2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Két nemzetközi elismerést nyert el a VirusBuster

3 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/6131"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/virusbuster.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.virusbuster.hu" title="www.virusbuster.hu" width="95" height="100" /></a><span style="width: 93px" class="caption"><strong><a href="http://www.virusbuster.hu/">www.virusbuster.hu</a> </strong></span></span><p>Ismét "Virus Bulletin 100%" (VB100) díjat kapott a VirusBuster szoftvere, ezúttal Windows Vista Business Edition SP2 platformon. Az informatikai biztonság hazai specialistája emellett az ICSA Labs nagy presztízsű tanúsítványát is megszerezte.</p><p>

 www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

Ismét "Virus Bulletin 100%" (VB100) díjat kapott a VirusBuster szoftvere, ezúttal Windows Vista Business Edition SP2 platformon. Az informatikai biztonság hazai specialistája emellett az ICSA Labs nagy presztízsű tanúsítványát is megszerezte.

 www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

Ismét "Virus Bulletin 100%" (VB100) díjat kapott a VirusBuster szoftvere, ezúttal Windows Vista Business Edition SP2 platformon. Az informatikai biztonság hazai specialistája emellett az ICSA Labs nagy presztízsű tanúsítványát is megszerezte.

Legutóbbi összehasonlító tesztjében a Virus Bulletin a Windows Vista Business Edition SP2 platformon futó kártevő-védelmi megoldásokat vizsgálta. A világ minden tájáról jelentkező neves cégek összesen félszáznál több terméket állítottak rajthoz a kemény vizsgán. A teszten nemcsak a VirusBuster benevezett szoftvere — az otthoni és vállalati munkaállomások teljes körű védelmére kifejlesztett VirusBuster Professional 6.2.54 — szerepelt sikerrel, hanem a magyar vállalat technológiája is: több eredményes vizsgázó ugyanis a VirusBuster nemzetközileg elismert antivírus motorjára alapozta termékét.

Milyen bizonyítványt kapott a VirusBuster Professional 6.2.54? Nos, száz százalékos teljesítményt nyújtott a vadon terjedő (in the wild, ITW) vírusokkal szemben, s a tiszta mintákon sem hibázott. A vizsgáztatók dicsérték a termék felhasználói felületét, amelyet figyelemre méltóan megbízhatónak és kellemesnek találtak, s méltatták a keresési sebességet, valamint a felismerési arányt is.

A Virus Bulletin (http://www.virusbtn.com/) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő médiuma. A magazin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött.

Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. Ennek a szigorú követelménynek felelt meg most ismét a VirusBuster.

Ugyancsak most kapta a cég a jó hírt: a VirusBuster Professional egy másik rangos gyártófüggetlen tesztelő szervezet, az ICSA Labs "Anti-Virus Desktop/Server v4.0 felismerési tanúsítványát" is kiérdemelte. Az ICSA Labs (http://www.icsalabs.com/) az amerikai Verizon Business önállóan működő részlege, amely immár húsz esztendeje foglalkozik termékminősítéssel. Az évek folyamán a neves laboratórium a világ vezető fejlesztőcégeinek több száz informatikai biztonsági termékét, megoldását vizsgálta be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük