Az angyalföldi teátrumban a 2015/2016-os évadban hat új nagyszínpadi előadás, egy mesejáték és egy stúdióprodukció került színre és összesen 317 előadást tartottak több mint 100 000 fizető nézőnek.

 

Az angyalföldi teátrumban a 2015/2016-os évadban hat új nagyszínpadi előadás, egy mesejáték és egy stúdióprodukció került színre és összesen 317 előadást tartottak több mint 100 000 fizető nézőnek.

 

Díjakat osztottak a József Attila Színházban

Az évadzáró társulati ülésen Nemcsák Károly igazgató összegezte az évad tapasztalatait, majd több kategóriában is díjakat osztottak. A közönség szavazatai alapján a legjobb női alakítás díját Fehér Anna, a legjobb férfi alakítás díját Zöld Csaba, a legjobb mellékszereplő díját Márkó Eszter, míg a legjobb előadás díját az Angyalföldi ballada című előadás kapta. Kiosztották az ilyenkor szokásos Sztankay István, Kaló Flórián és a József Attila gyűrű-díjakat is, valamint a frissen alapított Fodor Imre gyűrű-díjat, amit a jövőben annak a háttérdolgozónak ítél oda a színház vezetése, aki a legtöbbet tette az előadásokért az adott évadban.

 

Díjazottak:

  • Sztankay István-díj: Kocsis Judit Jászai Mari-díjas színművésznő
  • Kaló Flórián-díj: Galambos Erzsi, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Rékasi Károly
  • József Attila gyűrű-díj: Molnár Zsuzsa Jászai Mari-díjas színművésznő
  • Fodor Imre gyűrű-díj: Nagyné Kómár Mária pénzügyi vezető és Szalontai Gabriella kelléktár vezető
  • Fratelli Goldoni-díj: Boros József színpadmester és Borosné Tóth Emese öltöztető

 

Közönségdíjak:

  • legjobb női alakítás: Fehér Anna
  • legjobb férfi alakítás díja: Zöld Csaba
  • legjobb mellékszereplő díja: Márkó Eszter
  • legjobb előadás: Angyalföldi ballada, rendező. Verebes István

 

Nemcsák Károly emlékeztetett rá, hogy a következő 2016/2017-es évad a 60. jubileumi évad lesz a színház számára, (lásd: http://euroastra.hu/node/101777) melyre négy nagyszínpadi és három stúdióprodukcióval készül a társulat, valamint bemutatnak egy zenés mesejátékot is. Az új nagyszínpadi előadások között helyet kap a La Mancha lovagja, a Veszek egy éjszakát, a Sörgyári Capriccio valamint Az üvegcipő is. Az előadásokat Nagy Viktor, Verebes István, Hargitai Iván és Huszti Péter rendezik majd, de a stúdióban bemutatkozik rendezőként Zöld Csaba is, aki Mrozek Nyílt tengeren című abszurdját viszi színre. A Füttyös kalandjai című zenés mesejátékot Márkó Eszter rendezi, a Dunakanyar című kétszemélyes játékot Telihay Péter, az Írók, gyilkosok, lúzerek című produkciót pedig Verebes István állítja színpadra.

 

Az igazgató kitért arra is, hogy bár nyáron zárva lesz a színház, az őszi előadásokra a jegy- és bérletértékesítés zavartalanul folytatódik. A nyár folyamán több vidéki helyszínen lép fel a társulat: június 18-án Békéscsabán a „Komámasszony, hol a stukker?", míg július 11-én Szarvason az „Angyalföldi ballada" előadással.

 

A 60. jubileumi évadot utcabállal és a Színházak Éjszakájával nyitja a József Attila Színház, de jelen lesz egy rövid műsorral a Pozsonyi Pikniken is.

 

http://www.jozsefattilaszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük