2014. január 31-én, pénteken a Moha Kávéház és Kultúrtérben az idei első Jam Session Fridays koncertre kerül sor az Oláh Krisztián Trio közreműködésével. A 2012 augusztusában Moha Jazz Fridays címmel útnak indult koncertsorozat keretén belül minden hónapban találkozhat a közönség a zenekarral a Moha Caféban is. 
 

2014. január 31-én, pénteken a Moha Kávéház és Kultúrtérben az idei első Jam Session Fridays koncertre kerül sor az Oláh Krisztián Trio közreműködésével. A 2012 augusztusában Moha Jazz Fridays címmel útnak indult koncertsorozat keretén belül minden hónapban találkozhat a közönség a zenekarral a Moha Caféban is. 
 

A 2011. január óta koncertező zenekar rendszeres fellépője a magyarországi kluboknak.

OLÁH Krisztián a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium klasszikus zongora tanszakának végzős hallgatója. Már egészen korán, 12 évesen foglalkoztatta a huszadik századi klasszikus zene és a szabad, kötetlen improvizáció. Nem sokkal később édesapja, Oláh Kálmán (jazz-zongoraművész, zeneszerző) hatására figyelme egyre inkább a jazz felé fordult. 2011-ben különdíjat nyert a Vukán György által alapított Creative Art tehetségkutató improvizációs versenyen, ahol egy helyben megadott témára kellett szabadon improvizálni. 
Krisztiánt 2012 nyarán beválogatták a Roots&Routes nemzetközi tehetséggondozó program EUtropia című projektjébe, ahol tíz európai ország zenész, táncos és média művész résztvevőivel közösen állítottak színpadra egy produkciót a Sziget fesztiválon.

2013 áprilisában a legjobb szólista díjat nyerte az V. Marosvásárhelyi Jazz Versenyen.
Fiatal kora ellenére már sok színpadon bemutatkozott zongoristaként és szárnyait bontogató zeneszerzőként egyaránt. 

A zenekar bőgőse, SCHILDKRAUT Vilmos szintén a klasszikus zene tanszakon kezdte tanulmányait, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-bőgő szakára, ahol Csuhaj-Barna Tibor tanítványa lett.

SEREI Dániel jazz-dobon szintén a Zeneakadémia hallgatója. Az Oláh Krisztián Trión kívül számos formációban, színházi produkcióban közreműködik dobosként és zeneszerzőként. 

Az Oláh Krisztián Trio repertoárjában megtalálhatóak a zenekar saját szerzeményei, régi jazz örökzöldek, modern bebop számok, vagy akár klasszikus zenei és egyéb darabok újraértelmezései. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán közös improvizáció, amely igazán izgalmassá teszi minden koncertjüket. 

A zenekar 2012 májusában bejutott a Bukaresti Nemzetközi Jazzverseny elődöntőjébe, ahol egy nagysikerű koncerttel örvendeztették meg a hallgatóságot. A Magyar Jazz Szövetség által rendezett Jazz Combo Verseny 2013-mas kiírásában 2. helyezést ért el a trió, júniusban pedig a legjobb 4 zenekar közé jutott Rotterdamban, az EBU által szervezett urópai jazz versenyen.
2013 őszén Krisztián és Vilmos a Roots & Roots által szervezett U-Care program ösztöndíjasai lettek.

 

A belépés ingyenes.

Asztalfoglalás célszerű: +36 1 209 0658, jazz.mohacafe@gmail.com

 

2014. január 31. péntek 19.30 

Jam Session Fridays with Oláh Krisztián Trio

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel – dob

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

 

http://mohacafe.hu/

www.facebook/MohaCafe

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük