2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Karácsonyi előroham az interneten – sikeres volt a DotcommerceDay, az első Internetes Vásárlás Napja

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/56572"><img class="image image-preview" src="/files/images/dotcommerceday_logo.png" border="0" width="429" height="157" /></a></span></p><p>Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Neo Interactive digitális ügynökség az első hazai DotcommerceDay-t, azaz az Internetes Vásárlás Napját. A mozgalom célja, hogy az internetezőket bevonva, motiválva ismertessék meg velük az online vásárlás előnyeit, ezzel segítve az internetes kereskedelem és a tudatos vásárlás fejlődését Magyarországon.

 

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Neo Interactive digitális ügynökség az első hazai DotcommerceDay-t, azaz az Internetes Vásárlás Napját. A mozgalom célja, hogy az internetezőket bevonva, motiválva ismertessék meg velük az online vásárlás előnyeit, ezzel segítve az internetes kereskedelem és a tudatos vásárlás fejlődését Magyarországon.

 

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Neo Interactive digitális ügynökség az első hazai DotcommerceDay-t, azaz az Internetes Vásárlás Napját. A mozgalom célja, hogy az internetezőket bevonva, motiválva ismertessék meg velük az online vásárlás előnyeit, ezzel segítve az internetes kereskedelem és a tudatos vásárlás fejlődését Magyarországon.

2011. november 24-én, a karácsonyi vásárlási roham előtt, az online vásárlók szabadon válogathattak olyan speciális – csak ezen a napon érvényes – ajánlatok és kedvezmények között, amelyeket a mozgalomhoz csatlakozó 370 internetes kereskedő kínált. A több száz akcióban szinte minden lehetséges termék vagy szolgáltatás megjelent, ami csak kapható az interneten: könyv, CD, kozmetikai és illatszerek, műszaki cikkek, aukciós tárgyak, kuponok, ételek-italok, bútor, repülőjegy, internet-előfizetés, ruha, játék, gyermekholmik, bio- és egészségügyi termékek, sporteszközök, díszállatok, szoftverek, ékszerek stb.

Már az első év is komoly sikerrel zárult, amit az alábbi néhány kereskedői visszajelzés is alátámaszt:

Sáfrány Katalin, a Praktiker marketing és online szolgáltatások vezetője a Praktiker webshop részvétele kapcsán így értékelt: „A Praktiker egyértelmű sikerként könyvelte el a kampányt, jelentős forgalmi növekedést értünk el a Praktikernél egyhetesre kitolt kampányidőszak alatt. A házhoz szállítással bonyolított forgalmunk több mint 60%-kal nőtt, az online rendelt és személyesen az áruházakban átvett forgalom pedig csaknem 10-szer akkora volt, mint az egy hónappal korábbi bázisadat."

Az Extrém Digital ügyvezetője, Várkonyi Balázs elmondása szerint közel 10 %-os növekedést hozott az akció a napi megrendelésszámban, ami növekmény a mozgalom központi keresőjeként is funkcionáló dotcommerceday.hu oldalról érkezett.

A Bookline-tól Starcz Ákos vezérigazgató szerint a DotcommerceDay akció nettó hatása kb. 1-2 milliós többletbevétel volt számukra. Emellett piacvezetőként fontosnak tartják azt az imázsnövelő szerepet is, amit egy ilyen nagy esemény játszik abban, hogy az e-kereskedelem napi szinten beépüljön köztudatba.

A megkérdezett kisebb webshopok többsége arányaiban még nagyobb sikerekről számolt be olyan kiugró adatokkal is akár, mint például a Babybooks.hu, ahol 300 %-os látogatottságnövekedés mellett 700 %-os eladásszám növekedést regisztráltak, vagy a kézműves termékeket értékesítő Hagyományőrző bolt, akinél 500 %-kal nőtt a vásárlások száma ezen a napon.

A DotcommerceDay csupán egy napig tartott, de lesz jövőre is! Addig az érdeklődők csatlakozhatnak a mozgalom facebook-oldalához, ahol a szervezők folyamatosan számolnak be az internetes vásárlás legújabb lehetőségeiről, a biztonságos online vásárlás és fizetési módok tudnivalóiról, a mozgalomhoz csatlakozó új boltokról és különleges akcióikról: facebook.com/internetenvasarolnijo.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.