2009 áprilisától a diákmunka nem egyszerűen pénzkereseti lehetőség, hanem arra is komoly lehetőség a fiatalok számára, hogy karrierjüket megalapozzák. A második legnagyobb országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet útjára indította a „Dolgozz a jövődön!" programot, amelynek keretében a kiemelkedő diák munkavállalók Fürge Diák Karriercsomagot szerezhetnek munkaévük végén.

2009 áprilisától a diákmunka nem egyszerűen pénzkereseti lehetőség, hanem arra is komoly lehetőség a fiatalok számára, hogy karrierjüket megalapozzák. A második legnagyobb országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet útjára indította a „Dolgozz a jövődön!" programot, amelynek keretében a kiemelkedő diák munkavállalók Fürge Diák Karriercsomagot szerezhetnek munkaévük végén.

A program szükségességét alátámasztja az az országos, reprezentatív kutatás is, amelyből kiderült: a diákok 81%-a már tanulmányai befejezése előtt is azon munkálkodik, hogy megalapozza karrierjét, a megkérdezettek több mint háromnegyede (77%) szerint pedig jó eszköz lehet erre a diákmunka is.

A Fürge Diák Karriercsomag

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet április elején hirdette meg a „Dolgozz a jövődön!" programot, melynek keretében diák munkavállalói 555 ledolgozott munkaóra, és minőségi feltételek teljesítése esetén karriercsomagot szerezhetnek munkaévük végén. A csomag elemei között szerepel egy neves HR-szakemberek által hitelesített ajánlólevél, a szakemberek elérhetőségeiből összeállított, értékes kapcsolati tőke, és – a legkiemelkedőbbek számára – személyes karriertanácsadás. A céges juttatási csomagokhoz hasonlóan összeállított karriercsomag elnyerésének feltételeit azok a diák munkavállalók tudják teljesíteni, akik pontosak, megbízhatóak és karrierjüket már a diákmunkával meg kívánják alapozni.

A „Dolgozz a jövődön" programhoz magyar és nemzetközi vállalatok munkaügyi vezetői, és ismert karrier-tanácsadók csatlakoznak, akik biztosítják a program színvonalát: részt vesznek a minősítési rendszer kidolgozásában, a diákok értékelésében, és személyes karriertanácsadást nyújtanak a legrátermettebbeknek.

Országos, reprezentatív kutatás a diákmunkáról

A program szükségességét és hiánypótló jellegét támasztja alá az NRC független piackutató cég által elvégzett országos, reprezentatív felmérés, mely szerint a diákmunka-vállalók 77%-a szerint a karrierjük megalapozására jó eszköz lehet a diákmunka, ugyanakkor eredetileg csak 30%-uk célja a munkavállalással a tapasztalatszerzés. A Fürge Diák ezzel a programmal összekapcsolja a két célt, és kézzel fogható, a munkaerő-piacon közvetlenül „beváltható" eszközöket is ad a megszerezhető munkatapasztalat mellé.

A kutatásból kiderül, hogy a diákok legnagyobb többsége úgy gondolja, hogy  könnyebben jut megfelelő munkához az a pályakezdő, aki diákként már szerzett munkatapasztalatot, így a karrierépítés érdekében érdemes diákmunkát vállalni. A kutatásból az is kiderült, hogy a fiatalok 40%-ának már van munkatapasztalata: a fiatalabb korcsoportnál (15-18 évesek) ez az arány 13%, míg az idősebbnél (19-25 évesek) 56%.

A Fürge Diák „Dolgozz a jövődön!" programjának hiánypótló voltát az a kutatási eredmény igazolja, mely szerint a diákok 81%-a már a tanulmányok befejezése előtt is aktívan munkálkodik azon, hogy megalapozza karrierjét. A kutatás kimutatta, hogy a Fürge Diák Iskolaszövetkezetről kifejezetten pozitívan gondolkoznak a fiatalok, háromnegyedük szerint fiatalos (71%), jól ismert (70%), barátságos (64%), és felelősségteljes (61%), cég.

Társadalmi felelősség az iskolaszövetkezetnél

Társadalmi felelősségvállalásának keretében tavaly a Fürge Diák egy civil szervezetet támogatott 1000 diákmunkaóra felajánlásával, az idén elindított „Dolgozz a jövődön!" program pedig precíz, szorgalmas, és a sorsukért kiemelkedő módon felelősséget vállaló fiatalokat képez a jövő munkahelyei számára.

Márkus Zoltán, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet elnöke elmondta, hogy számukra a minőségi diákmunka, és a karrierépítés lehetőségének megteremtése a legfontosabb. „Célunk a programmal, hogy olyan fiatalokat támogassunk, akik tudják: a diákmunka felkészülés a későbbi kihívásokra, a karrier-építés első állomása, mellékes pénzkereseti lehetőség helyett a jövőjük megalapozása." – mondta el a program ötlet-gazdája. „A karriertanácsadást kiemelkedően értékes „juttatásként" tettük bele a csomagba" – magyarázza a maga is diákmunkás múltra visszatekintő cégvezető. "- Kutatási eredmények szerint ugyanis a szülők és barátok tanácsai mellett a fiatalok 84%-a elfogadná HR szakember karrier-tanácsait is, ehhez pedig nagyon kevesen juthatnak hozzá, akik nem a Fürge Diák programjában érdemlik ki ezt a lehetőséget ."

 http://www.karriercsomag.furgediak.hu/

Az 1994-ben alapított, három legnagyobb között szereplő iskolaszövetkezet több mint 30.000 tagot számlál, évente közel 20.000 diák munkavállaló számára szervez munkalehetőségeket. Tizennyolc irodából álló országos hálózatában évente több mint 1.000.000.000 Ft diákmunkabért fizet ki.

 

http://www.furgediak.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük