2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ismét hazai újdonság a CLB-től: vételár-biztosítás akár casco nélkül is

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12337"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image6.thumbnail_5.jpg" border="0" alt="Mit fedez ez az uj (vételár) biztosítás?" title="Mit fedez ez az uj (vételár) biztosítás?" width="100" height="61" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Mit fedez ez az uj (vételár) biztosítás?</strong></span></span> <p>Sok casco-t kötő autós tapasztalja csalódottan, hogy totálkár vagy lopás esetén a biztosító csak az autó pillanatnyi forgalmi értékéig téríti meg a kárt, ami egy hároméves autó esetében általában alig haladja meg a beszerzési ár felét. </p><p> 

 mit fedez ez az uj (vételár) biztosítás?Mit fedez ez az uj (vételár) biztosítás?

Sok casco-t kötő autós tapasztalja csalódottan, hogy totálkár vagy lopás esetén a biztosító csak az autó pillanatnyi forgalmi értékéig téríti meg a kárt, ami egy hároméves autó esetében általában alig haladja meg a beszerzési ár felét.

 

 mit fedez ez az uj (vételár) biztosítás?Mit fedez ez az uj (vételár) biztosítás?

Sok casco-t kötő autós tapasztalja csalódottan, hogy totálkár vagy lopás esetén a biztosító csak az autó pillanatnyi forgalmi értékéig téríti meg a kárt, ami egy hároméves autó esetében általában alig haladja meg a beszerzési ár felét.

 

A „CLB Vételár-biztosítás" termékek akár teljes körű, akár lopás- vagy törésbiztosítási casco esetén ezt a különbözetet térítik meg. Emellett a CLB Független Biztosítási Alkusz – Magyarországon egyedüliként -casco nélküli vételár-biztosítást is kínál: ez a más hibájából bekövetkezett totálkár esetén már havi ezer forintos díjért lehetővé teszi, hogy a tulajdonos az így kiegészített kártérítés összegéből ismét új autót vásárolhasson.

Minden autótulajdonosnak tisztában kell lennie azzal, hogy az újonnan vásárolt autója az autókereskedés elhagyásának pillanatától kezdve rohamosan veszít a piaci értékéből. Ez az értékvesztés az első három évben a legszembetűnőbb: egy ötmillió forintért vásárolt autó forgalmi értéke az időszak végére általában 2,6-2,8 millió forintra csökken. Ha ez az autó a harmadik év végén külső fél által okozott baleset miatt totálkáros lesz, a tulajdonos csak ezt az összeget kaphatja meg, amikor a vétkes fél kötelező biztosításának terhére rendezik a kárát. A CLB-nél kötött vételár-biztosítás azonban ezt az összeget – casco nélkül is – a beszerzési ár mértékéig kiegészíti.

A CLB Vételár-biztosítások alapvetően az öt évnél fiatalabb személy autókra vagy kishaszongépjárművekre köthetők, a vásárlástól számított 90 napon belül, ha azt nem kölcsönzésre, üzletszerűen végzett személyszállításra vagy oktatásra használják. A három éves futamidejű konstrukciók díja egyaránt fizethető egy összegben vagy havi gyakorisággal. A legolcsóbb a kötelező felelősségbiztosítást kiegészítő vételár-biztosítás, melynek három évre vonatkozó díja – 4 millió forint alatti vételár esetén – harmincezer forint, vagy havi ezer forint lesz. A teljes cascot kiegészítő vételár-biztosításért egy összegben 120 ezer forintot, vagy havi négyezer forintot kell kifizetni ebben a kategóriában.

A gap biztosításként is ismert vételár-biztosítások az elmúlt évtizedben már szerte Európában sikeres pályát futottak be. A CLB-nél elérhető vételár-biztosítások a QBE Insurance Group  termékei, melyeket Magyarországon a Carlife Kft. forgalmaz. E termékek az elmúlt években Csehországban és Szlovákiában már jelentős sikereket könyveltek el, a társaság ennek hatására döntött a közelmúltban arról, hogy tevékenységét Magyarországra is kiterjeszti.

„A vételár-biztosítások a kedvező díjak miatt várhatóan a hazai piacon is sikerre számíthatnak. – mondta Bravik Attila, a CLB ügyviteli igazgatója. „Mivel a magyar autósok európai társaiknál jóval kisebb arányban kötnek casco-t, fontosnak tartottuk, hogy a CLB-nél azok is köthessenek ilyen biztosítást, akiknek csak kötelező biztosításuk van."

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.