2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Katy Perry koncert Budapesten 2010. október 1-én este a Papp László Budapest Sportarénában

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/42964"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Katy%20Perry%20fireworks.thumbnail.jpg" border="0" alt="Katy Perry fireworks" title="Katy Perry fireworks" width="67" height="100" /></a><span style="width: 65px" class="caption"><strong>Katy Perry fireworks</strong></span></span>  <p>Elég csak annyit mondani, hogy <em>I Kissed a Girl, Hot'n'Cold, California Gurls</em> és mindenki rávágja: <strong>Katy Perry</strong>.</p><p>

katy perry fireworksKaty Perry fireworks 

Elég csak annyit mondani, hogy I Kissed a Girl, Hot'n'Cold, California Gurls és mindenki rávágja: Katy Perry.

katy perry fireworksKaty Perry fireworks 

Elég csak annyit mondani, hogy I Kissed a Girl, Hot'n'Cold, California Gurls és mindenki rávágja: Katy Perry.

Az utánozhatatlan stílusú énekesnő két éve robbant be köztudatba és azóta a popzene átalakulásának egyik előfutára.

Provokatív dalaival vált ismertté, bár családi gyökerei nem ebbe az irányba vitték. Katheryn Elizabeth Hudson néven született 1984. október 25-én Santa Barbarában. Két lelkipásztor középső gyermeke, gospel- és egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt. Első albumát 2001-ben vette fel, amely dzsesszesített egyházi keresztény dalokat tartalmazott.

Azonban hamarosan talált egy Queen albumot, ami nagy hatással volt rá.

2004-ben már teljes gőzzel belevette magát a popiparba, és kialakította erőteljes, rock elemekkel felturbózott zenei stílusát, amihez legtöbbször meghökkentően őszinte dalszövegek és – sokak szemében – némi tiszteletlen magatartás is társult.

A tiszteletlen hozzáállás mára már Katy védjegye lett.

Ő a tehetséges lány a szomszédból, elbűvölő kisugárzással. Kritikái között gyakran olvasni hasonlókat, mint hogy „a legokosabb, legviccesebb, legbelevalóbb lány, aki ráadásul istenien néz ki. Egy szupernovát látsz száguldani, és az Katy szupernovája jelenleg."

Jól viseli, hogy plakátjai a tiniszobák falát díszitik, és nem csupán zenéje miatt, hanem erőteljes egyénisége és kifinomult divatirányzata miatt is. „Soha nem akartam értéktelen dolgokkal ismertté válni" – vallja stílusáról –, „de szeretném, ha az emberek tudnák, hogy remekül mulatok közben."

Efelől semmi kétség. Már 2008-as indulásakor is nem csupán a közönség fülét, hanem szívét is meghódította fura, ám ellenállhatatlan dalaival és megjelenésével.

Ám Katy hangja és kisugárzása sehol nem érvényesül annyira, mint a koncerteken. Szüntelen energiája árad a közönség felé, s közben olyan mulatságokra is marad ereje, mint óriási, felfújható epreket dobálni a közönségnek.

Új albuma, Teenage Dream címmel a napokban jelent meg. „Amikor turnéztam, azt szerettem volna, ha a közönségem többet táncol. Ezért olyan anyagot írtam, ami mozgásra ösztönzi az embereket anélkül, hogy fel kellene adnom a mondanivalómat."

Az albumot megelőző első kislemez, a California Gurls vitathatatlanul 2010 nyarának legnagyobb slágere.

„Nem tudom letagadni, honnan jöttem;" – mondja Katy Perry amikor új lemezéről beszél. Úgy gondolja, hogy egyre inkább visszatér kaliforniai gyökereihez, vissza Santa Barbaraba, ahol még sztárrá válása előtt ismerték.  Mielőtt arról énekelt, hogy megcsókolt egy lányt, és még élvezte is. És mielőtt eladott több mint 5 millió példányt debütáló albumából, 22 millió digitális letöltés mellett.

Úgy tűnik, mintha az élete az újságok címlapján zajlana, de Katy folyamatosan emlékeztet rá, hogy igazi lénye a dalaiban van. „Ha bármikor tudni akarod, hogy gondolkodom valamiről, miben hiszek, hogyan érzek, csak figyelj a dalszövegeimre."

És tényleg érdemes figyelni, minden egyes szavára.

A budapesti koncertre jegyek szeptember 3-án 10 órától kaphatók a http://www.livenation.hu/ oldalon keresztül és Ticketpro országos hálózatában.

 

http://www.livenation.hu/

http://www.katyperry.com/

http://www.ticketpro.hu/

A T-Home és a T-Mobile Paletta kampányának keretében 29 kiválasztott magyarországi rajongó is részt vehet az egyik legismertebb fiatal amerikai popsztár szeptember végi videoklip-forgatásán. A nemzetközi produkcióban megvalósuló felvételre jelentkezőknek önmagukról, a bennük rejlő tehetségről, leginkább érdekes, értékes képességeikről kell tanúságot tenniük.

A múlt vasárnap megrendezett szereplőválogatáson készült és a katyklipje.hu website-ra feltöltésre kerülő videók alapján neves zsűri – Harsányi Levente, Hámori Barbara, Lakatos Márk és Lilu – választja ki azokat a szerencséseket, akik részt vehetnek Katy Perry videoklipjének forgatásán. Jelentkezni 2010. szeptember 12-ig lehet, a zsűri szeptember 13-ig választja ki a leginspiratívabb szereplőket.

 http://www.katyklipje.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.