2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Játszva tanulni

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65334"><img class="image image-preview" src="/files/images/tolle.jpg" border="0" width="198" height="176" /></a></span>Nem csak gyerek, de felnőtt fejjel is szívesen kalandozunk el a mesék és kreatív fejtörők világában és élvezettel játszunk memóriakártyával, vagy teszteljük a legújabb kártyajátékokat. Szülőként hatalmas a felelősségünk, hiszen nem mindegy, hogy gyermekünket milyen játékokkal vesszük körül, milyen történetet szövünk köréjük és milyen korban tesszük ezt.</p> <p> 

tolleNem csak gyerek, de felnőtt fejjel is szívesen kalandozunk el a mesék és kreatív fejtörők világában és élvezettel játszunk memóriakártyával, vagy teszteljük a legújabb kártyajátékokat. Szülőként hatalmas a felelősségünk, hiszen nem mindegy, hogy gyermekünket milyen játékokkal vesszük körül, milyen történetet szövünk köréjük és milyen korban tesszük ezt.

 

tolleNem csak gyerek, de felnőtt fejjel is szívesen kalandozunk el a mesék és kreatív fejtörők világában és élvezettel játszunk memóriakártyával, vagy teszteljük a legújabb kártyajátékokat. Szülőként hatalmas a felelősségünk, hiszen nem mindegy, hogy gyermekünket milyen játékokkal vesszük körül, milyen történetet szövünk köréjük és milyen korban tesszük ezt.

 

Játszani sok helyen és sokféleképpen lehet. Főleg a kisgyermekek számára, akiknek még játék az egész világ, hiszen az otthoni meseországból belecsöppennek az óvodába, ahol szintén játszva tanulhatnak és fejleszthetik készségeiket. Az itt eltöltött idő után pedig újra az otthon lesz a színtér, ahol anyu és apu vagy a nagyszülők egy újabb utazásra invitálják őket a játék világába. Szülőként rendkívül fontos, hogy pontosan tudjuk, hogy az adott életkorban milyen játékszert érdemes a gyermekünk kezébe adni, hiszen ha túl fiatal vagy fejlett az adott játékhoz csemeténk, akkor nem építőleg fog rá hatni, és még a kedvét is elveszi az önfeledt szórakozástól. Azonban ezen túl is van felelősségünk, hiszen nem csak a korra kell figyelni, hanem arra is, hogy a játék hosszú távon előnyösen befolyásolja a gyermek fejlődését, több legyen általa, olyan gondolkodást és logikát indítson be nála, ami majd később is a hasznára lesz.  Egy játék mindig akkor a legjobb, ha valamilyen történet köré épülve, számos területet megmozgatva szórakoztatja, és egyben tanítja a gyerekeket, és így ők is jobban tudnak azonosulni a szereplőkkel. 

 

Ahogy fejlődik a technika, úgy veszi át számítógépes játékkörnyezet a kézzelfogható társasjátékok és mesekönyvek világát, melytől nem szabad idegenkedni, hiszen ez a fajta ismeret gyakorlatilag elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerkőcök majd be tudjanak illeszkedni a későbbi felelősségteljes és modern világba. Természetesen ez nem helyettesíti a fáramászást, a réten való rohangálást és a nagy családi esti társasjátékcsatákat, de ha ilyen formán is tanulhatnak, akkor érdemes tudni, hogy merre induljunk el szülőként a tartalmas és készségfejlesztő oldalak keresgélésében.

A Tolle Vitamincsapat egy virtuális kis világ az internet hatalmas tengerén, ahol a kicsik egyedül, vagy a szülők segítségével megismerkedhetnek C-vitamin Cili, A-vitamin Alfi, D-vitamin Dorka, B1-vitamin Berci, E-vitamin Enci, B6-vitamin Bence, Folsav Fanni, B12-vitamin Bali kalandjaival. Azon túl, hogy játszva tanulhatják meg azt, hogy az egyes karakterek mögött megbújó vitaminok milyen jótékony hatással vannak a szervezetre, számos izgalmas játékkal és a Vitaminlovagok folytatásos meséivel lehetnek gazdagabbak. Tesztelhetik a memóriájukat az egyre bővülő kártyajátékban, és számos jópofa kiegészítőt tölthetnek le. A virtuális útvesztőkön kívül természetesen klasszikus letölthető logikai játékokkal, kifestőkkel és még Fekete Péter kártyajátékkal is kedveskedhetünk porontyainknak.

Kalauzoljuk el gyermekeinket egy olyan világba, ahol ellenőrzött körülmények között játszva tanulhatnak és tanulva játszhatnak!

www.tollevitamincsapat.hu

 

Németh Krisztina

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.