Miklauzic Bence új filmje a Parkoló Szervét Tiborral, Lengyel Ferenccel, Pokorny Liával és egy 68-as Ford Mustanggal a főszerepben 2015. január 22-étől az A Company Hungary forgalmazásában kerül a hazai mozikba. A vadonatúj előzetes most készült el!

 

Miklauzic Bence új filmje a Parkoló Szervét Tiborral, Lengyel Ferenccel, Pokorny Liával és egy 68-as Ford Mustanggal a főszerepben 2015. január 22-étől az A Company Hungary forgalmazásában kerül a hazai mozikba. A vadonatúj előzetes most készült el!

 

A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és csak egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Az egyetlen helyre, ahol otthon érzi magát.

Egy nap azonban olyan vendég érkezik, akinek feltűnése alapjaiban változtatja meg Légiós és a hely addig megszokott életét. Imre, a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Ekkor egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét, melynek során egyre rafináltabb és durvább eszközökkel küzd a belváros két magányos harcosa a hullámpalával fedett parkolóhelyért. Hamarosan kiderül, hogy küzdelmük igazi tétje nem is a tetővel fedett parkolóhely, hanem sokkal inkább két világnézet élet-halál párbaját látjuk. Két magányos, mindenre elszánt ember küzdelmét, akiknek szembe kell nézniük élethazugságaikkal, múltjuk fájdalmas sebeivel.

 

„A film történetének ihletője maga a helyszín, ez a Budapestre olyannyira jellemző, tűzfalak szegélyezte, üres telken álló parkoló, mely a maga szikár térstruktúrájával és zárt világával mindig is egy lehetséges történet helyszíneként jelent meg bennem. Amilyen egyszerűen létrehozható egy ilyen helyen egy parkoló (hiszen csak simára kell gyalulni a talajt és be kell tolni egy lakókocsit), olyannyira gazdag fikciós tér jön létre egyidejűleg." – nyilatkozta a film rendezője, Miklauzic Bence.

 

Miklauzic Bence 2002-ben rendezte első nagyjátékfilmjét, az Ébrenjárókat. Legutóbb A zöld sárkány gyermekei című filmjét láthatta a moziban a közönség 2012-ben.

 

A fojtott hangulatú, mindvégig feszültséggel teli filmben Lengyel Ferenc – aki az idegenlégiót megjárt főhőst alakítja – Hegedűs Bálinttal együtt a forgatókönyv megírásában is részt vett. A Szervét Tibor által játszott, kifinomultsággal, anyagi és intellektuális gazdagsággal teli Imre és a Légiós között két világnézet élet-halál párbaját látjuk. A történet nem a Jó és Rossz harcáról szól, hanem két olyan emberről, akik még nem végeztek el magukkal kapcsolatban egy nagyon fontos munkát. Ha nem találkoznának, nem kellene szembenézniük azzal, hogy hol tart az életük, és nem kellene visszafordíthatatlan döntést hozniuk ezzel kapcsolatban.

 

PARKOLÓ – CAR PARK

Szereplők: Lengyel Ferenc, Szervét Tibor, Pokorny Lia, Somody Kálmán, Rajkai Zoltán, Miklauzic Simon, Egyed Attila, Rába Roland, Bartsch Kata, Horváth Kristóf.

gyártó: Katapult Film, RTL Klub

Rendező: Miklauzic Bence

producer: Angelusz Iván, Reich Péter; forgatókönyv: Hegedűs Bálint, Lengyel Ferenc, Miklauzic Bence; operatőr: Miklauzic Márton; zene: Hammer Zsolt, Jávorka Ádám.

forgalmazó: A Company Hungary

korhatár: 16

 

Bemutató: 2015. január 22.

 

https://www.facebook.com/parkolofilm

https://www.facebook.com/acompanyhungary

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük