„Breakfast in America" Turné 2015. A VeszprémFest nyitónapján, 2015. július 15-én Roger Hodgsont, a Supertramp társ-alapítóját köszönthetjük Veszprémben, aki a „Crime of the Century" album megjelenésének 40. évfordulója alkalmából európai turnét tervez.

 

Hodgson, a legendás Supertramp dalszerzője és szövegírója, az 1969-ben létrejött progresszív rock zenekar társalapítója. A rajongók között csak „arany évekként" emlegetett időszakban Roger volt az együttes vezéregyénisége, a Supertramp – 60 millió példányt is meghaladó eladott albummal – ekkor vált világhírű jelenséggé. Roger írt, énekelt, és olyan, a mai napig mércét jelentő rock alkotások kapcsolódnak hozzá, mint a "Breakfast in America", "Give a Little Bit", "Take the Long Way Home", "The Logical Song", "Dreamer", "It's Raining Again", "School" és "Fool's Overture".

 

Négytagú zenekarával Roger Hodgson az általa írt, majd a Supertramppel felvett legnagyobb slágereit adja elő további klasszikusnak számító darabokkal, mint pl. a "Child of Vision," "Hide in Your Shell", "Sister Moonshine" és az "Even in the Quietest Moments", emellett szóló albumának kedvenceit játssza – "Only Because of You", "Lovers in the Wind", "Had a Dream" és "In Jeopardy"; ezek közül számos megtalálható a Classics Live címen legutóbb megjelent CD-jén is.

 

Összekapcsolva a generációkat, Hodgson a baby boom korszak szülötteit visszaröpíti fiatalságuk idejébe, míg a fiatalabb nemzedéknek megmutatja, miért is maradhattak fent a mai napig ezek a szívből jövő dalok. És valóban, idén a „Crime of the Century" album 1974-es megjelenésének 40. évfordulóját ünnepeljük. Hodgson a koncerten előadja az albumról mind a négy dalát, melyben közreműködött: a "School"-t, a "Hide in Your Shell"-t, az "If Everyone Was Listening"-et és a halhatatlan klasszikus "Dreamer"-t, amely meghozta a nemzetközi sikert a Supertramp számára, a „Crime of the Century" albumot a listák élére röptetve.

 

 „Az évek alatt végig azt gondoltam, hogy Supertramp rajongó vagyok, miközben tulajdonképpen Roger Hodgson rajongója voltam és vagyok. Micsoda show! WOW – ez minden, amit mondani tudok."  (David Wild, a Rolling Stone szerkesztője)

 

A „Breakfast in America" turné lehetőséget teremt közönségének, hogy újra átélje a Hodgson és a Supertramp teremtette varázslatos hangulatot.

 

A koncertre jegyek kaphatók a www.jegy.hu oldalon, az Interticket jegyértékesítési pontokon, valamint a http://veszpremfest.hu/jegy/online-jegyvasarlas  oldalon.

 

www.RogerHodgson.com

www.Facebook.com/RogerHodgson

www.Twitter.com/RogerHodgson

www.Youtube.com/RogerHodgson

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük