2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Intelligens vezérlés, hatékonyabb üzletvitel – új APC Smart-UPS® energiamenedzsment funkcióval

4 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/43203"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_179.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span>  <p>Az APC by Schneider Electric bemutatta a szerverszobákba és hálózati rendezőkbe tervezett díjnyertes APC Smart-UPS<strong><em><sup>®</sup></em></strong> berendezések két új sorozatát. </p><p> 

 

Az APC by Schneider Electric bemutatta a szerverszobákba és hálózati rendezőkbe tervezett díjnyertes APC Smart-UPS® berendezések két új sorozatát.

 

 

Az APC by Schneider Electric bemutatta a szerverszobákba és hálózati rendezőkbe tervezett díjnyertes APC Smart-UPS® berendezések két új sorozatát.

 

A több mint 20 év tervezési tapasztalatnak köszönhetően ezek a szünetmentes áramforrások (UPS-ek) olyan felhasználóbarát jellemzőkkel rendelkeznek, mint az LCD kijelző, diagnosztikai funkciók, és az aktuális energiafogyasztási paramétereket mérő (és kijelző), fejlett energiamenedzsment megoldás. A magas szintű adatvédelmen túl a Smart UPS-rendszerek az úgynevezett „zöld" funkcióval 97 százalék feletti hatásfokot képesek elérni, amivel jelentős hűtési és energiaköltséget takaríthatnak meg a legtöbb vonali interaktív UPS-rendszerhez képest.

„Az új Smart UPS termékcsalád két új sorozata a napjainkban megkövetelt magas hatásfokot, megbízhatóságot és menedzselhetőséget kínálják informatikai és üzemeltetési vezetők számára. A felhasználóknak különösen magas hatásfokra van szükségük, hogy optimalizálhassák az informatikai berendezéseiket és csökkenthessék az üzemeltetési költségeket" – mondta el Hadobás Tibor, az APC IT-üzletágának vezetője. „A két új sorozat egyben választ is jelent a felhasználók által megfogalmazott igényekre, úgymint például a kisebb hőkibocsátás és a hosszabb élettartam, az egyszerű kezelhetőség, vagy az intuitív – egyszerűen használható – LCD-kijelző" – tette hozzá Hadobás Tibor.

Ugyanazokra a szabványokra építve, mint a díjnyertes Smart-UPS család, az új modellek egy intuitív és testre szabható LCD kijelzőt is tartalmaznak, amely helyi és távoli konfigurációs lehetőséget, pontos energiaellátási állapot-információkat, diagnoszti­­kai-, és teszt funkciókat, valamint naplózási lehetőséget is biztosít. A kijelző minden információt tömören és érthetően mutat meg, a termék gyári számától kezdve az APC támogatói információkig, több nyelven is. Emellett, az APC Smart-UPS az egyetlen megoldás, amelyik fejlett energiamenedzsment lehetőségeket kínál, valamint értesíti a felhasználót az akkumulátorok cseréjének ajánlott időpontjáról. Az akkumulátor élettartamának előrejelzéséhez a technológia figyelembe veszi a környezeti jellemzőket is.

Az új kezelői felülettel a Smart-UPS modellek még több lehetőséget kínálnak a felhasználóknak, hogy felügyelni és ellenőrizni tudják az energiafelhasználást. Mindegyik modellben elérhető egy úgynevezett „zöld" funkció, amellyel a nem használt részegységeket – belső bypass ágakkal – kikapcsolva úgy teszi lehetővé az energiafogyasztás csökkentését, hogy nem veszélyezteti a rendszer működését és biztonságát. A berendezésekbe beépített energia- és hatásfokmérők további segítséget nyújtanak az energiafelhasználás ellenőrzéséhez. Továbbá az új, kapcsolható aljzatok lehetővé teszik a nem kritikus fogyasztók lekapcsolását, a késleltetett be- vagy lekapcsolást, valamint újraindítható velük egy vagy akár több „táplált" berendezés is.

A Smart-UPS modellek átalakítható 2U-s rack / torony kivitelben, illetve meghosszabbítható áthidalási idejű változatban is elérhetők. A sokoldalú, átalakítható kivitel rackszekrényben vagy azon kívül történő rugalmas üzemeltetést biztosít, és megkönnyíti a szabványosítást. Az áthidalási idő meghosszabbítását támogató modelleket intelligens akkumulátorcsomagokkal egészíthetik ki az ügyfelek, amelyeket az UPS automatikusan érzékel, és frissíti az áthidalási időt. Ez lehetővé teszi az UPS problémamentes bővítését üzem közben.

Az 1500VA-nél nem nagyobb modellek öt akkumulátorcsomaggal, míg a 2000VA és nagyobb modellek tíz akkumulátorcsomag­gal bővíthetők, így az áthidalási idő pár perctől pár óráig skálázható.

Az UPS-ekhez jár a PowerChute® UPS menedzsment szoftver, amely kényelmessé teszi az IT adminisztrátorok számára az UPS-ek távoli felügyeletét és ellenőrzését, továbbá a rendszer shutdown-, illetve UPS-paramétereinek beállítását. A SmartSlot portok további menedzsment-lehetőséget biztosítanak opcionális tartozékok, mint pl. hálózati menedzsmentkártyák beépítésére. Valamennyi APC Smart-UPS modell alkalmazható az APC InfraStruXure® architektúrában és kompatibilis számos operációsrendszerrel, illetve hálózati menedzsment-platformmal.

Az új APC Smart-UPS berendezésekre három év, amíg az akkumulátorokra kettő év a standard garancia, amely opcionálisan meghosszabbítható. A 230V-os modellek az Európai Unió országaiban 2010 júliusától már elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük