Új év és új lendülettel kezdi második évadát a Bethlen Téri Színház. 2013. szeptember 27-én az Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóját láthatjuk, szeptember 28-án, vasárnap pedig évadnyitó családi nyílt nap kicsiknek, nagyoknak, szülőknek, szóval mindenkinek.

 

Új év és új lendülettel kezdi második évadát a Bethlen Téri Színház. 2013. szeptember 27-én az Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóját láthatjuk, szeptember 28-án, vasárnap pedig évadnyitó családi nyílt nap kicsiknek, nagyoknak, szülőknek, szóval mindenkinek.

 

Családi nyílt nap, fiatal tehetségek felkarolása, fesztiválok, kortárs tánc, báb- és gyerekszínházi programok, filmvetítések, galéria, kávézó, szabadbérlet, kedvezmények és támogatói program a Bethlen Téri Színház 2013/2014 évben megvalósuló tervei. Az idei évad szeptember 19-én az Ars Sacra egy befogadott programjával, Kövesdi Miklós Gábor Játszd újra, Noé! című stand up estjével indult.  És most, a hétvégén a sokszínűség, és a komplexitás jegyében hatalmas programkínálattal várnak mindenkit a Bethlen Téri Színházba.

 

2013.09.28. 19.30. IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma)- BEMUTATÓ

 

Az IKF egy új tehetséggondozó- és kutatóprogram, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. A közelmúlt tapasztalatai azt mutatják, hogy az első darabjukra pályázó alkotók a korábbinál is kevesebb támogatást kapnak, ha kapnak egyáltalán.

A Közép-Európa Táncszínház új stratégia kidolgozására vállalkozott, hogy folytathassa a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést. Az IKF nyílt pályázatán fiatal koreográfusok kapnak lehetőséget az alkotásra.

A nyertesek egy hétig dolgozhatnak a KET táncosaival, a hét végén pedig nyilvános bemutatót, demonstrációt tartanak színházi körülmények között.

A 2013 őszi bemutatkozási lehetőséget Pálfi Gabriella nyerte.

Pálfi Gabriella a darabjában az emberi kapcsolatok, az élet morális kérdéseit boncolgatja, amely nem a szokásos női-férfi kapcsolatról szól, sokkal inkább arról, hogy minden ember skizofrén, mindannyian vágyunk a szabadságra a napi taposómalomból vagy éppen menekülünk a változások elől. Valakinek könnyedén megadatnak a változáshoz szükséges utak és élnek is vele, azonban vannak olyanok is, akik a könnyebbik utat választják, nem tudnak kibújni az elvárások és az elvek rájuk aggatott köpenyéből.

Előadók: Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Palcsó Nóra, Frigy Ádám

Fény: Fogarasi Zoltán

Konzultáns: Kun Attila

 

2013.09.29. 10.00 JÁTSSZUNK SZÍNHÁZAT!  Családi nyílt nap a Bethlen téren

 

Folytatva az előző évi hagyományt idén is családi nyílt nappal indítják el az évadot ezzel is jelezve, milyen fontos szerepet töltenek be színházunk életében a gyermekek.

A rendezvényt reggel 10 órakor az Apró Színház Bumba című előadása nyitja, majd 11 órától ingyenes programok várják a gyermekeket és szüleiket. A résztvevőket hangszerbemutatóval, készségfejlesztő játékokkal, mondókákkal, és kézműves foglalkozásokkal várják. A Bethlen Téri Színház épületében lesz mesemondó sarok képzett szakember közreműködésével, a színházteremben a Közép-Európa Táncszínház táncosai a kortárstánc alapjaival ismertetik meg a legkisebbeket, míg a néptáncot kedvelőket aprók táncára várja a Bihari János Táncegyüttes táncpedagógusa.

 

A Bethlen téri játszóteret az APRÓ SZÍNHÁZ változatos „játszó térré" alakítja, ahol színes építőkockákkal fejleszthetik a résztvevők a kreativitásukat.

A színházkertben Tárnok Marica bábművész és Hont Angéla kézműves foglalkozással várja a látogatókat

A "Ki a kedvenc mesehősöd?"témára meghirdetett rajzverseny alkotásai a Bethlen Galériában kerülnek kiállításra.

PROGRAM

 

Bethlen Téri Színház:

10.00-11.00 Apró Színház: Bumba

11.00-11.30 Hangszerbemutató (Apró Színház)

12.00-12.30 Guruló (Közép-Európa Táncszínház)

13.00-13.30 Aprók tánca és daltanulás (Rab Edina, Szemán Barna)

14.00-15.00 Marica bábszínháza interaktív bábszínházi program

16.00-16.30  Mesemondás Sz. Nagy Marival

 

Színházkert:

11.00 -17.00 Kézműves foglalkozások (Hont Angéla és Tárnok Marica)

 

Bethlen téri játszótér:

11.00-17.00 Építőkockák (Apró Színház)

11.00 -17.00 „Ki a te kedvenc mesehősöd?" rajzverseny

 

www.bethlenszinhaz.hu

www.facebook.com/bethlenszinhaz

 

BUMBA

10 órától látható a Tatabányai Jászai Mari Színház és az Apró Színház közös produkciója

Bábjáték, élőzene és mese. Afrikai népmese motívumok alapján írta: Góczán Judit

 

„Bumba, Bumba merre jártál?

A homokkal bírkóztál?….."

 

Minden egy lyukas pólóval kezdődött… akarom mondani, egy törött tűvel… vagyis dehogy, minden a vízzel kezdődött… s úgy folytatódott, hogy egy afrikai kisfiúnak, akit Bumbának, hívtak, el kellett indulnia egy veszélyes utazásra Bilalival, a kiskutyával. Át kellett vágniuk a nappal forró-éjjel hideg sivatagon, hogy kalandok és különös találkozások után hazatérve megmentsék a falut, ahol élnek… így végződött.

Ajánlott korosztály: 4-12 év

 

Szereplők: Bisztricsány Linda, Császár Réka, Csík Andrea, Dely Dávid, Mogyoró Kornél, Horváth Kristóf, Tarján Veronika, Bumba és Bilali

 

Látvány, díszlet, jelmez: Mészáros Gábor

Ütőhangszerek, zenei munkatárs: Mogyoró Kornél

Bábszakértő: Veres András

Konzultáns: Tóth Miklós

Dramaturg: Góczán Judit

Rendező: az Apró Színház társulata

 

2013.09.28. 19.30. IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma)- BEMUTATÓ

2013.09.29. 10.00 JÁTSSZUNK SZÍNHÁZAT!  Családi nyílt nap a Bethlen téren

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

 

www.aproszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük