2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Készpénzmentes övezet! Gyors, kényelmes, biztonságos!

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51405"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image5_79.thumbnail.jpg" border="0" width="68" height="100" /></a></span>A Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljain a hivatalos fizetőeszköz - az idei évtől - a Fesztiválkártya. A Sziget Iroda és a Metapay készpénzmentes, érintésnélküli kártyával működő rendszerével, kísérleti jelleggel már tavaly találkozhattunk a fesztiválokon. Teljes üzemben az idei Budai Gourmet-n mutatkozott be a rendszer, s idén már a Szervezőiroda további rendezvényein is kizárólag ezzel a Fesztiválkártyával lehet fizetni. Az új fizetési módszer gyorsabb és biztonságosabb, mint a készpénz. A sikeres működést számos Fesztiválkártya feltöltő pont, helpdesk, több tucat szakember és hostess segíti elő.

image5 79.thumbnailA Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljain a hivatalos fizetőeszköz – az idei évtől – a Fesztiválkártya. A Sziget Iroda és a Metapay készpénzmentes, érintésnélküli kártyával működő rendszerével, kísérleti jelleggel már tavaly találkozhattunk a fesztiválokon. Teljes üzemben az idei Budai Gourmet-n mutatkozott be a rendszer, s idén már a Szervezőiroda további rendezvényein is kizárólag ezzel a Fesztiválkártyával lehet fizetni. Az új fizetési módszer gyorsabb és biztonságosabb, mint a készpénz. A sikeres működést számos Fesztiválkártya feltöltő pont, helpdesk, több tucat szakember és hostess segíti elő.

image5 79.thumbnailA Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljain a hivatalos fizetőeszköz – az idei évtől – a Fesztiválkártya. A Sziget Iroda és a Metapay készpénzmentes, érintésnélküli kártyával működő rendszerével, kísérleti jelleggel már tavaly találkozhattunk a fesztiválokon. Teljes üzemben az idei Budai Gourmet-n mutatkozott be a rendszer, s idén már a Szervezőiroda további rendezvényein is kizárólag ezzel a Fesztiválkártyával lehet fizetni. Az új fizetési módszer gyorsabb és biztonságosabb, mint a készpénz. A sikeres működést számos Fesztiválkártya feltöltő pont, helpdesk, több tucat szakember és hostess segíti elő.

 Sikerrel debütált a Fesztiválkártya a Budai Gourmet rendezvényen. A látogatók közt végzett kutatás eredménye szerint a kártyahasználók 80%-a kényelmesebbnek és gyorsabbnak ítélte a kártyás fizetést a készpénzesnél. A megkérdezettek 78%-a szerint a Fesztiválkártya biztonságosabb is.

 A Fesztiválkártya – a Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljainak hivatalos, készpénzmentes fizetőeszköze – a VOLTon, a Heineken Balaton Soundon és a Szigeten is egyaránt használható lesz. Egy Fesztiválkártya érvényes mind a 3 fesztiválon, azonban az egyenlegek nem átvihetőek egyik fesztiválról a másikra. Tehát, például a VOLT-on használt kártyán maradó pénzt, a Heineken Balaton Soundon nem lehet felhasználni, ezért fontos visszaváltani a kártyán maradó egyenleget, minden fesztivál végeztével, viszont a kártya – újra feltöltve ismét használható. 

 A Fesztiválkártya a – Szervezőiroda rendezvényeit támogató – MasterCard PayPass rendszeréhez hasonló fizetési élményt nyújt a felhasználóknak. Világszerte 92 millió érintésnélküli PayPass kártya van forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig ma már meghaladja a 311 ezret, így nem ismeretlen ez a fizetési mód a fesztiválozó fiatalság körében sem. A kártyatársaság innovációjának köszönhetően mára számos, több tízezres közönséget vonzó, sikeres, teljesen készpénzmentes fesztivál valósult meg Európa több nagyvárosában is.

 Lássuk csak röviden, miért is jó a Fesztiválkártya?  Egyrészt gyors, hisz gördülékenyebb kiszolgálást tesz lehetővé, fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Egy fizetés mindössze 2 másodpercet vesz igénybe! Másrészt kényelmes és higiénikus, mert a sok visszajáró apró, az elázott vagy elszakadt papírpénz sem okoz több kényelmetlenséget. És nem utolsó sorban biztonságos, hiszen a látogatóknak nem kell állandóan a pénztárcájukat és az összes készpénzüket maguknál hordaniuk. A kártya elvesztése esetén (amennyiben előzetesen regisztrált) a tulajdonos pillanatokon belül letilthatja a kártyáját, a letiltás pillanatában a kártyán lévő egyenlegét pedig egy új kártyára átírathatja.

 Minden fesztiválra látogató a belépéskor, a karszalagjával együtt kapja meg az első, ingyenes kártyáját. A kártya egyenlegét bármely, az adott fesztiválon üzemelő Fesztiválkártya feltöltő ponton készpénzzel vagy akár bankkártyával is fel lehet tölteni, tetszés szerinti Forint összeggel.

Az aktuális egyenleget minden tranzakció után automatikusan kiírja a fizető terminál, de igény esetén a kereskedőknél kihelyezett kártya terminálokon, a tranzakció előtt is könnyen lehet ellenőrizni, hogy van-e elegendő pénzünk a kártyánkon.

 A kártya a regisztráció nélkül is használható fizetésre, ám a regisztráció kifejezetten ajánlott, hiszen kizárólag az előzetesen regisztrált kártyák tilthatóak le, illetve csak a regisztrált kártyákon megmaradt egyenleget lehet az új kártyára átvezettetni.

 Mivel a Fesztiválkártya a kizárólagos fizetőeszköze a Sziget nyári fesztiváljainak, így a helyszínen a kereskedőknek nem áll módjukban készpénzt elfogadni.  Az utolsó pont, ahol még készpénzzel lehet fizetni, azok a jegypénztárak lesznek. A Fesztiválkártya egyenlege az adott fesztivál zárása után kb. fél napig – tehát a kiköltözés napján 18 óráig –  váltható vissza, viszont a fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor ez megtehető.

 www.sziget.hu/fesztivalkartya

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.