálhatod. A vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhető KNX 7" érintőképernyőjén a heti programozású időkapcsoló és a riasztójelzések mellett logikai függvények, dinamikus nyelvválasztás és jelenlét szimuláció is elérhető. A kijelző készenléti állapotban a személyes fényképekből (például a nyaraláson készített fotókból) összeállított diavetítést is képes megjeleníteni, így bármikor felidézheted legkedvesebb emlékeidet. A képeket az előlap mögött található USB-csatlakozón keresztül töltheted fel, mely az előre beállított konfigurációs fájlok vagy szoftverfrissítések feltöltésére is használható, és biztonsági másolatot is készíthetsz vele a konfigurációról. A működési nézetek számát igény szerint módosíthatod, így az épület különböző területei egymástól függetlenül koordinálhatók. Minden működési nézetet külön jelszóval védhetsz le a jogosulatlan hozzáféréssel szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük