2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Júda oroszlánjától az indiai elefántünnepig

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/22811"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/FOKEP57.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="57" /></a></span>  <p><em>Szín, forma, jelkép- Júda oroszlánjától az indiai elefántünnepig</em> címmel Gergely Nóra kiállítása látható a Bálint házban. </p><p>

fokep57.thumbnail 

Szín, forma, jelkép- Júda oroszlánjától az indiai elefántünnepig címmel Gergely Nóra kiállítása látható a Bálint házban.

fokep57.thumbnail 

Szín, forma, jelkép- Júda oroszlánjától az indiai elefántünnepig címmel Gergely Nóra kiállítása látható a Bálint házban.

Gergely Nóra a Magyar Iparművészeti Főiskola porcelán szakán végzett 1980-ban. Mesterei voltak Schrammel Imre, Kovács Ferenc, Józsa Bálint. A Színház és Filmművészeti Egyetemen filmtörténeti tanulmányokat végzett. Művei történeti idők emlékezetéhez, tárgyi emlékeihez, ősi formáihoz kapcsolódnak. Számos egyéni, és csoportos kiállítása volt már Budapesten, Bécsben, Erlangnben, Salgótarjánban, Egerben, Pécsett, Szombathelyen. Művei megtalálhatók többek között az Iparművészeti Múzeumban, a Pécsi Janus Pannonius Múzeumban, vagy a Kecskeméti Képtárban.

cím nélkülCím nélkül clipboard0126.thumbnail
jiszakarJiszakar simonSimon

Gergely Nóra művei már nem először jelentek meg a Bálint Házban. Jelen kiállításán a zsidóság jelképeit formázza meg, de megjelennek ismert keleti motívumok is alkotásaiban.  A kiállítást február 12.-ig tekinthetik meg a Révay utca 16. szám alatt.

Németh Krisztina

http://www.balinthaz.hu/

http://www.artportal.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.