2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Káli Cool – Káli Art Pop Up

4 perc olvasás
káli cool 1

Három műfaj – kortárs képzőművészet, vintage lakberendezés, tervezői ruhák – a Közért Bárban. Megnyitó 2020. július 11-én, szombaton 18.00 órakor. (8282 Káptalantóti, Közért Bár, Petőfi Sándor utca 85-87.) Három műfaj, egy gondolat: nyáron Káptalantótiba költözik a kultúra. Három műfaj képviselteti magát egész nyáron a festői Káli-medencében, a Káptalantóti szívében most megnyílt Közért Bárban, hogy a nyaralás alatt se nélkülözzük a kultúrát.  A kortárs művészetet a Faur Zsófi Galéria magyar és nemzetközi képzőművészeinek alkotásai képviselik, a kínálatot az AMIKOR Galéria képző- és iparművészeti, lakberendezési tárgyai teszik színesebbé, míg a ruhák szerelmesei Cakó Kinga divattervező kollekciójából válogathatnak a két hónapig tartó Art Pop Up-on.
A széles kulturális repertoárt a Káli-medence kulináris élvezetei színesítik, az ikonikus Közért Bárban finomabbnál finomabb helyi borok, kézműves sörök és termelői szörpök között válogathatunk. A Közért Bár a közelmúltban nagy átalakításon esett át, de megőrizte igazi retro hangulatát.

káli cool 2

AMIKOR Galéria
Az AMIKOR Galéria egy egyedülálló régiségáruház Budapest belvárosában, 560 négyzetméteren. Sokszínű és eklektikus, hiszen dacolva a klasszikus antik kereskedések hagyományaival, az Amikorban 1700-tól, az 1980-as évekig tart a kínálat. A 2015-ben nyílt galériában bútorokkal, izgalmas, ikonikus tárgyakkal, design termékekkel, festményekkel, műtárgyakkal várják a vásárlókat, az aktuális gyűjtői igényeket is figyelembe véve. Kortól, stílustól, értéktől függetlenül az Amikorban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő lakberendezési és használati tárgyakat.
AMIKOR Galéria
1137 Budapest, Pozsonyi út 6.

káli cool 3

Cakó Kinga
Cakó Kinga, a CAKÓ márka tervezője és megálmodója, többgenerációs művészcsaládban nőtt fel. Nyolc év szakmai tapasztalat után vágott bele saját márkájába, amely 2013 óta állandó, izgalmas résztvevője a hazai divatéletnek. 2017 végén nyitotta meg a showroomját Budán.
Kinga gyakran merít ihletet a képzőművészetből és bátran nyúl merész színkombinációkhoz, melyeket neutrális földszínekkel kever, a végeredmény mindig kifinomult és összehangolt. Kollekciói a hétköznapokon könnyen hordható, nőies darabokból állnak, megbolondítva egy-egy izgalmas részlettel, szabásvonallal.
CAKÓ Showroom
1023 Budapest, Margit utca

káli cool 4

Faur Zsófi Galéria  – A 2001 óta működő Faur Zsófi Galéria elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába, amelyet a külföldi platformokon történő mind aktívabb jelenlétével és a külföldi galériákkal való partnerkapcsolatok kiépítésével kíván elérni. A Faur Zsófi Galéria egyrészt arra törekszik, hogy minél szélesebb értő közönséget szólítson meg, mivel a műalkotások élő, emberekkel teli, zsibongó csendben mutatják meg valódi arcukat; másrészt hogy egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, „kultúrtér” legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza. A művészek minél szélesebb körű megismertetését elősegítve 2006-ban kiadói tevékenységgel bővítette profilját. A kelet-közép-európai régió kortárs művészeti szcénájában egyedülálló nyomdaipari és kiadói hátterére támaszkodva a kortárs művészettörténet-írás legújabb eredményeit, több nyelven megjelenő monográfiákat, szakirodalmi kiadványokat ad ki és gondoz. Mint például a Mai Magyar Iparművészet, Mai Magyar Képzőművészet, illetve Mai Magyar Fotóművészet címmel a jövőben is bővülő, hiánypótló sorozatot.
Faur Zsófi Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 25.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.