2013. november 21-től, a több mint 40 főből álló társulat közel 40 alkalommal lép fel Magyarországon.

 

2013. november 21-től, a több mint 40 főből álló társulat közel 40 alkalommal lép fel Magyarországon.

 

Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada leghíresebb színpadai után idén ismét Magyarországon lép fel a nagy nemzetközi hírnévnek örvendő együttes.

 

Diótörő és Hattyúk tava – A balett legnagyobb klasszikusai világhírű művészek tolmácsolásában. A Kиевськй Mуниципапьний Tеатр / Kijevi Állami Színház táncművészei immár 200 éve kápráztatják el a közönséget klasszikus, hagyományőrző előadásaikkal, amelyek a hazai bemutatók mellett a nemzetközi színpadokon is óriási sikert aratnak. 

 

A tavalyi óriási sikernek köszönhetően, a Kiev City Balett az idei magyarországi turnén a Diótörő mellett, a Hattyúk tava balettot is bemutatja a közönségnek. A két legnépszerűbb klasszikus a világ minden táján elkápráztatja a nézőket. A koreográfia, a tánctudás, a zene, a látvány, a jelmezek, a díszlet, a fény, a hang szinte elbűvöli a közönséget, a hagyományőrző, klasszikus balett  minden korosztálynak felejthetetlen élményt ígér.

 

Budapesti fellépések:

2013. november 23. szombat 15h és 19:30h – Hattyúk tava – RAM Colosseum

2013. december 23. hétfő 17h, december 25. szerda 11h és 17h – Diótörő – MOM

 

Természetesen Budapest mellett az alábbi színpadokon is fellépnek:

Budapest, Miskolc, Eger, Százhalombatta, Győr, Székesfehérvár, Kecskemét, Cegléd, Szeged, Szombathely, Tatabánya, Keszthely, Kaposvár, Szekszárd, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Pápa, Nagykanizsa, Vác, Salgótarján, és Veszprém. 

 

A Kiev City Balett társulatát Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják. A hazai szólisták mellett kiváló külföldi – Japán, USA, Grúzia – táncosok is közreműködnek az együttesben, akik a leghíresebb balettversenyeken bizonyítják rátermettségüket, tudásukat már számos díjjal jutalmazták.

 

A Hattyúk tava Pjotr Iljics Csajkovszkij első balettja, 1874-1876 között írta, romantikus balettszövegek mintájára, egy régi orosz népmese alapján. A művet először 1877-ben mutatták be a moszkvai Nagyszínházban, ma már az egyik legtöbbet játszott darab az egész világon. A balett a szépséges Odett királylány és az ifjú Siegfried herceg szerelmének történetét meséli el. Odettet a gonosz varázsló hattyúvá változtatta,  mely átkot csak az igaz, örök szerelem képes feloldani.

 

A Diótörő Csajkovszkij utolsó balettje, melynek története E. T. A. Hoffmann, A diótörő és az egérkirály c. meséjén alapszik.  A mű ősbemutatójára 1892. decemberében került sor a szentpétervári Marinszkij színházban, azóta az egész világon nem múlik el karácsony a Diótörő nélkül. A kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölő, szebbnél szebb jelmezeket, díszleteket felvonultató mese-balett karácsony éjjelén játszódik, és egy kislány álmában megjelenő Diótörő hercegről szól. A varázslatos történetben a szerelem és a barátság segítségével a hős minden akadályt legyőz…

 

A turné első állomása 2013. november 21-én Cegléd, Kossuth Művelődési Központ.

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük