2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Keresztféléves képzés: 2010. január 4-ig lehet módosítani a jelentkezés sorrendjén

4 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/29296"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/univ_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span> <p>Még 5 napjuk van az adat- és sorrendmódosításra, valamint hiányzó dokumentumaik beküldésére, feltöltésére azoknak, akik 2010. februárban induló képzésre jelentkeztek. A módosítási, hiánypótlási határidő 2010. január 1. - mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért 2010. január 4-ig tehetik ezt meg a jelentkezők.</p><p>

  univ 0.thumbnail

Még 5 napjuk van az adat- és sorrendmódosításra, valamint hiányzó dokumentumaik beküldésére, feltöltésére azoknak, akik 2010. februárban induló képzésre jelentkeztek. A módosítási, hiánypótlási határidő 2010. január 1. – mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért 2010. január 4-ig tehetik ezt meg a jelentkezők.

  univ 0.thumbnail

Még 5 napjuk van az adat- és sorrendmódosításra, valamint hiányzó dokumentumaik beküldésére, feltöltésére azoknak, akik 2010. februárban induló képzésre jelentkeztek. A módosítási, hiánypótlási határidő 2010. január 1. – mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért 2010. január 4-ig tehetik ezt meg a jelentkezők.

A 2010. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban jelentkezők 2010. január 4-ig pótolhatják azokat a dokumentumaikat (bizonyítványmásolatok, igazolások pl. a többletpontokról), amelyeket felvételi kérelmük elküldésekor nem csatoltak a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapjuk mellé vagy nem töltöttek fel az e-felvételiben. Szintén eddig a határidőig van lehetőségük módosítani a jelentkezési sorrendjükön (ez csak egy alkalommal tehető meg), illetve személyes adataikon, elérhetőségeiken.

Tudnivalók

A módosítási kérelmek, valamint a hiányzó dokumentumok háromféleképpen juttathatók el: beküldhetők postai úton az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre, leadhatók személyesen az Educatio Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (Budapest VIII., Reviczky u. 6., hétfőtől péntekig 8 és 16.30, szerdánként 8 és 18 óra között). Legegyszerűbb és leggyorsabb azonban elektronikusan: a http://www.felvi.hu/ honlapról elérhető e-felvételi keretében.

Fontos tudni, hogy személyes ügyintézésre csak maga a jelentkező vagy az általa aláírt szabályos meghatalmazás útján van lehetőség.

A jelentkezők – regisztráció után – a http://www.felvi.hu/ honlap „Én felvim" oldalán a Jelentkezések menüpontban vagy az e-felvételiben ellenőrizhetik a felsőoktatási felvételi nyilvántartásban rögzített személyes adataik, jelentkezéseik helyességét. Ha a feldolgozás során hiba történt vagy adataik időközben megváltoztak, akkor kérhetik ezek javítását. Mivel a jelentkezési sorrend módosítására csak egy alkalommal van lehetőség, ezért ezzel csak akkor érdemes élni, ha időközben megváltozott az a preferenciasorrend, amely alapján jelentkezéseit rangsorolta. Nem érdemes hátrébb rangsorolni egy jelentkezést, ha nem sikerült az alkalmassági vizsga – mivel ez esetben az adott szakra amúgy sem nyerhet felvételt. Szintén nem érdemes módosítani, ha már nem szeretne bekerülni az egyik képzési helyére – ilyenkor érdemesebb töröltetni. Újabb jelentkezési hely azonban  nem jelölhető meg!

Azoknak, akik a hiánypótlás, módosítás postai útját választják, fontos tudniuk, hogy elegendő minden bizonyítványból, igazolás egy db fekete-fehér A/4-es másolati példányt csatolniuk, amelyen javasolt feltüntetni a nevüket, illetve a felvételi azonosító számukat. A http://www.felvi.hu/ Kérvénytárában pedig találnak letölthető formanyomtatványokat a módosításhoz.

Döntés 2009. január 15-én

A 2010. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárainak megállapítására és az eredmények kihirdetésére 2010. január 15-én kerül sor.

A besorolási döntésről az Oktatási Hivatal írásban értesíti a jelentkezőket.

A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított ponthatárt. Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az a jelentkező, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimum pontszámot (alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben – az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva – 200 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont).

A felvételről és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg a felvételt nyert jelentkezők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.