2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

iPhone, iPad, iPandacw — Itt a Macintosh-gépekre szánt Panda

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44544"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mav_2.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>   <p>Az Apple asztali gépeire szánt vírusirtó programmal rukkolt elő a Panda Security. Szakértők szerint a Macek a jövőben egyre népszerűbbé válnak, így egyre nagyobb támadási felületet kínálnak majd.</p><p>

 mav 2.thumbnail  

Az Apple asztali gépeire szánt vírusirtó programmal rukkolt elő a Panda Security. Szakértők szerint a Macek a jövőben egyre népszerűbbé válnak, így egyre nagyobb támadási felületet kínálnak majd.

 mav 2.thumbnail  

Az Apple asztali gépeire szánt vírusirtó programmal rukkolt elő a Panda Security. Szakértők szerint a Macek a jövőben egyre népszerűbbé válnak, így egyre nagyobb támadási felületet kínálnak majd.

Macintosh-gépekre szánt antivírus-programot jelentetett meg a Panda Security. Az új biztonsági program a MacOS és a MacOSX operációs rendszereken keresztül terjedő kártevők felfedezésében és kiirtásában segíti az egyre népszerűbbé váló operációs rendszer felhasználóit.

– Az iPhone és az iPad elterjedésével az Apple egyre népszerűbbé válik – kommentálta a hírt Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Az a mítosz él a fejekben, hogy a MacOS nagyon biztonságos operációs rendszer, de bizonyos értelemben sokkal kevésbé az, mint a Windows. A Windows esetén a különféle biztonságtechnikai megoldásoknak volt idejük kiforrni; a Mac viszont eddig periférián volt, nem nagyon érte meg rá kártevőket programozni. Az elkövetkező években viszont ez jelentősen változhat.

MacOS-ra a szakértők szerint már így is ötezer kártevő létezik, ez a szám pedig ötszázzal növekszik minden hónapban.

– Ha mindez nem lenne elég – tette hozzá Sándor Zsolt -, a Panda Security a 20 éves fennállása alatt mintegy 170 ezer makróvírust katalogizált, amik egytől-egyig képesek ártani a Maces rendszereknek is. A Mac antivírus-programnak így abszolúte van létjogosultsága.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.