2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

JELES ÉVFORDULÓK, KÜLÖNLEGES LÁTVÁNY A 42. DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁLON

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52401"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/1_99.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="97" /></a></span>Cívis vendégszeretet, 650 debreceni táncos, olasz zászlóforgatók, különleges indonéz varázslat és történelmi korokat bemutató virágkompozíciók. Ez csak némi ízelítő a Debreceni Virágkarnevál semmi máshoz nem hasonlítható hangulatából!</p> <p> 

1 99.thumbnailCívis vendégszeretet, 650 debreceni táncos, olasz zászlóforgatók, különleges indonéz varázslat és történelmi korokat bemutató virágkompozíciók. Ez csak némi ízelítő a Debreceni Virágkarnevál semmi máshoz nem hasonlítható hangulatából!

 

1 99.thumbnailCívis vendégszeretet, 650 debreceni táncos, olasz zászlóforgatók, különleges indonéz varázslat és történelmi korokat bemutató virágkompozíciók. Ez csak némi ízelítő a Debreceni Virágkarnevál semmi máshoz nem hasonlítható hangulatából!

 

2010-ben több mint 200 ezer néző volt kíváncsi Európa legnagyobb virágfesztiváljára. 16 virágkocsi haladt végig a menet 5 km hosszú szakaszán. Egy virágkocsi díszítésére 3 millió szál virágot használtak fel. A virágkocsikat 8 külföldi és 12 magyar csoport kísérte. Felléptek fúvósok, mazsorettek, néptáncosok, hastáncosok, formációs táncokat bemutatók, zászlóforgatók, tehát igazán színes volt a paletta.

 

A Debreceni Virágkarnevál a negyvenéves jubileumon "átlépte a város kapuját" és más hazai nagyvárosban is bemutatkozott egy-egy virágkocsi. Ez a kezdeményezés immár hagyománnyá vált. Első ízben 2009-ben a vándorút első állomásaként Budapestre, majd Balatonfüredre látogatott a virágkarnevál. 2010-ben "bevették" Eger városát, majd átszelve az országot két virágkocsi érkezett Pécs városába, hogy ízelítőt adjon a rendezvényből, kapcsolódva Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz. 2011-ben Ceglédre látogatott két virágkocsi.

 2 64.thumbnail

Debrecennek visszatérő, állandó rendezvénye a Virágkarnevál, mellyel a város méltóképp emlékezik meg az államalapítás ünnepéről és Szent István király szentté avatásának évfordulójáról is, valamint Debrecen várossá nyilvánításának 650 éves évfordulójáról. 2011 különösen fontos a város számára, hiszen 650 évvel ezelőtt 1361-ben, I. (Nagy) Lajos Anjou király idején szerzett mezővárosi rangot, s ezzel a bíráskodás és az önkormányzatiság jogát. Ez a jeles évforduló a karneváli programsorozatban is kiemelt jelentőséget kap. Más érdekességek is színesítik a karnevált. A rendezvény napjai egy-egy virágnevet viselnek, de a mostani karnevállal búcsúztatjuk el a Nagyerdei Stadiont is, mely nyolcvan évet élt és melynek újjáépítése az eseménysorozat után kezdődhet el. Augusztus 15. és 21. között Debrecen utcáin számos program várja az odalátogatókat; hazai művészek, egyedi produkciók gondoskodnak a remek hangulatról.

 

A Debreceni Virágkarnevál nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is rendkívül különleges látványossággá vált sok évtizedes története során. Erre az ünnepre a világ minden tájáról érkeznek színesebbnél színesebb művészeti csoportok produkcióikkal. A Debreceni Virágkarnevál a Speciális Fesztiválok kategóriájában kiváló minősítést kapott, mely szintén bizonyítja, hogy rangos, színvonalas eseménye a városnak.

 

Debrecen egy hétre valóban a karnevál központjává válik. A város több pontja is bekapcsolódik az ünneplésbe, a Régi Városháza udvarán színházi előadások várják az érdeklődőket. A Baltazár Dezső tér Lurkó ligetté változik, ahol a gyerekekért történik minden. A karneváli menetet kísérő csoportok pezsdítő tánca ad ízelítőt a következő nap hangulatából. Augusztus 15. és 21. között folyamatos programok várják a karneválra érkezőket. Lesz virágok harca, fodrászparádé, kaktuszkiállítás. Koncertek, forró kubai hangulat a Ricardo Salca Club táncosaival. Táncház 650 táncossal, Queen-emlékkoncert és sok-sok sztárvendég. A ráadásban pedig Wolf Kati, Keresztes Ildikó és Varga Viktor szórakoztatja a karneválozókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.