Három műfaj – kortárs képzőművészet, vintage lakberendezés, tervezői ruhák – a Közért Bárban. Megnyitó 2020. július 11-én, szombaton 18.00 órakor. (8282 Káptalantóti, Közért Bár, Petőfi Sándor utca 85-87.) Három műfaj, egy gondolat: nyáron Káptalantótiba költözik a kultúra. Három műfaj képviselteti magát egész nyáron a festői Káli-medencében, a Káptalantóti szívében most megnyílt Közért Bárban, hogy a nyaralás alatt se nélkülözzük a kultúrát.  A kortárs művészetet a Faur Zsófi Galéria magyar és nemzetközi képzőművészeinek alkotásai képviselik, a kínálatot az AMIKOR Galéria képző- és iparművészeti, lakberendezési tárgyai teszik színesebbé, míg a ruhák szerelmesei Cakó Kinga divattervező kollekciójából válogathatnak a két hónapig tartó Art Pop Up-on.
A széles kulturális repertoárt a Káli-medence kulináris élvezetei színesítik, az ikonikus Közért Bárban finomabbnál finomabb helyi borok, kézműves sörök és termelői szörpök között válogathatunk. A Közért Bár a közelmúltban nagy átalakításon esett át, de megőrizte igazi retro hangulatát.AMIKOR Galéria
Az AMIKOR Galéria egy egyedülálló régiségáruház Budapest belvárosában, 560 négyzetméteren. Sokszínű és eklektikus, hiszen dacolva a klasszikus antik kereskedések hagyományaival, az Amikorban 1700-tól, az 1980-as évekig tart a kínálat. A 2015-ben nyílt galériában bútorokkal, izgalmas, ikonikus tárgyakkal, design termékekkel, festményekkel, műtárgyakkal várják a vásárlókat, az aktuális gyűjtői igényeket is figyelembe véve. Kortól, stílustól, értéktől függetlenül az Amikorban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő lakberendezési és használati tárgyakat.
AMIKOR Galéria
1137 Budapest, Pozsonyi út 6.Cakó Kinga
Cakó Kinga, a CAKÓ márka tervezője és megálmodója, többgenerációs művészcsaládban nőtt fel. Nyolc év szakmai tapasztalat után vágott bele saját márkájába, amely 2013 óta állandó, izgalmas résztvevője a hazai divatéletnek. 2017 végén nyitotta meg a showroomját Budán.
Kinga gyakran merít ihletet a képzőművészetből és bátran nyúl merész színkombinációkhoz, melyeket neutrális földszínekkel kever, a végeredmény mindig kifinomult és összehangolt. Kollekciói a hétköznapokon könnyen hordható, nőies darabokból állnak, megbolondítva egy-egy izgalmas részlettel, szabásvonallal.
CAKÓ Showroom
1023 Budapest, Margit utca

Faur Zsófi Galéria  – A 2001 óta működő Faur Zsófi Galéria elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába, amelyet a külföldi platformokon történő mind aktívabb jelenlétével és a külföldi galériákkal való partnerkapcsolatok kiépítésével kíván elérni. A Faur Zsófi Galéria egyrészt arra törekszik, hogy minél szélesebb értő közönséget szólítson meg, mivel a műalkotások élő, emberekkel teli, zsibongó csendben mutatják meg valódi arcukat; másrészt hogy egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, „kultúrtér” legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza. A művészek minél szélesebb körű megismertetését elősegítve 2006-ban kiadói tevékenységgel bővítette profilját. A kelet-közép-európai régió kortárs művészeti szcénájában egyedülálló nyomdaipari és kiadói hátterére támaszkodva a kortárs művészettörténet-írás legújabb eredményeit, több nyelven megjelenő monográfiákat, szakirodalmi kiadványokat ad ki és gondoz. Mint például a Mai Magyar Iparművészet, Mai Magyar Képzőművészet, illetve Mai Magyar Fotóművészet címmel a jövőben is bővülő, hiánypótló sorozatot.
Faur Zsófi Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük