A Fool Moon együttes, It can't be over című dala az első acappella produkció a magyar dalok versenyében. Még soha nem volt olyan előadó, aki hangszeres kíséret nélkül, pusztán a hangjával kápráztathatja el a közönséget és a szavazókat!

 

A Fool Moon együttes, It can't be over című dala az első acappella produkció a magyar dalok versenyében. Még soha nem volt olyan előadó, aki hangszeres kíséret nélkül, pusztán a hangjával kápráztathatja el a közönséget és a szavazókat!

 

A magyar Eurovíziós válogatók történetében először kerül be a legjobb harmincba acappella szerzemény, de a nemzetközi döntőn is csak kétszer volt rá példa. Ha az együttes képviselheti hazánkat, ők lesznek a harmadik olyan zenekar, akik „pusztán" a hangjukra számíthatnak a megmérettetésnél.

 

Tizenhárom éves pályafutásuk következő állomásaként, számtalan külföldi díj és jelölés, nemzetközi turné és lemez után, a Fool Moon együttes öt tagja, A Dal 2014 színpadán mutatja meg, hogy az acappella popzene, annak ellenére, hogy egyáltalán nem tartalmaz semmilyen hangszert, ugyanolyan szórakoztató és a pop piacon helytálló tud lenni, mint versenytársai.

Az elődöntők mezőnyéből az It can't be over azzal is kiemelkedik, hogy mivel a műfaj csak énekes szólamokra épül, amit a nézők hallani fognak, a színpadon jön létre élőben, a fiúk semmilyen kísérő alapot nem használnak!

 

A Fool Moon számára a dalt Bella Máté és Rácz Gergő (aki 2004 óta egyben a Fool Moon tagja is) írta és hangszerelte, a szöveg Galambos Attila és Szente Vajk munkája. Bella Máté a tavalyi élmények hatására úgy döntött, hogy a szeretne az idei dalversenyen is részt venni. Olyan előadót keresett, aki kellően unikális és ének technikailag megkérdőjelezhetetlen. Végül Máté menedzsere javasolta a Fool Moon vokálegyüttest, akik amellett, hogy a magyar zenei élet egyik leginnovatívabb csapata, az eddigi nemzetközi pályájuk is garancia lehet arra, hogy a versenyen tökéletesen teljesítsenek. Az első találkozás után kiderült, hogy a Fool Moonnak is rendkívül izgalmas lesz külső zeneszerzővel dolgozni. A komponálási folyamathoz Rácz Gergő is csatlakozott. Mivel Gergő a csapat tagja, ismeri a csapatban rejlő lehetőségeket így Mátéval közösen szárnyalhattak a zenei gondolataik: a dalba számtalan speciális effektus került bele a testdobolástól a beatbox-ig. Szövegíróként csatlakozott az alkotókhoz gyakorlott színpadi szerzőpáros, Galambos Attila és Szente Vajk.

 

Most már csak a szavazókon múlik, hogy egy ilyen különleges produkció képviselheti-e hazánkat az Eurovíziós dalversenyen!

 

http://adal2014.hu/

http://foolmoon.hu/

 

Lantai József