2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jogszabályszerűen korlátoznia kell a belső információkhoz való hozzáférést a Random Capitalnak

2 perc olvasás

mnblogo_1.pngAz MNB azonnali hatállyal felszólította a Random Capital Broker Zrt.-t, hogy szervezetén belül csak a munkakörük alapján arra illetékes személyeknek tegye lehetővé a szervezeten belüli információhoz való hozzáférést. A jegybank átfogó vizsgálatot folytat a társaságnál.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma kézbesített végzésében azonnali hatállyal felszólította a Random Capital Broker Zrt.-t (Társaság), hogy a továbbiakban szervezetén belül csak a munkakörük alapján arra illetékeseknek tegye lehetővé az információkhoz való hozzáférést. Az MNB ezzel a döntéssel kívánja megakadályozni a Társaságnál a belső, az üzletvitel során keletkező információval való visszaélés lehetőségét, illetve azt, hogy emiatt az ügyfelek befektetései, pénzeszközei vagy az ezekkel kapcsolatos jogaik esetlegesen sérelmet szenvedjenek.

A jegybank jelenleg korlátozott terjedelmű, nem teljes körű átfogó vizsgálatot folytat a Társaságnál, egyebek közt annak felügyeleti adatszolgáltatási tevékenységét, illetve adatbiztonsági mechanizmusait áttekintve. Az ezen eljárásban feltárt, jogellenesnek és kockázatosnak tűnő gyakorlat miatt, a pénzügyi piacok, illetve az ügyfelek érdekeinek halaszthatatlan védelmében volt szükség arra, hogy az MNB még vizsgálatának lezárulta előtt, ideiglenes intézkedés keretében írjon elő kötelezettséget a Társaság számára.

Vizsgálatának lezárultát követően az MNB honlapján közzétett határozatban ismerteti meg a nyilvánossággal annak eredményeit.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.