A HUNGEXPO Zrt. május 27-30. között, 12 ország több mint 270 kiállítójának részvételével rendezi  az IPAR NAPJAI címmel a legnagyobb hazai ipari szakkiállítás-együttest.    

 

A HUNGEXPO Zrt. május 27-30. között, 12 ország több mint 270 kiállítójának részvételével rendezi  az IPAR NAPJAI címmel a legnagyobb hazai ipari szakkiállítás-együttest.    

 

Az ünnepélyes megnyitón a vendégeket Dr. Parragh László, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Megnyitó beszédet mondott dr. Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium Tervezéskoordinációért felelős államtitkára.

A megnyitó alkalmával adták át a kiállítás innovációs díjait, a nagydíjakat Dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnökének méltató szavai után dr. Komoróczki István és Ganczer Gábor adta át.

 

NAGYDÍJ-at kaptak:

KRL KONTROL Kft. – Aktív felharmonikus szűrő
LAXUM Kft. – SOLDAMATIC kiterjesztett valósággal működő hegesztés-oktató szimulátor
WERTH MAGYARORSZÁG Kft. – HANDYSCAN 700 nagysebességű és nagypontosságú 3D lézerszkenner berendezés 


Különdíjat
kapottA LEGJOBB INNOVÁCIÓ TARTALOM" bemutatásáért a FRANKE BEARINGS HUNGARY Kft. – FRANKE drótcsapágyba integrált villanymotorja
 

 A piaci eredmények elemzői szerint az idei kiállítók szakmai és üzleti sikereinek kedvező helyzetet teremthetnek a javuló hazai gazdasági mutatók. Növekedést mutatnak Magyarország legnagyobb ipari seregszemléjének adatai is. Az előző  kiállításhoz képest, több mint 15%-al nőtt a kiállítók száma ezen, a jövő formálásában fontos szerepet betöltő, iparági trendeket bemutató üzleti fórumon.

 

A verseny új beszállítókat vonz a piaci szereplők csapatába. Húzóágazattá vált a napi változásokat felmutató  autóipar, s a magyar járműgyártás szerves része annak a fejlődésnek, melynek motorja az innováció.  

A terület sikerét a hatékonyság növekedésében, a gyártási-átállási idő lerövidítésében, az új eszközök gyors bevezetésében, az új átfogó megoldások fejlesztésében lehet mérni.

 

A szakkiállítás kulcsszavai: innováció, kommunikáció, üzlet. Az IPAR NAPJAI kísérő eseményeivel, kiállítási standjaival a modern európai színvonalú szakkiállítások mintáját és gyakorlatát kívánja biztosítani a hazai piacon. Az ágazat helyzetéről átfogó tájékoztatást nyújt a HUNGEXPO állandóan és céltudatosan továbbfejlesztett kiállítás-együttese.   

 

Siklósi Csaba, a HUNGEXPO kereskedelmi igazgatója elmondta: a  régiónkban érdekelt cégek, beszállítók és  megrendelők, immár Budapesten is megtalálják egymást. Az Ipar Napjain résztvevő cégek összetétele és nagyságrendje egyértelműen jelzi a rendezvény jelentőségét, egyben a kiállítás szervezésében érvényre 

jutó új koncepció sikerét. Ennek lényege; a kapcsolódási helyek, a szakmai összefüggések, a lehetséges üzleti csomópontok, az egymással összefüggő területek egyidejű, átlátható bemutatása. 

Idén az IPAR NAPJAI keretében több mint nyolc szakterület mutatkozik be, kiemelten szerepel az IndustriAtomation, Energexpo, Fluidtech, Subcon, Mach&Weld, Chemtech, Secutech-Védtech és a Logexpo.  

 

A termékek és szolgáltatások mellett a négynapos rendezvényen különös hangsúlyt kapnak a kísérő események.  

A mérnöktársadalom, az ipari  innováció szakemberei, a gyártók és forgalmazók gazdag konferencia-programból válogathatnak.  A négy nap alatt több mint ötven különböző előadásra kerül sor a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.  

 

 

Ízelítő a programokból:

 

ContiTech szakmai fórum

„Mint a gép! Balesetek nélkül." Szimpózium a gépiparral összefüggő balesetek, megbetegedések megelőzéséért és az ágazatban dolgozók jogszerű foglalkoztatásáért. –  A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkavédelmi szakkonferenciája

 

A Gépipari Tudományos Egyesület szakmai előadásai:

Machine-to-machine kommunikációs workshop a Vodafone és a Gyártástrend szaklap szervezésében

Application Zone, Gyakorlati bemutató, az ötlettől a végtermékig nyomon követhető a gyártás folyamata a helyszínen

 

Kiállítói előadások a fórumszínpadon

 

EDU-POINT (egyetemek bemutatkozója)

 

Részletes programok:  

http://iparnapjai.hu/tartalom-mutat.php?almenu_id=239

www.iparnapjai.hu  

 

 

Szakmai partnerek:

Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Egyesülete (EMOSZ)

http://emosz.imagix.hu  

 

Gépipari Tudományos Egyesület (GTE)

http://www.gteportal.eu 

 

Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE)

http://www.mee.hu 

 

Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szakmai Egyesület (MAGEOSZ)

http://mageosz.hu 

 

Magyar Gumiipari Szövetség (MAGUSZ)

http://www.magusz.hu 

 

Magyar Ipari Karbantartók Szövetsége (MIKSZ)

http://www.miksz.org 

 

Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete (MAJOSZ)

http://www.majosz.hu/3

 

A 2014. május 27-30 között zajló eseménysor  9-17 óra között látogatható a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A pavilonjában, bejárás a Hungexpo I., III. kapuján.

Belépő ára:  3.000 Ft, csoportos diákjegy személyenkénti ára: 800 Ft.

http://www.iparnapjai.hu

 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük