2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jön a Digitális Karácsony!

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/19167"><img class="image thumbnail" src="/files/images/90_03_36---Christmas-Decorations_web.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Már kevesebb mint 40 nap van hátra az előfizetési díj nélkül elérhető digitális földi MinDig TV szolgáltatás elindulásáig  </p><p>

90 03 36 christmas decorations web.thumbnailMár kevesebb mint 40 nap van hátra az előfizetési díj nélkül elérhető digitális földi MinDig TV szolgáltatás elindulásáig 

90 03 36 christmas decorations web.thumbnailMár kevesebb mint 40 nap van hátra az előfizetési díj nélkül elérhető digitális földi MinDig TV szolgáltatás elindulásáig 

Október 13-án megkezdődtek a rekonstrukciós munkálatok a kabhegyi adóállomáson is, melyet Szentes fog követni novemberben. A folyamatban lévő technikai munkálatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a nézők számára a legnépszerűbb előfizetési díj nélkül fogható televízió-csatornák sugárzása analóg és digitális formában egyaránt biztosítható legyen. A nagyon szoros határidővel végrehajtott telepítési munkák eredményeként 2008. december 1-jével az új, legmodernebb technológiát alkalmazó digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmak széles választékát kínálja tökéletes kép- és hangminőségben, csaknem 6 millió magyar állampolgár számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt.

Az NHH és a magyar állam követelményei alapján az Antenna Hungária sikeresen végrehajtotta a Széchenyi-hegyi adóállomás antennarendszerének rekonstrukcióját szeptember folyamán, annak érdekében, hogy a digitális földi televíziós (DFT) műsorszórás 2008. december 1-jétől elindulhasson a főváros körzetében.

A folyamatban lévő technikai munkálatok elérhetővé teszik a digitális szolgáltatást vidéken is.

Annak érdekében, hogy a kabhegyi és szentesi régiókban élő lakosok is már december 1-jétől részesüljenek a digitális forradalom előnyeiből, az Antenna Hungária e két adóállomás esetében is végrehajtja az adórekonstrukciós munkálatokat a digitális átállásról szóló törvény és az NHH-val kötött hatósági szerződés követelményeinek figyelembevételével. Az Antenna Hungária a kabhegyi és szentesi rekonstrukciós munkák ütemezését kismértékben módosította annak érdekében, hogy ideiglenes antennarendszerekkel a kereskedelmi televízió-műsorok normál teljesítménnyel történő sugárzása ezeken a telephelyeken is biztosítható legyen, ezáltal a fenti televízió-műsorok elérhetősége ezeknél az adóállomásoknál nem változik észrevehetően a munkák időtartama alatt.

Október 13-án megkezdődtek a rekonstrukciós munkálatok a kabhegyi adóállomáson is, melyet a harmadik telephely, Szentes fog követni novemberben. A folyamatban lévő technikai munkálatok teszik lehetővé, hogy továbbra is biztosítható legyen a nézők számára a legnépszerűbb előfizetési díj nélkül fogható televízió-csatornák sugárzása analóg és digitális formában egyaránt. Az Antenna Hungária tervei szerint az ideiglenes antennarendszerre történő átállást a kabhegyi és szentesi telephelyen technikai okokból két héttel elhalasztja, ennek következtében azonban az AH nem tervezi, hogy az ideiglenes megoldás hosszabb ideig tartana.

Az antennarekonstrukciós munkák befejezésének tervezett időpontjai: Kabhegy: 2008. november 8. Szentes: 2008. november 25.

Előfizetési díj nélkül igénybe vehető szolgáltatás a nagyvárosokban és kistelepüléseken élőknek egyaránt

A kabhegyi állomás digitális szolgáltatásának lefedettsége Északnyugat- és Közép-Dunántúlra terjed ki, a budapesti adó Közép-Magyarországot, a szentesi adó pedig Délkelet-Magyarországot fogja besugározni. A MinDig TV szolgáltatás már 2008 végén elérhető lesz jónéhány nagyvárosban (Budapest, Szeged, Győr, Kecskemét, Székesfehérvár, Tatabánya, Kaposvár, Békéscsaba, Veszprém és Zalaegerszeg), valamint a fenti régiók legkisebb településein egyaránt.

Az ígéretekhez hűen 2008 decemberétől közel 6 millió magyar állampolgár számára jön el a Digitális Karácsony

A nagyon szoros határidővel végrehajtott telepítési munkák eredményeként az ígért időpontban, 2008. december 1-jén induló új, legmodernebb technológiát alkalmazó, digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmak széles választékát kínálja tökéletes kép- és hangminőségben, csaknem 6 millió magyar állampolgár számára hozhatja el az első Digitális Karácsonyt. Az új szolgáltatás a magyar lakosságnak valódi lehetőséget teremt arra, hogy ne kelljen fizetniük kedvenc televíziós műsoraikért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.