www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

2009. április 17-18. között Kaposvárra látogat „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show. A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark most hétvégén a Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat.

 

 www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

2009. április 17-18. között Kaposvárra látogat „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show. A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark most hétvégén a Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat.

 

Somogy megyében több szervezet is működik, mely a fogyatékos személyek integrálódását, életminőségük javítását segíti. Nemrégiben nyílt meg Kaposváron egy látássérültek számára létrehozott rehabilitációs központ, ahol olyan ingyenes szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek előmozdítják a látássérültek önállóságát, segítik őket mindennapi életvitelükben, mentálisan és fizikálisan is egyaránt. A somogyi fogyatékos közösség egyik kiemelkedő tagja Dani Gyöngyi paralimpikon, aki vívóként ezüstérmet szerzett az Athéni Olimpián, sokat tesz a helyi közösségért. A régió és az ő tevékenysége is híven tükrözik az Ability Park törekvéseit, miszerint egy fogyatékos személy is élhet teljes értékű, sikeres életet.

 „Országos túránk célja, hogy olyan helyekre és olyan közönséghez is eljutassuk üzenetünket, akiket eddig a távolság és a park helyhez kötöttsége miatt kevésbé volt könnyű megszólítani. Az Ability Park a látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista animátorai által bemutatott játékok segítségével igyekszik valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően bemutatni a fogyatékos emberek képességeit, lehetőségeit, igényeit és a társadalmi beilleszkedésükhöz elengedhetetlen szemléletet." – mondta el Nagy Géza, az Ability Park elnöke.

A 2008 júniusában megújult, és állandó helyszínen működő játékpark 2002-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a tematikus élményparkok iránti vágyat és a játék szeretetét szórakoztató és interaktív módon kapcsolja össze a fogyatékos személyekkel szemben tanúsított társadalmi attitűd-formálás igényével. A többnyire megváltozott munkaképességű, fogyatékos embereket foglalkoztató Ability Park megalakulása óta 4 hazai és 2 nemzetközi elismerést kapott, és eddig több mint 250 000 látogató próbálta ki az interaktív játékokat.

„Az év támogatottja 2008" pályázat nyertese

A rendezvénysorozat a Tesco és a Procter&Gamble támogatásával valósul meg „Az év támogatottja 2008" program részeként. A Tesco áruházlánc 2003 óta futó hagyománytermető programjához idén a Procter&Gamble számos márkája is csatlakozott. A támogatás keretében a két cég több mint 20-20 millió forintot adományoz az Ability Parknak.

A mozgó kiállítás mellett az Ability Park állandó helyén, a VI. kerület Dessewfy utca 18-20. szám alatt is várja a látogatókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük