Samsung F490Samsung F490

A Samsung Electronics 2008. január 10-én bemutatta az európai piacra frissen belépő SGH-F490-es készülékét, amely egy magával ragadó 16:9 széles, érintő képernyős és továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkező multimédiás mobil.

 Samsung F490Samsung F490

A Samsung Electronics 2008. január 10-én bemutatta az európai piacra frissen belépő SGH-F490-es készülékét, amely egy magával ragadó 16:9 széles, érintő képernyős és továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkező multimédiás mobil.

A vállalat elképzelései szerint, a Samsung F490 sikeres európai debütálását elősegíti az érintő képernyős technológiák iránt tapasztalható fokozott vásárlói érdeklődés. A legújabb fejlesztésű 7,6 centiméter átmérőjű (3,2 inch) 16:9-es formátumú képernyő gondoskodik a fényképek és videofelvételek panoráma látványt biztosító megtekintéséről, illetve kényelmesebb internetes szörfözést is garantál. Mindezt elősegítve a készülékben be van építve a Google kereső is. A kikeresett web oldalak megjelenítése mind függőlegesen, mind vízszintesen megoldható a képernyőn.

Samsung F490 kikapcsolvaSamsung F490 kikapcsolvaA Samsung F490 néhány európai országban már január végétől elérhető lesz 530 eurós áron. Az európai piacra lépés után, a készülék forgalomba kerül az amerikai és ázsiai piacon is, utóbbi esetében beleértve Koreát is illetve Magyarországon, március végén.

„A Samsung F490-es készülék azok számára a legmegfelelőbb választás, akiknek bármikor és bárhol szükségük lehet arra, hogy online elérhetőek legyenek.  Ugyanakkor az F490 nem csupán egy sokoldalú multimédiás telefon, hanem elragadó designjának köszönhetően egyúttal egy divatos stílusú termék is. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt az innovatív fejlesztésünket immáron a vásárlók kezébe adhatjuk" – mondta Geesung Choi, a Samsung Telekommunikációs Üzletágának elnöke.

Samsung F490 oldalrólSamsung F490 oldalrólA készülék mindössze 11,8 milliméter vékony, lekerekített végekkel és sima felülettel rendelkezik. Az ízléses külsejű és formavilágú készülék tökéletesen illeszkedik tulajdonosa kezébe.

A telefon „Croix" felhasználói felülete, amely egyébként elnyerte az iF Kommunikációs Design díjat 2007-ben, keresztirányú oszlop elrendezésnek köszönhetően könnyű kezelhetőséget biztosít a felhasználóknak.

A zeneszámok lejátszása közben például egyszerűen és gyorsan, az ujjunk képernyőn való húzogatásával tudjuk szabályozni a hangerőt, illetve az előre-, vagy visszatekerést. Ez a megoldás nagyban megkönnyíti a használhatóságot különösen, ha az sms beviteli módját változtatjuk vagy alapvető navigálási funkciók, fájlnézegető valamint a feladatok futtatása menüt használjuk.

A zenehallgatástól kezdve, az 5 megapixeles kamerával rögzített képek és videók elkészítéséig, az F490 audio és video funkciói teljes körűen kielégítik a felhasználói igényeket.

A Samsung F490 nagyban megkönnyíti a továbbfejlesztett multimédia alkalmazások használatát a HSDPA hálózati kapcsolódással. A nagy fájlok letöltése, a videók megtekintése és a videotelefonálás sokkal könnyebbé válik, mint bármikor korábban, köszönhetően a 3,6Mbps adatátviteli sebességnek.

Bluetooth 2.0-val és az USB 2.0 -val a felhasználók  szintén gond nélkül csatlakoztatni tudják készüléket a perifériák széles skálájához, beleértve a vezeték nélküli fejhallgatókat vagy a mobil nyomtatókat.

Samsung F490 műszaki jellemzők

Frekvencia

HSDPA 3.6 mbps/ UMTS/ EDGE (900 / 1800 / 1900 / 2100)

Kamera

5 Megapixeles kamera

Kijelző

3.2 colos LCD 16:9 érintő képernyő (262K Colors)

Specifikációk

Croix Felhasználó felület

Video rögzítés (MPEG4, QVGA@15fps)

Video lejátszás (WMV, MPEG4, H.263, H.264, VGA@30fps)

Bluetooth 2.0 (A2DP+ AVRCP), USB 2.0 (High speed)

Google kereső, NetFront 3.4 böngésző, Mail

MP3, AAC+, AAC+(e), WMA

OMA DRM v2.0, WMDRM, Multitasking

Memória

130MB belső memoria + micro SD bővíthetőség

Méret

115 X 53.5 X 11.8 mm

Súly

102g

* A műszaki jellemzők előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatók.

http://www.samsungmobile.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük