2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Iparági tanácsadóként is dolgozik a jövőben az IVSZ

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52922"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_384.jpg" border="0" width="83" height="41" /></a></span>Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és Kalmár István, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke a mai napon írták alá azt a megállapodást, melynek értelmében az idén húszéves érdekvédelmi szervezet szakmai tanácsadóként segíti a kibővített feladatkörrel működő NHIT munkáját. </p> <p> 

Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és Kalmár István, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke a mai napon írták alá azt a megállapodást, melynek értelmében az idén húszéves érdekvédelmi szervezet szakmai tanácsadóként segíti a kibővített feladatkörrel működő NHIT munkáját.

 

Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és Kalmár István, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke a mai napon írták alá azt a megállapodást, melynek értelmében az idén húszéves érdekvédelmi szervezet szakmai tanácsadóként segíti a kibővített feladatkörrel működő NHIT munkáját.

 

A médiaszolgáltatásról és tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. Tv. értelmében a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács feladatköre jelentősen kibővült. A Tanács az informatika és a hírközlés területén egyebek mellett az információs társadalomra vonatkozó stratégiai döntéseket, azok megvalósításának programját véleményezi. Ezen feladat megvalósításában számít az NHIT az informatikai, távközlési és elektronikai szektor legjelentősebb érdekvédelmi szervezetének szakértelmére. Az IVSZ az NHIT megbízásából a kormányzat elé kerülő anyagokkal kapcsolatban véleményeket, állásfoglalásokat fogalmaz meg, szakmai vitaanyagokat készít el. A tanácsadói feladatkör része, hogy az IVSZ javaslatokat készít a jogszabályalkotáshoz, valamint a stratégiai irányvonalak és a programok kialakításához kapcsolódóan.

„Új feladatkörével az IVSZ az eddigieknél hatékonyabban tud eleget tenni annak a törekvésének, hogy a kormányzat és a piaci szereplők összehangoltan, a gazdaság érdekeit figyelembe véve lépjenek fel. Együttműködésünknek köszönhetően hosszú távon is hatékony informatikai fejlesztések valósulhatnak meg többek között az elektronikus közigazgatás fejlesztése és az információs társadalom kiépítése terén" – mondta el Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

 „Ez a szoros együttműködés az NHIT-val fontos biztosítéka annak, hogy a szövetségünk által képviselt vállalkozások a jogszabályalkotás folyamatában és a szektort érintő kormányzati stratégia meghatározásában rendszeresen, közvetlenül és a kezdetektől részt vegyenek" – tette hozzá Laufer Tamás.

Az IVSZ tanácsadói munkájával elkészített anyagok a piaci szereplők széles körű szakmai tudását képviselik. Az IVSZ a tanácsadói feladatokat az IVSZ iroda közreműködésével valamint tagozatain és munkacsoportjain keresztül látja el, amelyekben a hazai informatikai, távközlési és elektronikai vállalkozások elismert szakemberei dolgoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.