Jöjjön be kedveském, helyezze kényelembe magát. Hogy szólíthatom? Nézze Gyöngyvér, megmondom őszintén, én mélyen lenézem ezeket az áljósnőket, akiknek eszközökre van szükségük. Varázsgömb, szellemidézés, rontáslevétel, kávézacc, tenyér, kártya, badarság az egész. Csak beszélgessünk, meglátja milyen az igazi jövőbelátás.

Jöjjön be kedveském, helyezze kényelembe magát. Hogy szólíthatom? Nézze Gyöngyvér, megmondom őszintén, én mélyen lenézem ezeket az áljósnőket, akiknek eszközökre van szükségük. Varázsgömb, szellemidézés, rontáslevétel, kávézacc, tenyér, kártya, badarság az egész. Csak beszélgessünk, meglátja milyen az igazi jövőbelátás.

   Mielőtt a jövődet megidézném, jellemezni foglak. Gyöngyvér, te becsületes vagy, hűséges és szomorú. Néha túlságosan is sokat rágódsz valamin. Ez nem is lenne baj, ha helyes döntéseket hoznál, de ez nem mindig sikerül. Légy vidámabb, ismerd be könnyedén tévedéseidet legalább önmagad előtt. Igaz, egyéni adottságaid, hajlamaid adottak, de akaratod van, bízzál a szerencsédben. Szoktál álmodni a férjedről?

   Néha előfordul bár három éve elváltunk. Nem haragszom rá, a legjobb barátnőmmel csalt meg, ez még most is fáj. Persze én nem tudok versenyezni Anna kihívó pillantásaival, viselkedésével, minden férfit meg tudott bolondítani. És persze kihasználni. Nem barátnő az ilyen.

   Tudod Gyöngyvér, te túlságosan előzékeny és udvarias vagy mindenkivel. Nem szívesen nyilvánítasz határozott véleményt, pláne ellenvéleményt. Nem szeretsz nemet mondani. Érzelmeidet elhallgatod a környezeted elől. Hidd el, nem mindegy, kit fogadsz el barátaidnak, kiket engedsz magadhoz rokonaid közül. Nem szégyen az, ha különböző emberek között, különböző élethelyzetekben más- és másként viselkedünk. Légy kiegyensúlyozottabb, emlékezzél vissza néha gyermekkorodra. Szereted a gyerekeket?

   Van egy ötéves kislányom, imádom, mindent megadok neki, nem érzi azt, hogy egyedül nevelem. Nagyon szeretjük egymást. Jövőre iskolás lesz, mindig kéri, meséljek az iskoláról, alig várja, hogy már ő is nagykislány legyen, iskolás. Tanítgatom számolni. Életem legnagyobb öröme. Nem is gondolok a múltra, apjára, sokszor keserves sorsom volt mellette.

   Aki a múltját nem ismeri, önmagát sem ismeri. Aki a múltját pontatlanul ismeri, önmagát is rosszul ismeri. Azért kell múltunkat feldolgozni, hogy meg tudjuk a jelent érteni, hogy eldönthessünk cselekvésünk helyes irányát. Ugye elváltál? Ne bánkódj ezen Gyöngyvér. Még sok boldog évtized vár rád. Ez egészen biztos, Az a fontos, hogy kijelöld magadnak azt a néhány dolgot, amihez feltétlen ragaszkodnod kell. Például a munkádhoz, amit szívesen végzel, mivel is foglalkozol? Szóval ragaszkodj alapvető céljaidhoz, a többiben alkalmazkodj a többi emberhez. És ne légy sohasem senki terhére.

   De nagyon rossz egyedül. Készen állok egy kapcsolatra. Próbálok keresni egy olyan férfit, aki elfogad engem és gyermekemet és mindig kitart mellettem. De a körülmények nem kedvezőek. Munkahelyemen jönnek, mennek, sietnek az emberek, senki nem áll le velem beszélgetni.

   Nem vagy egyedül, sokan a körülményeket okolják azért, mert álmuk nem válik valóra. Ebben a világunkban azok az emberek boldogulnak, akik kinyitották a szemüket és megkeresték a nekik való körülményeket. Ha pedig sehol sem találják, akkor megteremtik.

   Szóval van még reményem?

   De még mennyire. Meg fogod találni álmaid férfiját, aki elfogad gyerekeddel együtt. Megkéri a kezedet és együtt él veled örökké. Két gyermeked lesz tőle, ikerfiúk, szépek és egészségesek, rajongani fognak a nővérükért. Most pedig menjél és bátran vágj neki terveidnek. Nem, nem kérek semmit, nem fogadok el pénzt annyira szimpatikus vagy. De ha adsz, elfogadom, nem szeretnélek megbántani.

                                                                       *

Képzeld Márti, jósnőnél voltam. Ne nevess! Valami fantasztikus élmény volt, útmutatást adott egész életemre. Mindent tudott rólam anélkül, hogy egy szót is szóltam volna magamról. Tudta, hogy három éve elváltam, hogy gyógyszerész asszisztens vagyok, hogy van egy kislányom, akit imádok. Menj el te is hozzá Nem fogadott el semmit tőlem. Végül nagy nehezen kezébe nyomtam egy húszezrest.  

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük