2022.július.02. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jónás Vera Experiment

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80168"><img class="image image-_original" src="/files/images/jonas%20(1).jpg" border="0" width="470" height="313" /></a></span>2014. május 20-án a Jónás Vera Experiment a Művészetek Palotájában tartja akusztikus nagykoncertjét! A zenekar (Jónás Vera, Dés András, Csizmás András), Fenyvesi Mártonnal (gitár), valamint meglepetés vendégekkel és vokalistákkal kiegészülve lép színpadra az MR2 Akusztik+ a Müpából elnevezésű sorozat keretében.</p> <p> 

jonas%20(1)2014. május 20-án a Jónás Vera Experiment a Művészetek Palotájában tartja akusztikus nagykoncertjét! A zenekar (Jónás Vera, Dés András, Csizmás András), Fenyvesi Mártonnal (gitár), valamint meglepetés vendégekkel és vokalistákkal kiegészülve lép színpadra az MR2 Akusztik+ a Müpából elnevezésű sorozat keretében.

 

jonas%20(1)2014. május 20-án a Jónás Vera Experiment a Művészetek Palotájában tartja akusztikus nagykoncertjét! A zenekar (Jónás Vera, Dés András, Csizmás András), Fenyvesi Mártonnal (gitár), valamint meglepetés vendégekkel és vokalistákkal kiegészülve lép színpadra az MR2 Akusztik+ a Müpából elnevezésű sorozat keretében.

 

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros, a Jónás Vera Experiment zenekarát Dés Andrással és Csizmás Andrással alapította meg két évvel ezelőtt. Első lemezüket 2013 őszén, egy nagy sikerű lemezbemutató koncert keretében mutatták be a nagyközönségnek. "A fiatal gitáros-énekes-zeneszerző első lemezével olyan névjegyet tett az asztalra, amely belépőt jelent számára a mai legjobb énekesnők elitklubjába." – írják egy, a koncert után megjelent kritikában.

 

A Game című album, mely Moldvai Márk producer zenei vezetésével készült, egy nagyon friss és érett zenei világba kalauzolja a hallgatóságot. Személyes könnyűzene, amit hallunk. Vera olyan crossover dalszerzői stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely ötvözi az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással, teszi ezáltal is egyedivé és eredetivé a dalokat. Zenéje nem hasonlít semmire és mégis nagyon sok mindenre emlékeztet. Eklektikus, friss és nagyon új. Egy eredeti személyiség rántja magával közönségét: megszűnik a határ pódium és nézőtér között, beszippant minket a hangok világa.

 

2014 elején a lemez abban az elismerésben részesült, hogy beválasztották az Independent Music Awards 5 legjobb „felnőtt kortárs" lemeze közé, négy angolszász előadó mellett. A zsűri tagjai többek között, Suzanne Vega, Laurie Anderson és Raul Midón, akik néhány hónap múlva döntenek a győztesről.

 

Vera többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music School-ban 2012-ben szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. Az elmúlt fél évben Vera tovább folytatta a zene széleskörű terjesztésében való aktív közreműködését. Ennek előzménye, hogy 2012 őszén zenei tehetsége, és szociális nyitottsága révén beválasztották az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma által támogatott OneBeat zenei projektbe, melynek keretén belül egy kéthetes floridai műhelymunkát követően, tizenhat állomásos turnén vett részt a keleti partvidéken. Mindemellett gyerekeknek, iskolákban, óvodákban, a nyílt utcán és bevásárló központban is rögtönzött zenei élményt nyújtottak.

Ennek kapcsán, ma már folyamatban van egy amerikai-magyar projekt szervezése, a Snétberger Ferenc által alapított felsőörsi Zenei Tehetség Központtal együtt, tehetséges, fiatal, roma zenészek bevonásával. A projekt bemutatására idén augusztusban kerül sor, amikor „utcai stúdió" turnéra indulnak az országban.

 

A Jónás Vera Experiment legközelebb május 20-án a Művészetek Palotájában lép színpadra. Az este különlegessége az lesz, hogy a közönség az angol nyelvű dalok mellett, először itt hallhat majd magyar nyelvű dalokat is Vera és a zenekar előadásában.

 

A Jónás Vera Experiment zenekar tagjai:

Jónás Vera – ének, gitár

Csizmás András – nagybőgő

Dés András – ütőhangszerek

Állandó vendégük: Fenyvesi Márton – gitár

 

2014. május 20. (kedd), 20:00

MR2 Akusztik+ a Müpából

Jónás Vera Experiment

Művészetek Palotája-Fesztivál Színház

 

https://www.mupa.hu

http://verajonas.com/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.