Látvány és izgalom, vásári hangulat és minden, ami a szem-szájnak ingere! Lecsófőző verseny, Parasztolimpia és fergeteges utcabál várja az érdeklődőket 2013. augusztus 31-én Gyömrőn!

Látvány és izgalom, vásári hangulat és minden, ami a szem-szájnak ingere! Lecsófőző verseny, Parasztolimpia és fergeteges utcabál várja az érdeklődőket 2013. augusztus 31-én Gyömrőn!

Fafaragók, kosárfonók, fazekasok és más kézművesek tartanak bemutatót, árusítják portékáikat. A kirakodóvásár körül megelevenednek a régmúlt játékai, lehet íjászkodni, lovagolni. A gyermekeket kézműves foglalkozások is várják, óriásbábosok, gólyalábas vásári komédiások, hujákolók mulattatják.

A Parasztolimpia népi játékokra, falusi szokásokra épülő látványos és mulatságos vetélkedője a szántóvetők munkájának elemeiből tevődik össze: lesz farönk hasogatás, kukoricamorzsolás, asszonytolás talicskán, borlopózás, szalmabála cipelés, gumicsizma hajítás, csirkefogás.

Mindeközben a lecsó felséges illata lengi be a rendezvény helyszínét. A népszerű nyári étel kereken ötven különböző, ínycsiklandó formában (pl. tejfölös lecsó, csáky lecsó, boros lecsó, székely lecsó, galuskás lecsó, padlizsános lecsó, lecsó ananásszal, cukkinis szecska lecsó) kerül a szakavatott zsűri és természetesen a közönség elé.

A nap során többször fellépnek a környék legnevesebb tánccsoportjai, akik a Kárpát-medence számos táncát, népviseletét is bemutatják. Este a Retroleum zenekar veszi át tőlük a mikrofont, akik a csaknem éjfélig tartó utcabálon ismert külföldi és hazai előadók számait adják elő.

A belépés a rendezvény minden programjára díjtalan!

Megközelíthetőség, parkolás: a 4-es főútról vagy az M0-ásról (a Maglódi kijárótól a rendezvény helyszíne, a Tőzeges-tó-partja kb. 8 kilométer), a parkolás ingyenes. Távolsági busszal az Örs Vezér tértől vagy a Köki termináltól (kb. 35-40 perc), vonattal pedig a Keleti pályaudvartól (kb. 20 perc).

www.lecsofeszt.hu, www.facebook.com/lecsofeszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük