A hagyományos fogásoktól az inspiráló újításokig. Nemrég megnyílt belvárosi, hangulatos éttermében ellenállhatatlanok az illatok, a vendégek elégedetten fogyasztják a frissen sült húsos-zöldséges csodákat, a konyhában a csapat minden tagja megállás nélkül sürög-forog, mindenki jókedvűen teszi a dolgát.

 

A hagyományos fogásoktól az inspiráló újításokig. Nemrég megnyílt belvárosi, hangulatos éttermében ellenállhatatlanok az illatok, a vendégek elégedetten fogyasztják a frissen sült húsos-zöldséges csodákat, a konyhában a csapat minden tagja megállás nélkül sürög-forog, mindenki jókedvűen teszi a dolgát.

 

A háttérben pedig a tulajdonos, a Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt figyel minden apró részletre. De a közelgő Karácsony neki is ünnep, arról kérdeztük, mi kerül nála az ünnepi asztalra, mi mindent szeretne jövőre.

 

„A Karácsony nálunk is a szeretet ünnepe, amikor 2-3 napra is összejön a család, hatan-nyolcan körbeüljük az asztalt, a gyermekek örülnek a sok ajándéknak, és finomabbnál-finomabb ételeket fogyasztunk, a szokásosnál nagyobb mennyiségben. A nagy családi összejövetelekhez mindig más a helyszín, az a jól bevált szokás, hogy aki a házigazda, az biztosítja az étel nagyobb részét, a sógornőmék az édesség-felelősek, az én területem a hús és a saláta, többféle változatban, de ezt el is várják tőlem, én pedig örömmel teljesítem." – mesél a családi hagyományokról a népszerű szakács.

 

A saláták közül az egyik nagy kedvenc a majonézes kukoricasaláta, Zsolt által inspirálóan tovább gondolva, ecetes céklával megbolondítva.

Aki szeretne kísérletezni, íme a recept: „Konzervben és fagyasztottban is kedvencem a Bonduelle Gold csemegekukorica, céklából is márkahű vagyok. A céklát tehát leszűröm, kisebb darabokra aprítom, összekeverem a majonézes kukoricával, adok hozzá friss vágott petrezselymet, új hagymát, a klasszikus fűszereket, mint só, bors. Egyrészt nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon finom, másrészt ez a Barbies-rózsaszínes köret minden húshoz ízletes köret. Ajánlom mindenkinek, nagy sikere lesz az biztos!"

 

Zöldborsó is kerül az asztalra, általában püré formájában.

Ennek elkészítése is egyszerű, a végeredmény ezúttal is finom, egészséges.

„Legszívesebben Bonduelle fagyasztott zöldborsót használok, ezt felforralt alaplében – kevesebben, mint amennyi ellepi – pár percig főzöm, majd leszűröm. Adok hozzá frissen vágott petrezselymet, újhagymát, sót, borsót és jó krémesre összeturmixolom. Adok hozzá még egy kevés vajat, és már lehet is fogyasztani önálló köretként, vagy krumplipürével."

A halászlét tészta-mentesen, a hagyományos és az éttermi verziót ötvözve, a bejglit csak mákosan kedveli a Tetovált Séf, akinek a saláták mellett a karácsonyi pulyka szalonnával tekerve, fokhagymával tűzdelve, minimális fűszerrel, kevés fehérborral tepsiben kisütve a másik kedvence. Természetesen az örök klasszikus, a töltött káposzta is a karácsonyi menü része.

 

„A konyhában a bátorság a legfontosabb, ilyenkor pedig főleg ajánlott az inspiráló kísérletezés, úgyhogy senki ne fogja vissza magát!" – mondja a grill és a BBQ iránt elkötelezett szakács, miközben 2017-es évre vonatkozó üzenetet is megfogalmaz:

„Én általában úgy vagyok, hogy nem szeretnék rosszabb évet, mint amilyen az előző volt, legyen sok érdekes, színes munka, érjenek sikerek, és csak egy picit tudjak előrébb lépni. Ezt kívánom szeretettel Mindenkinek!"  

 

A www.bonduelle.hu oldalon receptek és videó-receptek között lehet válogatni, az alábbi linken pedig vissza lehet nézni a Tetovált Séf legutóbbi, 10 részes gasztro-kirándulását, amelynek lényege, hogy minden egyes epizódban Bonduelle termékeket is használt a finomabbnál-finomabb fogások elkészítéséhez.

 

www.bonduelle.hu

http://www.tetovaltsef.hu

https://www.youtube.com/watch?v=eFtM3tkHb9M

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük