2010-ben a djuice szervezésében kezdetét vette az U26 Vitaszínház, mely megosztó és izgalmas témákat vesézett ki színházi jelenetek és fiatalok segítségével. Volt már szó a másságról, a rasszizmusról, most pedig terítéken a pornó.

 

2010-ben a djuice szervezésében kezdetét vette az U26 Vitaszínház, mely megosztó és izgalmas témákat vesézett ki színházi jelenetek és fiatalok segítségével. Volt már szó a másságról, a rasszizmusról, most pedig terítéken a pornó.

„Amikor még nem csinálta, tanácstalan az ember… utána már azt hiheti, mindent szabad, amit mer! És azt is, amit nem mer!" 2011-ben is folytatódik a sikeresen debütált U26 Vitaszínház! Idei első felvonásban sikamlós témákat beszélnek ki a merész és vitázni kész fiatalok a Kerekasztal Színház Társulat tagjainak segítségével: ezúttal az iskolai pornó és a szexualitás témakörét járják körül. A cél természetesen nem a felvilágosítás – azon ez a korosztály már rég túlesett – a szervezők inkább arra kíváncsiak, mennyire élik meg a fiatalok a szexualitást intim dologként, mennyire merészek, és nyitottabbak-e, mint az előző generáció. Az U26 Vitaszínház beszélgetéseihez bárki csatlakozhat, akinek kedve van elmondani vagy meghallgatni mások véleményét.

A sokszor, és talán már unalomig ismételgetett frázis, mely szerint az élet felgyorsulásával előbb jutnak el oda a mai fiatalok, ahova felmenőik, valóban helytálló és nincs ez máshogy a szex kérdésében sem. Ma sokkal bátrabban és nyitottabban kopogtatnak be a fiatalok azon az ajtón, mely a gyönyörök birodalmát rejti. Egy rossz élmény azonban gyakran keseríti meg az ember egész életét, így a kezdeti szabályok lefektetése valóban hasznos lehet minden fiú és lány számára is. De vajon hogyan is vélekedik erről a korosztály, milyen szabályok szerint élnek, és milyen tág határokban gondolkodnak? Erre keressük a választ az idei év első U26 Vitaszínházán.

A szex csak közösülést jelent? Számít, hogy kivel, mikor, hol? Kell-e a tervezés vagy élj a pillanatnak? Mit keresnek a fiatalok a szexben? Érdemes-e beszélnünk szexuális élményünkről? Extrém dolog rögzíteni azt? A szex és a szerelem két különböző dolog lenne? Érdemes az egyiket a másik nélkül?

Nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel!

Időpont: 2011. január 12., szerda 18:00! Helyszín: U26 Clubshop, 1065 Budapest Teréz krt. 55-57. (Eiffel tér)

Videó a legutóbbi U26 Vitaszínházról, mely a hitről szólt:

http://www.youtube.com/watch?v=CW_lSMIim8A

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük