2007. júliusában alakult meg a MÁV szervezetéből kiválva az önálló személyszállítási üzletág, a MÁV-START Zrt.

 2007. júliusában alakult meg a MÁV szervezetéből kiválva az önálló személyszállítási üzletág, a MÁV-START Zrt.

Az induláskor elsődleges célként a személyszállításhoz kötődő szolgáltatások hatékonyabbá tételét és minőségi fejlesztését jelölték meg.  2007. december 21-én, a fejlesztés soronlévő lépéseként Budapest belvárosában megnyitották a legújabb MÁV-START Menetjegyirodát a József Attila utcában.

Az ünnepélyes megnyitón a MÁV részéről Heitzinger István vezérigazgató, a MÁV-Start részéről pedig dr.Mosóczi László vezérigazgató jelent meg.  A megnyitón elhangzott;  a személyszállító vasúttársaság kiemelten fontosnak tartja az ügyfélközpontúságot, az utasokkal történő hatékony kommunikációt. Ennek a feladatnak kívánnak megfelelni a korszerű, európai mintára alakított  MÁV-START Menetjegyiroda megnyitásával. Az Andrássy úti központi jegyiroda 2005-ös bezárása óta fennálló hiányt pótol ez az új létesítmény. Az ott egykor üzemelt iroda évente 800 millió Ft-os forgalmat bonyolított, hasonló teljesítmény várható az új irodától is, hangzott el.

Az új, közel 150 négyzetméteres ügyfél-térrel rendelkező menetjegyiroda belföldi és nemzetközi menetjegyeket  értékesít, megrendelhetők itt charter- és külön vonatok, vállalják csoportos utazások megszervezését és információkkal szolgálnak díjszabásokról, útvonalakról. 

Az ügyintéző munkatársak gyors, diszkrét munkát végeznek az 50 millió Ft-os költséggel létesített iroda modern ügyfélhívó rendszerén, több nyelven is.

Az utasok kényelme és biztonsága érdekében többféle fizetési lehetőséget is biztosítanak, a számla kiegyenlíthető készpénzzel, bankkártyával és üdülési csekkel.

A MÁV-START Zrt.-nél a tapasztalatok azt mutatják, nemzetközi pénztáraikban egyre keresettebbek az általuk meghirdetett akciós utazási lehetőségek.  Az új menetjegyiroda kínálatában is megjelennek a január 1-jétől lefoglalható kedvezményes utazási lehetőségek, mint amilyen a romániai Brassó, Predeal, vagy Sinaia sípályáihoz való utazás,  már 59 euróért.  Ez az ár a Pannónia és EN Ister vonatokra, menettérti útra érvényes, nem tartalmazza a helybiztosítás díját.  Kényelmesebb utazáshoz az iroda fekvőhely- vagy hálókocsi szolgáltatás igénybevételét javasolja,  ehhez 30%-os kedvezményt biztosítanak.

A legtöbb gazdasági tevékenységhez hasonlóan, a decemberi hónap a MÁV-START Zrt pénztáraiban is a legforgalmasabb.  A 2005-ben indult karácsonyi kupongyűjtési akció évek óta nagy sikert arat az utasok körében, a 2007-es évi sorozat lezárult, de a nagy sikerre való tekintettel a MÁV-START Menetjegyiroda megnyitása alkalmából, ezen az új helyszínen december 21-től december 31-ig lehetőség nyílik újabb ajándék kuponok gyűjtésére.

A megjelölt időpontban a MÁV-START Menetjegyirodában minden 100 kilométernél távolabb váltott belföldi menetjegy mellé (100 kilométerenként), egy-egy 100 forint értékű utazási kupont adnak ajándékba.

Egy alkalomra szóló utazás esetében maximum négy, menettérti utazás alkalmából pedig maximum nyolc kupon adható.  Az InterCity járatokat választó utasok a megváltott helyjegyek és pótjegyek mellé, további egy-egy kupont kapnak ajándékba. Az Utazási Kuponok 2008. január 2-tól, három hónapon belül használhatóak fel menetjegy-váltásra a MÁV-START Zrt. személypénztáraiban. Egyidejűleg több utazási kupon is felhasználható a jegyváltásra, de annak értékéből készpénzes visszafizetésre nincs lehetőség.

A MÁV-START Menetjegyiroda a Budapest, V. kerület, József Attila utca 16. szám alatt, hétfőtől-péntekig, 9-18 óráig várja az utazni kívánókat.

http://www.mav-start.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük